CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- Eksmisja, petycja! str.80

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 23, 2009 10:48

Barbara Horz pisze:Ja też swojego czasu moczyłam intenstinala, koty tego nie chciały. Widocznie mądrzejsze odemnie :wink:
Co do diety to na razie ja bym im dawała gotowanego kurczaczka z kleikiem ryzowym i jak najszybciej zrobiła badanie kału. Nie ma co leczyć na pałe. Jak nic nie wyjdzie to mi u kotów przy biegunkach sprawdza się nifuroksazyd w syropie.

Ja daję małej rozgotowanego kurczaka z marchewką i siemieniem lnianym na zmianę z convem.

Chyba jej się trochę poprawia kupka, ale Senea ma mocno zniszczone jelita i to potrwa jeszcze.
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Czw lip 23, 2009 11:02

Barbara Horz pisze:Dziewczyny ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Luksor i Timor nie mogą zostać ani chwili dłużej na tymczasie u mamy naszej wolontariuszki. Dziś propozycja podjechania do weta taksówką skończyła się serią wymówek. Musimy je zabrać i nie mamy gdzie. Głowa mnie już boli od myślenia, a ucho d wykonanych telefonów. To nic, niemniej nowy DT sie nie znalazł. Proszę o jakis pomysł lub domek na szybko, bo od tego zależy życie tych maluszków :crying:

Się zacytuję :!:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw lip 23, 2009 13:14

Fineasz i Fretka zaszczepione; Finek będzie miał jeszcze przez tydzień zakraplane oczka, ale poza tym oba kociaki zdrowe, łobuziaste i coraz szybsze, wyjątkowo proludzkie i prokocie, niczego się nie boją (Finek próbował wczoraj zaglądać do miski Koanowi jak ten jadł :) a potem jeszcze go przestraszyć sykaniem). NAsze koty dalej się maluszków trochę boją, za to maluchy próbują je wciągać do swoich zabaw. Apetyt mają że HOHO! (wcinają Babycata na mokro i na sucho /namoczone jeszcze ciągle/ a Gerberkiem z kurczakiem też nie gardzą)i troszkę już urosły. Z reguły wszystko trafia do kuwetki :lol: Żadnych żołądkowych ani jelitowych problemów niet :D Biegają jeszcze trochę jakby miały pieluchę między nogami, ale śpią coraz wyżej, potrafią się już wspiąć na biurko, i na biblioteczkę (zostawiwszy mokre ślady na książkach :wink: ) Fantastyczne, wiecznie mruczące urwisy.

djsak

Od: Nie sie 10, 2008 22:17

Post » Czw lip 23, 2009 15:49

Bardzo się cieszę, że kociaki zdrowe i zaszczepione :ok:
Dobra wiadomość otrzymałam dziś też od Wheaterwax. Udało jej się wyadoptować bardzo dobrze, koteczkę z parkingu :D Mała leżała mi na sercu :oops:

Barbara Horz

Post » Czw lip 23, 2009 22:57

Timor i Luksor pojechały do Chotesi :aniolek: Mam nadzieję, że do Luksorka uśmiechnie się szybko szczęście, bo miałam dziś bardzo obiecujący telefon. Co by nie mówić jest zarezerwowany. Pani chce jednak zaczekać jeszcze tydzień, bo niedawno odszedł jej kot i trudno jej się z tym pogodzić . Chce jednak dać dom kolejnej biedzie. Poprzedni też był ze schroniska. ma też dwa psy ze schronu. Trzymajmy kciuki za Luksorka :ok:

Będziemy robić akcję zdjęciową naszym kotom. Zdjęcia będą sprzedawane jako cegiełki na Gwarkach w Tarnowskich Górach. Proszę dokładnie przejrzeć albumy tymczasów :wink:

Barbara Horz

Post » Pt lip 24, 2009 7:21

Barbara Horz pisze:Dobra wiadomość otrzymałam dziś też od Wheaterwax. Udało jej się wyadoptować bardzo dobrze, koteczkę z parkingu :D Mała leżała mi na sercu :oops:

Super :!: :balony: :dance: :dance2: :balony:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lip 24, 2009 7:31

mb pisze:
Barbara Horz pisze:Dobra wiadomość otrzymałam dziś też od Wheaterwax. Udało jej się wyadoptować bardzo dobrze, koteczkę z parkingu :D Mała leżała mi na sercu :oops:

Super :!: :balony: :dance: :dance2: :balony:

A jak ja się cieszę! :D
Domek stracił kota po 12 latach. Dobry domek, doświadczeni kociarze. Czystym przypadkiem trzymają auto na tym samym parkingu, gdzie przebywała mała Matylda. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt lip 24, 2009 15:28

Barbara Horz pisze:Timor i Luksor pojechały do Chotesi :aniolek: Mam nadzieję, że do Luksorka uśmiechnie się szybko szczęście, bo miałam dziś bardzo obiecujący telefon. Co by nie mówić jest zarezerwowany. Pani chce jednak zaczekać jeszcze tydzień, bo niedawno odszedł jej kot i trudno jej się z tym pogodzić . Chce jednak dać dom kolejnej biedzie. Poprzedni też był ze schroniska. ma też dwa psy ze schronu. Trzymajmy kciuki za Luksorka :ok:

Będziemy robić akcję zdjęciową naszym kotom. Zdjęcia będą sprzedawane jako cegiełki na Gwarkach w Tarnowskich Górach. Proszę dokładnie przejrzeć albumy tymczasów :wink:

Jeśli Fretka i Fineasz się kwalifikują, to z przyjemnością służę ;)

