W Śnieżynkowie. Część I.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 13, 2009 21:31

to ja się przywitam z moją ślicznotką w wątku śnieżynek, Layla jest od dzisiaj u mnie w DT:

Obrazek

Obrazek

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Pt lip 17, 2009 16:11

Domek dla białej, głuchej kotki w Warszawie ! :lol:

Mam kontakt do Pani Agnieszki która chciałaby adoptować białą, głuchę kotkę, wiek chyba nie ma znaczenia. Jest ona z Warszway. Bardzo jej zależy z uwagi na to że sama lekko niedosłyszy i ma kotka z padaczką. Zdaje się że to dobry domek. Chciała od nas ze wrocławskiego schroniska ta bialą kotke wyadoptować ale białaska pojechała do fundacji i ma już domek.
Myśle że to dobry domek u Pani Agnieszki.
Jeśli jest taka kotka do adopcji to prosze o kontak na PW, przepraszam nie mam siły sie przekopywac przez cały watek
Pani Agnieszka nie ma mozliwości transportu, najlepiej gdyby kotka była z Warszawy.Chyba że ktoś jej mógłby zorganizowac transport z innego miasta, gdyby taka kotkę miał do adopcji.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob lip 18, 2009 11:05

[img http://img190.imageshack.us/img190/3922/pusial.jpg [/img]

to jest owa wspomniana przeze mnie kotka, Pusia, przebywa w konstancinskim kocincu.potrzebny chociazby dom tymczasowy..nie jest glucha

minog

Od: Pon mar 12, 2007 18:11

Post » Nie lip 19, 2009 22:14

Martyna-Tina pisze:
kotika pisze:
Martyna-Tina pisze:A mój prawie białasek się nadaje do pierwszej strony?
Obrazek
Kabi

Martyna-Tina, twój prawie białasek trafi na 1 stronę do "białych z pazurkiem". Muszę tylko pomiejszyc trochę fotkę. Witamy. :D

Czemu Kabiego jeszcze nie ma na pierwszej stronie? 8)

Sorki, ze dopiero teraz, Kabi na 1 stronce. :oops: :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lip 19, 2009 22:23

minog pisze:Obrazek

to jest owa wspomniana przeze mnie kotka, Pusia, przebywa w konstancinskim kocincu.potrzebny chociazby dom tymczasowy..nie jest glucha

Przepiękna. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Pon lip 20, 2009 0:52

Kejti trafiła pod nasza opieke w czwartek 16.07. Kotka ma 6 tyg. Została zabrana ze wsi kiedy miała 4 tyg. Kotka ma objawy neurologiczne, ma problemy z chodzeniem, rozjeżdżaja jej się nóżki tylne przedbie podwijają się pod brzuszek. Szieje się tak po ok 5 min spacerowania. Kejti ma apetyt załatwia się. Niestety weci w Kielcach zalecili eutanazję !!
Koteczka jest zywa, reaguje na bodźce, chociaz jest cała biała słyszy.
własciciele cudem dostali do nas kontakt. niestety nie stac ich na leczenie małej.
Kejti jest potwornie zarobaczona w kale wyszły pierwotniaki.
Jutro jestesmy umowieni na konsultację z małą w Myślenicach. Po konsultacji telefonicznej lekarze stwierdzili, ze może to byc toksoplazmoza ale pewna diagnoza zostanie postawiona po przeprowadzeniu badan i po obejrzeniu kota.

Kontakt w sprawie kotki
668 859 676
fiona.22@wp.pl

Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96 ... sc&start=0
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon lip 20, 2009 2:03

fiona.22 pisze:Kejti trafiła pod nasza opieke w czwartek 16.07. Kotka ma 6 tyg. Została zabrana ze wsi kiedy miała 4 tyg. Kotka ma objawy neurologiczne, ma problemy z chodzeniem, rozjeżdżaja jej się nóżki tylne przedbie podwijają się pod brzuszek. Szieje się tak po ok 5 min spacerowania. Kejti ma apetyt załatwia się. Niestety weci w Kielcach zalecili eutanazję !!
Koteczka jest zywa, reaguje na bodźce, chociaz jest cała biała słyszy.
własciciele cudem dostali do nas kontakt. niestety nie stac ich na leczenie małej.
Kejti jest potwornie zarobaczona w kale wyszły pierwotniaki.
Jutro jestesmy umowieni na konsultację z małą w Myślenicach. Po konsultacji telefonicznej lekarze stwierdzili, ze może to byc toksoplazmoza ale pewna diagnoza zostanie postawiona po przeprowadzeniu badan i po obejrzeniu kota.

