Nitka vel Dzidzia z domu Gacuś na swoim u Jowity!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 28, 2009 18:57

Jowita była w pracy - to uwaga do leniących się na urlopie :twisted:
Informuję, że w czasie mojego pobytu w pracy ktoś podmienił nieśmiałą koteczkę na straszliwego crittersa! Critters żre. Zeżarł chrupki, pół tacki Animondy, chrupki, chrupki wujków, próbował mi ukraść kanapkę i jeszcze marudzi, że głodny. Wyprodukował dwie ładne, twarde kupy do kuwetki wujków. Zaczepia Gizmusia, ale ten drewniak nie umie się bawić i hyczy. :twisted: W ogóle Gizmuś jest suuuper, a Devonek jakoś nie bałdzo. Uszka swędzą, więc chyba jednak coś w nich siedzi, jutro idziemy do warsztatu na przegląd.
Teraz czekamy na ciotkę Tomoe, która ma wykonać profesjonalną sesję foto crita. :D
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto lip 28, 2009 19:21

O, angora mazowiecka :D Kiedyś mielismy kocurka tej rasy ;) teraz mamy koteczkę.
Białe w łaty czarne lub bure, barrrdzo rozrywkowe i zupełnie bezstresowe - cudowne koty!
Angora mazowiecka to jest TO :!: 8)
Trzymam kciuki za prawdziwy domek :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 28, 2009 20:44

No kocina nabiera kocich manierów!!! Może zwolnij sie Jowita z pracy bo ci chałupe i kociaste potffur pożre :lol:

Dzięki Killatha za informacje-pani sie nie odezwała.Pani to chyba chciała "podarować" mi koty, A może niesprawiedliwa jestem i skorzystała z mojej wiedzy nieograniczonej i sama ogłoszenia porobiła :wink:
Ostatnio edytowano Wto lip 28, 2009 21:12 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 28, 2009 20:49

Idola Gizmusia to jeszcze zostawi do zabawy, ale Devona poźre na drugie śniadanie... :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 29, 2009 7:13

Co tam u pożeracza wszelkich dóbr słychać?
Druga nocka za wami :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 29, 2009 8:00

Nitka, zwana również Dzidzią, rozkręca się :lol:
Devony leżą na wysokich placówkach, jak w oblężonych twierdzach, z miną "zabierz ją, błagam, niech to się skończy" :crying: Gizmuś nadal jest ukochanym wujkiem, i niestety nadal nie jest skłonny do zabawiania Dzidzi. Co absolutnie jej nie zniechęca. Je jak wróbelek, czyli dziennie tyle ile sama waży :lol: - Animoda jest suuuper, kurczak do chrzanu. Kupy modelowe, bez śladu obcych. Noc przespała jak marzenie, obok Gizmusia na moim łóżku. Devonowi strasznie się to nie podobało, więc demonstracyjnie całą noc kaszlał. Poza tym lata jak odrzutowiec, nauczyła się otwierać wielką szafę w przedpokoju i uprawia taternictwo na mojej wychuchanej walizce (wrrr...), morduje wszystkie zabawki, i jest po prostu słodka.
Sesja foto się odbyła, zdjęcia będą dzisiaj, wrzucę wieczorem. Idziemy się dzisiaj szczepić i od jutra się ogłaszamy. Można sie już zapisywać, bo takiego kota ze świecą szukać. Poprosimy o zmianę tytułu wątku na "Nitka pilnie szuka domu" lub coś w tym stylu.
A teraz ide robic zamówienie w Animalii.
Nitka pozdrawia swoich sympatyków :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Śro lip 29, 2009 10:39

