Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 26, 2009 11:05

Miodalik, szukaj domu z farterm - :wink:

Bo dziś, kiedy łapaliśmy tam kolejnego kandydata na odjajczenie - złapał się potężny białobury (w głębi na zdjęciu) - maluszki wylazły z komórki na drogę - niby gruntową. ale dość równą i przy budowie, za moment może je coś rozjechać.

Przy okazji zaliczyły wizytę u weta - z pięciu maluszków wyciągnięto pięć wielkich kleszczy...

I pojawił się nowy - ranny kocur...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 27, 2009 8:23

To kociaki – jest ich pięć, ale trochę się rozłażą, no i zdjęcia robione w niesprzyjających warunkach:

Obrazek Obrazek

A to kleszcze wyciągnięte z tych maleństw – dawno czegoś tak obrzydliwego nie widziałam:

Obrazek

siedziały wszędzie
pod ogonkiem, na brzuszku, na łapeczkach, w uszku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kociaki pilnie potrzebują tymczasu – są zdrowe, samodzielnie, i wyłażą z bezpiecznej komórki – obok droga z wariatami, agresywne psy, nieżyczliwi ludzie….

Z lepszych informacji – państwo dziś złapali i zanieśli do lecznicy poranionego kota.
Złapali też rudego, ale wyrwał się z kontenera i uciekł. Rudy jest tam stale, a państwo zdeterminowani, cięcie go nie minie.

Dwie deszczowe szylkretki od wczoraj w dt u Olek73 - baaaardzo dziękujemy :love:.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon lip 27, 2009 14:52

Podniosę - może ktoś da tymczasowy kącik maluszkom?

kalewala

Post » Pon lip 27, 2009 20:09

Jejku ileż znowu tych Maluchów :(

Ja niestety wyłączona z tymczasowania :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lip 27, 2009 20:37

A z dobrych wiesci... chyba bedzie domek dla mojej Tymci !!! Mowilam dziewczyny - nowicjusze maja farta :lol: trzeba mi bylo od razu ze trzy tymczaski podrzucic - a tak to sie zmarnowalo... bo fartowny tylko pierwszy raz :(

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon lip 27, 2009 20:51

jakie piękne kolorowe malce
Miodalik, dlaczego tylko pierwszy szczęśliwy no co Ty :)
ja też początkująca bo od 7 miesięcy dopiero tymczasuję i jak na razie 10 kotów wydałam :)
to nic w porównaniu z weteranami, ale cieszy
domki się znajdują
bierz kleszczaczki są śliczne szybko znajdą domki ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lip 27, 2009 21:17

Hi, hi - chodzilo o to ze tylko pierwszy raz jest latwo, a potem schody...
To moze sie podzielimy kleszczakami ?
Co tam masz u siebie aktualnie ?

Miodalik

Post » Wto lip 28, 2009 7:42

Ja mam dwie srebrne panieneczki z mojego podpisu, jeszcze z grzybkiem. W tej chwili nie mogę wziąć żadnego tymczasa, bo w przyszłą sobotę wyjeżdżam na dwa tygodnie..... żałuję, ale w tej chwili nie mogę pomóc w tymczasowaniu.
nawet moje srebrniaczki będą przez 2 tygodnie na koloniach u jednej z forumowych Cioć podczas mojej nieobecności.
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lip 28, 2009 8:12

Wielkie dzięki za zainteresowanie :love:

Kleszczaków jest pięć – tu z mamą

Obrazek

szylkretka dziewczynka, rudy chłopaczek, pingwinek chłopaczek
Obrazek Obrazek Obrazek

coś burego i coś biało-burego – nie umiem określić, a zapomniałam, co mówiła wetka – chyba dziewczynki… :oops:

Obrazek Obrazek

Są tylko odpchlone – ze względu na kleszcze, odrobaczać kociaki zamknięte w komórce pod opieką dwojga starszych bezradnych ludzi - boję się. One żyją w zamknięciu - matak wchodzi górą – zamknięte ze względu na tę sąsiednią budowę, samochody, psy – wczoraj w trakcie robienia zdjęć musieliśmy szbko zamykać komórkę – przechodził „pan” z jednym z wielu agresywnych psów – bez kagańca, bez smyczy…

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Może na początek pomyśleć o szylkretce, rudasku i pingwinku – może uda się im szybko znaleźć domy i zwolnić miejsce dla rodzeństwa?

Opiekunowie kotów mają robić ogłoszenia i rozwieszać je na osiedlu, ale nie wiem, czy to zrobią i jaki będzie skutek….
Ja mam w domu 13 albo 14, wolę nie liczyć, i ciągłe bójki… i jeden ma wrócić…

kalewala

Post » Wto lip 28, 2009 8:13 Re: Łódź - 167+201, PILNIE DT dla kleszczy z Bema -NOWE FOTY

:oops:
Ostatnio edytowano Wto lip 28, 2009 8:18 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Wto lip 28, 2009 8:14

Kto ma wrócić aniu? :(
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lip 28, 2009 8:22

Srebrny chłopaczek z dwoch kociaków, które przywieziono ze wsi. Były w lecznicy, z lecznicy go wyadoptowałam - i teraz jest "zbyt żywy".
Ten w głębi, zdjęcie z 22 czerwca.

Obrazek

kalewala

Post » Wto lip 28, 2009 8:30

prześliczny.........przykro mi..........zbyt żywy :roll: :evil: pluszaka niech sobie kupią :(
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lip 28, 2009 20:46

Miodalik masz już coś nowego ? :aniolek:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Wto lip 28, 2009 21:25

Nie, ale sie szykuje :) Troche sie boje...
To co bedziesz pomagac w adopcjach? napiszesz mi na PW gdzie moge wysylac zdjecia itp ?

Bo moja Tymcia w czwartek jedzie do nowego domku !!!! Do mojej kolezanki, wiec bede miala na nia oko 8)

Miodalik

[poprzednia][następna]