^^ KocI SzczEciN~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2009 14:18

TatuśKicanek znowu zbił menela.Co moge mu jeszcze uciąć? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw lip 23, 2009 14:21

kya pisze:TatuśKicanek znowu zbił menela.Co moge mu jeszcze uciąć? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ogon :twisted:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lip 23, 2009 14:22

IKA 6 pisze:Istna jestes super dziewczyna, że podajesz nam tak wązne informacje. Niektóre naprawde nie wiedzą gdzie sie ruszyć ( np. ja) :wink: Dzięki :lol:

IKA ja wertowałam net pchana namiętnością - wsciekła byłam do nieprzytomnosci jak znalazłam rano kolejnego martwego ptaka w mieszkaniu - moja czarna zaraza bardzo wychodząca - najchętniej już od 3 w nocy. Staramy sie przetrzymać cholere chociaż do 5 - zeby sie ptaki obudziły i miały jakieś sznase w starciu z naszym terminatorem ale czasem jak od tej 3 co pięć minut wali w drzwi człowiek wychodzi z siebie i staje obok. O tej porze baaardzo chce się spać... Więc przyobiecałam jej msciwie że nie postawi juz swojej kosmatej łapy na dworzu a powietrze to będzie mogła sobie tylko poniuchac przez kratę... Osiedlowy Pan Spacerujący (pan z dużym brzuszkiem - niezależnie od pory roku całe dnie spaceruje po okolicy) który zawarł bliską znajomość z czarną zarazą potem nawet pytał gdzie kotek bo go nie widzi ;) Ale krótko wytrwałam w postanowieniu - no nie zrobiłam jeszcze tej kraty więc na razie zaraza śmiga. Muszę siatkę kupić i wtedy zobaczymy.
W sklepie zooplus mają niby takie siatki przeciwkotowe ale oka duze jakieś - 3 cm na 3 cm to mi się wydaje za duze jak na kota. Głowy nie włoży ale łapsko wyciągnie - a ptaszki po parapecie też lubią spacerować...
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw lip 23, 2009 14:23

agiis-s pisze:
kya pisze:TatuśKicanek znowu zbił menela.Co moge mu jeszcze uciąć? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ogon :twisted:

Kaganiec agresorowi.... 8)
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw lip 23, 2009 14:37

Lepiej ogon,pysk musi miec wolny zeby zreć :twisted: :twisted: :twisted:

kya

Post » Czw lip 23, 2009 18:22

Istna pisze:
IKA 6 pisze:Istna jestes super dziewczyna, że podajesz nam tak wązne informacje. Niektóre naprawde nie wiedzą gdzie sie ruszyć ( np. ja) :wink: Dzięki :lol:

IKA ja wertowałam net pchana namiętnością - wsciekła byłam do nieprzytomnosci jak znalazłam rano kolejnego martwego ptaka w mieszkaniu - moja czarna zaraza bardzo wychodząca - najchętniej już od 3 w nocy. Staramy sie przetrzymać cholere chociaż do 5 - zeby sie ptaki obudziły i miały jakieś sznase w starciu z naszym terminatorem ale czasem jak od tej 3 co pięć minut wali w drzwi człowiek wychodzi z siebie i staje obok. O tej porze baaardzo chce się spać... Więc przyobiecałam jej msciwie że nie postawi juz swojej kosmatej łapy na dworzu a powietrze to będzie mogła sobie tylko poniuchac przez kratę... Osiedlowy Pan Spacerujący (pan z dużym brzuszkiem - niezależnie od pory roku całe dnie spaceruje po okolicy) który zawarł bliską znajomość z czarną zarazą potem nawet pytał gdzie kotek bo go nie widzi ;) Ale krótko wytrwałam w postanowieniu - no nie zrobiłam jeszcze tej kraty więc na razie zaraza śmiga. Muszę siatkę kupić i wtedy zobaczymy.
W sklepie zooplus mają niby takie siatki przeciwkotowe ale oka duze jakieś - 3 cm na 3 cm to mi się wydaje za duze jak na kota. Głowy nie włoży ale łapsko wyciągnie - a ptaszki po parapecie też lubią spacerować...