Melduje sie jako pierwsza sympatyczka tego dnia .Tytuł zmieniony zgodnie z sugestią-ew.zmiany do uzgodnienie :wink: No chyba że Nitka pilnie potrzebuje swego watku-to grzecznie sie przeniosę.
Mała ma na miu ogłoszenie i jeszcze na kilku "chodliwych" portalach. Ludzie czytaja bo miałam pare mili w jej sprawie i tel.z Gorzowa Wlk.-ale albo wyrazy sympatii (co miłe bardzo), albo z mety odrzucam bo dom nieodpowiedni.
Nitka vel Dzidzia zapowiada sie na przebojowa i niezwykle aktywna kociczke. I dom będzie przeszczęśliwy majac ja u siebie. Ona ma w sobie tyle zycia i zapału. Każdego rozrusza rezydenta :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 29, 2009 10:44

ASK@ pisze:Melduje sie jako pierwsza sympatyczka tego dnia .Tytuł zmieniony zgodnie z sugestią-ew.zmiany do uzgodnienie :wink: No chyba że Nitka pilnie potrzebuje swego watku-to grzecznie sie przeniosę.
Mała ma na miu ogłoszenie i jeszcze na kilku "chodliwych" portalach. Ludzie czytaja bo miałam pare mili w jej sprawie i tel.z Gorzowa Wlk.-ale albo wyrazy sympatii (co miłe bardzo), albo z mety odrzucam bo dom nieodpowiedni.
Nitka vel Dzidzia zapowiada sie na przebojowa i niezwykle aktywna kociczke. I dom będzie przeszczęśliwy majac ja u siebie. Ona ma w sobie tyle zycia i zapału. Każdego rozrusza rezydenta :wink:

Napisz, gdzie mała ma ogłoszenia, żebym nie zdublowała.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Śro lip 29, 2009 10:47

Ale domek musi być naj, naj, najlepsiejszy, byle gdzie Dzidzi nie dam!
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Śro lip 29, 2009 11:32

Jowita możesz spokojnie sie powtarzac bo ja pisałam jak na adopcjach miau-czyli GacusiowateCos. A teraz wiadomo,że dziewucha i Nitka i fajowa i wiek znany. Od ciebie będa konkrety a u mnie były domysły!!!

Czekamy na foty!
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 29, 2009 18:20

Już jesteśmy z powrotem.
Nicia ma świerzb, lub coś co jest po nim pozostałością, w każdym razie w uszach była kopalnia. Dostała kropelki na dwa tygodnie, bo z racji poniedziałkowego Fiprexu nic mocniejszego nie mogła dostać (devony załapały się na profilaktyczny Stronghold). Pazurki zostały przycięte. Ponieważ mała ma znów (albo nadal) podniesioną temperaturę - w poniedziałek 39,9, dziś 39,4, ze szczepieniem na razie czekamy.
a oto Dzidzia :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Śro lip 29, 2009 19:37

Jowita pisze:
Obrazek

Uosobienie niewinności.. :smiech3: :smiech3: :smiech3:
te małe dranie potrafią nieźle sie kamuflować.. :ryk:

prześliczna kicia, naprawdę :love: :love: :love:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro lip 29, 2009 20:10

Ask@, ponieważ Jowita bierze na tymczas wyłącznie koty z Otwocka, uważam, że należy jej się odznaczenie Honorowego Otwocczanina. Dyplom jej chyba wystosujemy, co? 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 29, 2009 20:48

No taki dyplom należy sie jak kotu chrupki. Nawet mam na jednego oko.... jest rudo-biały :wink:
Jak spi to Dzidzia-bo mała i grzeczna. Jak nie śpi to Nitka -plecie chuligaństwo i przyszywa wujostwo do półek!!!

Jowita przesyłam na pv telefon w sprawie Nitki.Prosili o sms od ciebie z nr. twego telefonu to sie odezwą. Wogle może i przeslij swój i mi-może się przyda. Nie przepuszczałam,że takie nie wiadomo jakie ogłoszenie bez konkretów da odzew. Musze wyciągnąć wnioski.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 29, 2009 21:16

Być może, bardzo bardzo być może szykuje się świetny dom dla Nitki. Na razie ma się przespać z tematem, ale dzisiaj Nicia zrobiła wszystko, żeby dom do siebie przekonać. Trzymajcie kciuki.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

[poprzednia][następna]