Kontakt w sprawie kotki
668 859 676
fiona.22@wp.pl

Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96 ... sc&start=0

Przeczytałam wątek i dziękuję za to co robicie dla małej.
Niestety finansowo pomóc nie mogę. Moje 20 tymczasów białych i nie białych
zżarło fundusz śnieżynkowy i zżera wszystko cokolwiek pojawi się na koncie.
Dom tymczasowy macie? bo jedynie w tym mogłabym pomóc, ale podróż
daleka i nie wadomo jak mała by ją zniosła.
Jutro wstawię ją na 1 stronę porozsyłam wieści, że śnieżynka w potrzebie.
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki. :ok: :ok:
Obrazek

kotika

Post » Wto lip 21, 2009 7:29

od piątku jestem DT dla trójki bielusieńkich maleństw ich mama zgineła maluchy są w opłakanym stanie (zywcem zjadały je pchły) narazie są do odchuchania potem będziemy szukać domków
jedno maleństwo jest najbardziej chore
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto lip 21, 2009 8:40

monika74 pisze:od piątku jestem DT dla trójki bielusieńkich maleństw ich mama zgineła maluchy są w opłakanym stanie (zywcem zjadały je pchły) narazie są do odchuchania potem będziemy szukać domków
jedno maleństwo jest najbardziej chore
Obrazek

oooo to jak będe w Świnoujściu to może będe miała okazję poznać maluchy :) dostałam zaproszenia od Moniki na kawkę :lol:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto lip 21, 2009 12:35

jessi74
to i Sisi będziesz miała okazje poznać :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro lip 22, 2009 14:44

Stokrotka, którą tu opisałam, nie trafiła na pierwszą stronę wątku, ale mimo to ma już własny domek. Usuwam zatem, żeby nie siać zamętu.
Ostatnio edytowano Czw lip 30, 2009 21:46 przez Gutek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pt lip 24, 2009 12:02

Nasza Kejti bez zmaian, pomimo podania witamim z grupy B, calo-petu, preparatu na cokcydia. Z tego wniozek, ze może to byc uszkodzenie możdzku :cry: Czekamy wciąż na kolejne wyniki badań.
Jesli okaże się, że to ta najgorsza opcja to kotka bedzie miała problemy w poruszaniu się do końc zycia. Oczywiście będziemy szukac domku specjalnej troski i mała bedzie żyła pomimo wskazania do eutanazji...
Niestet niektórzy uwazaja, ze nie ma sensu ratowac takich okaleczonych kotów jak Kejti skoro mozna miec nowego i zdrowego kociaka... :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro lip 29, 2009 20:48

Kocurek, Olka mego sobowtórek. Z charakteru też ten sam.
Kto chce przepięknego kota?
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=97622

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro lip 29, 2009 21:27

fiona.22 pisze:Nasza Kejti bez zmaian, pomimo podania witamim z grupy B, calo-petu, preparatu na cokcydia. Z tego wniozek, ze może to byc uszkodzenie możdzku :cry: Czekamy wciąż na kolejne wyniki badań.
Jesli okaże się, że to ta najgorsza opcja to kotka bedzie miała problemy w poruszaniu się do końc zycia. Oczywiście będziemy szukac domku specjalnej troski i mała bedzie żyła pomimo wskazania do eutanazji...
Niestet niektórzy uwazaja, ze nie ma sensu ratowac takich okaleczonych kotów jak Kejti skoro mozna miec nowego i zdrowego kociaka... :cry:

Biedny aniołeczek. :cry: Wysłałam pw.
Obrazek

kotika

Post » Śro lip 29, 2009 21:34

Drodzy chętni na białego kota: do adopcji będzie biała, słysząca, dorosła kotka. będzie w najbliższym czasie wysterylizowana, jest szczepiona, przyzwyczajona do innego kota oraz psa. niestety dotychczasowa właścicielka jest w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej i szuka dla niej nowego domu. jak będę miała zdjęcia to wkleję.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

[poprzednia][następna]