K-ów, pożegnaliśmy Kicię :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 20, 2009 8:34

mahob pisze:Maja i Firek wystawieni na moich stronach.

Współczuję BarbAnn tych problemów... :(

:ok:

sadze ze to psychika
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon lip 20, 2009 8:36

edit_f pisze:no i znow cos innego :)

przy adopcji mojego podopiecznego szczeniaczka poznalam to cudo.. mieszka pod blokiem w hucie.. oczywiscie zaciazona.. ludzie sie tam kotami opiekuja.. i jest jakas pani, ktora chce ja przygarnac, zeby nie urodzila na polu i znalezc dom dla kociat jak sie juz urodza.. twierdz, ze bedzie tylko jedno kocie.. jasnowidz czy co ? :) poxniej kotka wroci na dwor :(

ale jakby sie ktos zakochal w tym cudzie, to wiem gdzie ja znalexc :)

Obrazek

To ktoś kizię bierze - czy nie???
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon lip 20, 2009 8:38

przy adopcji mojego podopiecznego szczeniaczka poznalam to cudo.. mieszka pod blokiem w hucie.. oczywiscie zaciazona.. ludzie sie tam kotami opiekuja.. i jest jakas pani, ktora chce ja przygarnac, zeby nie urodzila na polu i znalezc dom dla kociat jak sie juz urodza.. twierdz, ze bedzie tylko jedno kocie.. jasnowidz czy co ? :) poxniej kotka wroci na dwor :(

Obrazek

Daj mi to cudo.
Bo mnie serce boli, kiedy słyszę takie historie.
Koteczka sliczna, po sterylce powinna znaleźc domek.

Miuti

Post » Pon lip 20, 2009 8:40

Firka też ostatecznie mnogę wziąć. Docelowo - bo moim zdaniem nie powinien iść do warunków nieodpowiednich dla kalekiego staruszka.

Miuti

Post » Pon lip 20, 2009 8:50

Miuti pisze:Firka też ostatecznie mnogę wziąć. Docelowo - bo moim zdaniem nie powinien iść do warunków nieodpowiednich dla kalekiego staruszka.

Miuti, z tym kalectwem to trochę przesada :) Firek tylko leciutko utyka, ale WCALE mu to nie przeszkadza. Na razie najważniejsze, żeby wyleczyć mu oczka (rana na łapce się sama goi) i zaszczepić.

Niemniej dziękuję Ci bardzo za ofertę pomocy. Gdyby nie znalazł się odowiedzialny dom dla Firka, to z pewnością do Ciebie się zwrócę. On jest taki proludzki.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lip 20, 2009 9:02

Szukam transportu Warszawa - Kraków.
Do mojej psiapsiólki przyjeżdża na tymczas kicia.
POMOCY!

Miuti

Post » Pon lip 20, 2009 9:03

Wielbię Cię, Miszelino.
Zwłaszcza w kontekście patronatu medialnego.

Miuti

Post » Pon lip 20, 2009 9:12

Tweety pisze:
Patka_ pisze:wrocilam. oszczedze opisu co zastalam wmoim pokoju gdzie byl Aslan... wrocil do lazienki. nie mam mu co dac bo zasikal poslanie:/ dochodze do wniosku ze jemu jets u mnie chyba zle skoro sika do wlasnego poslania:/ nie wiem o co mu chodzi, moze lepiej ktos sprobowalby go ztymczasowac? w zamian moge wziasc innego kociucha. biore na siebie opieke po kolejej operacji jak cos (po ostatniej zastrzyki co 3 dni przez miesiac wiec jets to absorbujace)

tak czy inaczej trzeba go zaszczepić dla bhp.
O jakiej operacji jest jeszcze mowa, bo zbłądziłam :oops:

Ma ktoś zdjęcia Basi?

