Kasa K. - 106 szt.:) +27- Znowu na dnie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2009 20:11

czyli dobrze rozumiem? bierzemy trzy kotki i sterylizujemy na kredyt, bierzemy zaświadczenie od weterynarza jaki był koszt takiej sterylizacji i skanujemy tutaj podając nasze konto? z tego co wiem to przychodnia weterynaryjna nie daje konta na wpłaty wiec jak ich konto to może być problem. Ale generalnie dobrze to zrozumiałam?

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob lip 18, 2009 20:11

alareipan pisze:
cangu pisze:robiłam bazarek ale prawie nikt nie wpłacał, tzn. tylko kilka osób, które i tak same nie mają :( i w sumie same zbierają. Myśle, że udało by się wynegocjować cene 40 zł za sterylke ale to i tak z 400 zł, nie wiem czy przez wakacje ale naprawde trudno jest coś uzbierać na te cele. A może macie pomysły na aukcje allegro? jak tu skutecznie przekonać ludzi z poza MIAU by wpłacali? chyba coś robie nie tak bo na sterylki ludzie nie dają, na chore tak ale nie na sterylki, o szczepieniach już nie wspomne, jest tego mase do zaszczepienia i nie ma środków.

Za taka cene, rozkladajac to troche w czasie, to i z Kasy to pokonamy.

A fani sterylizacji sa i wplacaja... Zeby daleko nie szukac... spojrz np. na Malk... dziewczyna chudziutka, nie dojada.... juz alareipan jej konto do cna wyczyscila... :lol: :lol: :lol: :wink: I inne dziewczyny tez ;)

Z bazarkami jest teraz roznie, wakacje, urlopy, ale podeslij co masz.

co to za obmawianie za plecami!! ja nie dojadam, żeby za kociakami po dachach łazić, a nie - bo pensja na kastracje idzie!!
poza tym uwielbiam jeść... właśnie zjadłam miseczkę bobu z masłem, solą czosnkową i serem... mniam :D
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Sob lip 18, 2009 20:23

Malk pisze:
alareipan pisze:
cangu pisze:robiłam bazarek ale prawie nikt nie wpłacał, tzn. tylko kilka osób, które i tak same nie mają :( i w sumie same zbierają. Myśle, że udało by się wynegocjować cene 40 zł za sterylke ale to i tak z 400 zł, nie wiem czy przez wakacje ale naprawde trudno jest coś uzbierać na te cele. A może macie pomysły na aukcje allegro? jak tu skutecznie przekonać ludzi z poza MIAU by wpłacali? chyba coś robie nie tak bo na sterylki ludzie nie dają, na chore tak ale nie na sterylki, o szczepieniach już nie wspomne, jest tego mase do zaszczepienia i nie ma środków.

Za taka cene, rozkladajac to troche w czasie, to i z Kasy to pokonamy.

A fani sterylizacji sa i wplacaja... Zeby daleko nie szukac... spojrz np. na Malk... dziewczyna chudziutka, nie dojada.... juz alareipan jej konto do cna wyczyscila... :lol: :lol: :lol: :wink: I inne dziewczyny tez ;)

Z bazarkami jest teraz roznie, wakacje, urlopy, ale podeslij co masz.

co to za obmawianie za plecami!! ja nie dojadam, żeby za kociakami po dachach łazić, a nie - bo pensja na kastracje idzie!!
poza tym uwielbiam jeść... właśnie zjadłam miseczkę bobu z masłem, solą czosnkową i serem... mniam :D
:) :lol: :lol: :lol:

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob lip 18, 2009 20:43

Cangu podajesz swoj numer konta. Ja wysylam Tobie, a Ty placisz wetowi. Jak bedziesz miala termin sterylek, to moge przeslac pieniazki od razu i bedziesz miala w dniu sterylizacji. Tylko musisz wtedy dac mi znac wczesniej z 1-2 dni. No chyba, zeby sie zdarzylo, ze saldo Kasy bedzie na zero, to trzeba wyprosic u weta, zeby odroczyl kilka dni i wtedy dozbieramy pieniazkow. A foto zaswiadczenia mozesz mi podeslac juz po zabiegu.