Twoja przynosi ptaki, moje uwielbiaja chwytac chrabaszcze i w mieszkaniu grać z nimi w hokeja. Budzisz sie nocy a tu coś ci chodzi po głowie. Przez siatke która teraz mam chrabaszcze przejdą. Musiałabym moskitiere jeszcze założyć :twisted:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw lip 23, 2009 19:23

Dzis niestety czarna ciezarna sie nie pokazala. Sprobuje jeszcze w poniedzialek. Ale za to inna kicia pojechala na sterylke. Zawsze to jedna wysterylizowana wiecej.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Czw lip 23, 2009 19:27

Co mam zrobic z tzw.kotami wychodzacymi ktore stadnie sie u mnie stoluja?
To zalosne ,ze te koty maja dom a przylaza wyzerac moim bezdomniakom :twisted:
Nawet nie wiem czy te koty sa sterylizowane/kastrowane .Łapac je i zawozic na sterylki?

kya

Post » Czw lip 23, 2009 19:37

Jeżeli tam są kotki to łap :twisted: :twisted: kocurkom odpuść :P
Pogadaj z właścicielami tych kotów i ich postrasz, że jak nie będą karmić lepiej swoich kotów, to zarażą się czymś od bezdomniaków :twisted: :twisted: :wink:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Czw lip 23, 2009 19:39

Trudno powiedziec. Moze najlepiej byloby pogadac z ich opiekunami, jesli jestes w stanie ich ustalic. Jezeli opiekunowie sa odpowiedzialni, to koty domowe swobodnie wychodzace pewnie wysterylizowali. Jesli by sie jednak okazalo, ze nie, to znaczy, ze sa bardzo nieodpowiedzialni i ze trzeba by te koty potraktowac jak wolno zyjace dla ich wlasnego dobra.
Fakt, ze przychodza do stolowki, tez nie musi swiadczyc o tym, ze ich opiekunowie je glodza. Moze maja apetyt na cos innego. No chyba, ze wygladaja takze na wychudzone i zabiedzone.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Czw lip 23, 2009 19:41

kya pisze:Co mam zrobic z tzw.kotami wychodzacymi ktore stadnie sie u mnie stoluja?
To zalosne ,ze te koty maja dom a przylaza wyzerac moim bezdomniakom :twisted:
Nawet nie wiem czy te koty sa sterylizowane/kastrowane .Łapac je i zawozic na sterylki?

łap :twisted: ja je zawiozę

agiis-s

Post » Czw lip 23, 2009 19:52

One nie odwracaja sie do mnie zadkami.Przewaznie czaja sie przycukane oczekuja az sobie pojde zeby zaczac uczte :evil:
Ja tam do tego menelostwa z domkow nie pojde,jeszcze mi zycie mile ,nie wiem z ktorego domu ktory kot jest ale tam je wlasnie widuje . Utne im jaja :evil: A kotki jesli niewysterylizowane pochlastam . Nie chce kociat ,mam juz alergie na kocieta .Codziennie ponad kilogram suchej karmy i 2 puszki . Moze ktos mnie przyjmie na 2 etat do pracy he? :evil:
Tylko jest maly problem ciotka bo one przychodza wieczorami

kya

Post » Czw lip 23, 2009 20:15

kya pisze:
Tylko jest maly problem ciotka bo one przychodza wieczorami

nocleg im załatwimy ...łap ;)

agiis-s

Post » Czw lip 23, 2009 20:33

Odnośnie siatek, ja znalazłam takie coś (my chyba będziemy stamtąd zamawiać, bo nie możemy niszczyć ram okiennych) http://www.zalmal.com.pl/n/content/view/108/

Wiecie, przydałby mi się ktoś, kto ma aparat. Potrzebuję sfocić tymczasy w pracy - Ampera i Turbinkę. Byłam dziś w tozie z nimi, kotka nam trochę niedomagała.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw lip 23, 2009 20:33

Jezeli menelstwo, to na pewno nie odpowiedzialni. Lap.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

[poprzednia][następna]