Zaszczepie go dzisiaj lub jutro i bardzo prosze o oferte innego dt jelsi zacznie sikac - Wielopole, ale moze gdze indziej sie uspokoi...szkoda mi go w tej lazience ;(

Operacja wyjecia drutow z miednicy.... osttanio nie moglam sie dodzownic do krakvetu zeby sie umowic na rentgen, teraz pracuje do 19 wiec nie ma szans a grafiku na sierpien jeszcze nie mam :(
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon lip 20, 2009 10:30

Miuti pisze:

Obrazek

Daj mi to cudo.
Bo mnie serce boli, kiedy słyszę takie historie.
Koteczka sliczna, po sterylce powinna znaleźc domek.

będę jechać do Huty jakoś w tym tygodniu na wizytę poadopcyjną szczeniaka.. mogę porozmawiać z panią, która ją karmi, i powiedzieć, że ją zabierzemy.. ja moglabym ja zabrac i gdzies ja podwiezc, ale miesiąc temu mialam u moich kociat pp i dla bhp chyba nie wolno mi tego robic.. moj nr tel 600 905 923.. jesli faktycznie chcesz ja zabrac, to zadzwon prosze, cos wymyslimy.. koteczka wyglada na mlodziutka.. miziak.. wlazi do mieszkan w bloku, gdzie ludzie daja jej jedzonko..

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon lip 20, 2009 12:14

przy okazji kotów długowłosych, Kinya czy w Wieliczce, lecznicach itd nie natknęłaś się przypadkim na ogłoszenia o zagubionym persie, starszym, kremowo-rudym olbrzymim ale dość mocno zaniedbanym (znaleziony w ogródkach działkowych ale dokładnie nie wiem gdzie poza tym że w Wieliczce), kot jest od kilkunastu dni w Krakowie a może ktoś go od dawna szuka w okolicach wielickich

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Pon lip 20, 2009 14:25

NA podstawie tłumaczenia Miszeliny skleciłam list żebraczy i prezentację po niemiecku. W weekend wyslę chłopakowi, żeby poprawił błędy i wyślę do Niemców. Służe tekstem jeśli ktoś miałby pomysł na żebranie w języku niemieckim. Ja wysyłam narazie do Trixie i Gipmetu. Śmieszna ta suma 1.300 Euro długów dla takich firm.

Mam mało fotek z metamorfoz, ściągnęłam co się dało z Allegro. Ma ktoś jeszcze jakieś szcęsliwie zakończone histirie ze zdjęciami przed i po bo przy tym tłumaczeniu wciąż wklejałam żałobne kokardki obok zwierzaków które odeszły.

Tweety dysponujesz może jakimś zestawieniem ile kotów było, ile odeszło, ile zostało wyadoptowanych? Bardzo by się przydało. Prezentacja wyglądałaby rzetelniej.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon lip 20, 2009 15:02

co z ogłoszeniami na allegro?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon lip 20, 2009 15:04

Zenek Blaszka ma dom na Woli Justowskiej :)
jak tylko łapka dojdzie do siebie odwieziemy go na miejsce :)
umowa adopcyjna będzie podpisana

i.....

mam super domek dla małego kota (coś w wieku Zenka). Domek niewychodzący - okna do zabezpieczenia - uświadomiony :) Kotek były pod "okiem" właścicieli sklepu zoologicznego :)
kogo polecacie?

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Pon lip 20, 2009 15:19

Tunisia pisze:przy okazji kotów długowłosych, Kinya czy w Wieliczce, lecznicach itd nie natknęłaś się przypadkim na ogłoszenia o zagubionym persie, starszym, kremowo-rudym olbrzymim ale dość mocno zaniedbanym (znaleziony w ogródkach działkowych ale dokładnie nie wiem gdzie poza tym że w Wieliczce), kot jest od kilkunastu dni w Krakowie a może ktoś go od dawna szuka w okolicach wielickich

Przepraszam, dopiero teraz dotarłam na forum. Obdzwoniłam lecznice, nikt nie zgłaszał. Możesz mi na kinga.krakow@interia.pl wysłać jakąś jego fotkę? Wydrukuję ogłoszenie i porozwieszam w Wieliczce.

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon lip 20, 2009 15:20

brawo za skuteczność. Nasze koty nie mają na razie allegro...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]