I byłabym bardzo wdzięczna za wrzucenie kociaków na stronę - to jednak pomaga a nie widzę ich tam...
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot."
Mark Twain
Obrazek

http://dzikuski.bloog.pl

Sally od dzikusków

Od: Śro lis 05, 2008 15:30

Post » Pt lip 24, 2009 15:38

I jeszcze jedna sprawa. Na dogo zrobiłam bazarek na CK - nie tylko na psy, ale dla kotów również.
Na bazarku wystawiłam rzeczy letnie i nie tylko dla dziewczynki. Jeśli któraś z was jest zainteresowana, to zapraszam. Jeśli nie jesteście zarejestrowane na dogo, to można się zarejestrować lub jeśli będzie tak wygodniej - napisać mi na pw i ja tą ofertę wpiszę, ale dopiero w sobotę (1sierpnia), ewentualnie w piątek, bo niestety wyjeżdżam. Można też kogoś innego, zarejestrowanego na dogo poprosić.
W każdym bądź razie wrzucam link

http://www.dogomania.pl/forum/f99/letnie-nie-tylko-ubranka-dla-dziewczynki-na-bidy-z-ck-wielki-bazar-do-5-sierpnia-142626/
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot."
Mark Twain
Obrazek

Sally od dzikusków

Post » Pt lip 24, 2009 18:16

Sally dzięki za bazarek. Kotecki jak najbardziej się nadają do zdjęć. Wszystkie nasze kotecki się nadają :wink:

Pozwolę sobie przypomnieć wątek zaginionej kotki : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96421

Może jednak ktoś mieszkający w Tarnowskich Górach zna karmicieli z okolicy, żeby popytać, czy nie pojawiła się nowa kotka :(

Barbara Horz

Post » Pt lip 24, 2009 18:29

No to ja jeszcze napisze, że Nike jest już u nas. Świetny kociak - bardzo pro, że się tak wyrażę :lol: Na Koana nie syka, na koty nie syka. Widział się z nimi tylko przez transporter, bo trzeba go jeszcze odpchlić , ale był raczej zaciekawiony niż wystraszony czy agresywny. Dostał żarełko, pobawił się z mychą i rozmruczał aż miło - traktorek ma porządny. O utrzymanie w jednym miejscu ciężko, nawet na kolanach cały czas się przewraca 8O
To śliczny, uroczy i spragniony czułości kotek. Postaram się o jakieś fotki...

Co do Fretki i Finka - te fotki mam w jakieś specjalne miejsce wrzucić, czy wystarczy, że tu wrzuciłam?

I, że spytam jeszcze raz - mogę liczyć na to, że znajdą się na stronie CK? Byłabym wdzięczna :wink:
Mark Twain
Obrazek

Sally od dzikusków

Post » Pt lip 24, 2009 19:08

Sally bardzo się cieszę, że Nike jest u Was. Co do zdjęć to maila miała podać bea, ale chyba odpoczywa, bo jakoś jej tu nie widzę :twisted:

Przepraszam za niebyt na stronie :wink: , ale jak pewnie widzisz jest troszeczkę nieaktualna :roll: Wakacje :wink: , a ja za tępa i za stronę się nie biorę :oops: Mam nadzieję, że ktoś kto potrafi to przeczyta :twisted:

Barbara Horz

Post » Pt lip 24, 2009 20:14

Barbara Horz pisze:Sally bardzo się cieszę, że Nike jest u Was. Co do zdjęć to maila miała podać bea, ale chyba odpoczywa, bo jakoś jej tu nie widzę :twisted:

To może być problem, bo ja wyjeźdżam a to ja się tymi zdjęciami bawię. Ale jak coś, to tu gdzieś wcześniej podałam linka do ich albumu, ale pewnie nie będzie wam się chciało szukać :twisted: ale jeśli oferta będzie jeszcze aktualna to mogę wysłać w sobotę.

Barbara Horz pisze:Przepraszam za niebyt na stronie :wink: , ale jak pewnie widzisz jest troszeczkę nieaktualna :roll: Wakacje :wink: , a ja za tępa i za stronę się nie biorę :oops: Mam nadzieję, że ktoś kto potrafi to przeczyta :twisted:

Też mam taką nadzieję, dlatego to piszę :wink:
Mark Twain
Obrazek

Sally od dzikusków

Post » Pt lip 24, 2009 20:15

Barbara Horz pisze:Sally bardzo się cieszę, że Nike jest u Was. Co do zdjęć to maila miała podać bea, ale chyba odpoczywa, bo jakoś jej tu nie widzę :twisted:

To może być problem, bo ja wyjeźdżam a to ja się tymi zdjęciami bawię. Ale jak coś, to tu gdzieś wcześniej podałam linka do ich albumu, ale pewnie nie będzie wam się chciało szukać :twisted: ale jeśli oferta będzie jeszcze aktualna to mogę wysłać w sobotę.

Barbara Horz pisze:Przepraszam za niebyt na stronie :wink: , ale jak pewnie widzisz jest troszeczkę nieaktualna :roll: Wakacje :wink: , a ja za tępa i za stronę się nie biorę :oops: Mam nadzieję, że ktoś kto potrafi to przeczyta :twisted:

Też mam taką nadzieję, dlatego to piszę :wink:
Mark Twain
Obrazek

Sally od dzikusków

Post » Pt lip 24, 2009 21:06

Ten kto miał przeczytać przeczytał i przeprasza :?
:oops: :oops: :oops: , staram się, żeby przynajmniej notka dziennie była wrzucana na stronę. Najdalej za parę dni maluchy na pewno pojawią się w dziale kocięta.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

[poprzednia][następna]