No przecie nie za plecami Malk... tylko oficjalnie! :lol: :lol: :lol: Ja tez wciagnelam dzis 2 talerzyki bobu... tylko bez maselka i sera... :roll: A swoja droga to jak ten ser? Je sie ze skorkami?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob lip 18, 2009 21:10

alareipan pisze:A swoja droga to jak ten ser? Je sie ze skorkami?

ser starty, ja kupuję Corregio, a bób oczywiście że gotowany i oczywiście ze skórkami :D
a jutro będzie kukurydza...
Obrazek

Malk

Post » Sob lip 18, 2009 21:49

A no to ja jem bez skorek :roll: To chyba efektu nie bedzie, ale u nas jutro za to arbuz z feta... mniammm :)

alareipan

Post » Nie lip 19, 2009 10:58

Słuchajcie. A może tak w ramach relaksu podacie parę przepisów. :wink: Nigdy nie jadłam bobu z serem a arbuz z ? :o Jak to smakuje :?: Domagam sie kategorycznie przepisów :D
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie lip 19, 2009 11:18

jestem ciężko uzależniona od sera, uwielbiam w każdej postaci :D

bób a la Malk ;)
kupujesz, płuczesz i gotujesz bób
jak miękki, odcedzasz
wrzucasz do miseczki/ talerza, wrzucasz trochę masła, soli czosnkowej (albo czosnku w proszku) i posypujesz startym serem. Ja kupuję już gotowy tarty, w typie Parmezan. Całość mieszasz i zjadasz :)

A tak w ogóle nie lubię gotować, więc tylko tego typu proste rzeczy jadam. Albo w knajpach ;)
Obrazek

Malk

Post » Nie lip 19, 2009 11:34

Pyszne ,muszę wypróbować.
A swoją drogą mogłabym kk wypromować z lekka na NK.I może banerek by się przydał?

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Nie lip 19, 2009 11:38

Alareiplan a Ty. Co z tym arbuzem :?: Malk podała przepis w poniedziałek bedzie wypróbowany :lol:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie lip 19, 2009 13:10

też jestem bardzo ciekawa tego arbuza z fetą, nigdy się z tym nie spotkałam :)
Obrazek

Malk

Post » Nie lip 19, 2009 13:30

Proszę mi tu natychmiast przestać pisać o jedzeniu...muszę zrzucić do urlopu (za miesiąc) z 10 kilo...nawet jak rzucę jedzenie to chyba nie dam rady... :evil: :evil: :evil: :evil:

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Nie lip 19, 2009 14:00

Drogie Panie...
Z arbuzem i feta to jest tak: Ania poszla (beze mnie) na impreze. Zglodniala. Posrod propozycji kulinarnych znalazla salatke skladajaca sie z pokrojonych kawalkow arbuza i kosteczek fety. Skrzywila sie. Jej kolezanka miala wiecej odwagi i na szczescie nie zatrzymala sekretu dla siebie. Ania krecac glowa, uderekowana skwaszona mina niesmialo sprobowala i...
Kiedy przy najblizszej okazji zrobila taka salatke w domu, moja mina byla rownie skwaszona. Pomyslalem, ze... mniejsza o to. Mieszkalem w Grecji rok i w zyciu nie spotkalem sie z takim polaczeniem, a przeciez - myslalem - najbardziej wyrobieni kulinarnie na kontynencie Grecy dawno wpadliby na cos takiego. Szczegolnie, ze i arbuzow i fety jest u nich wiecej niz piasku na plazy.
Teraz - zeby nie zanudzac juz dluzsza opowiescia - nie wyobrazam sobie zycia bez tej salatki. Dodajemy do tego tosty z jakims hiszpanskim chorizo czy salami z serem i... Lazurowe greckie niebo w niewyrobionej gebie.
Pozdrawiam i smacznego TZ.

alareipan

Post » Nie lip 19, 2009 14:08

alareipan pisze:Drogie Panie...
Z arbuzem i feta to jest tak: Ania poszla (beze mnie) na impreze. Zglodniala. Posrod propozycji kulinarnych znalazla salatke skladajaca sie z pokrojonych kawalkow arbuza i kosteczek fety. Skrzywila sie. Jej kolezanka miala wiecej odwagi i na szczescie nie zatrzymala sekretu dla siebie. Ania krecac glowa, uderekowana skwaszona mina niesmialo sprobowala i...
Kiedy przy najblizszej okazji zrobila taka salatke w domu, moja mina byla rownie skwaszona. Pomyslalem, ze... mniejsza o to. Mieszkalem w Grecji rok i w zyciu nie spotkalem sie z takim polaczeniem, a przeciez - myslalem - najbardziej wyrobieni kulinarnie na kontynencie Grecy dawno wpadliby na cos takiego. Szczegolnie, ze i arbuzow i fety jest u nich wiecej niz piasku na plazy.
Teraz - zeby nie zanudzac juz dluzsza opowiescia - nie wyobrazam sobie zycia bez tej salatki. Dodajemy do tego tosty z jakims hiszpanskim chorizo czy salami z serem i... Lazurowe greckie niebo w niewyrobionej gebie.
Pozdrawiam i smacznego TZ.

W życiu bym na to sama nie wpadła...ciekawe czy starczy mi odwagi aby spróbować...

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Nie lip 19, 2009 14:13

tu macie przepis (po angielsku, ale zawsze :wink: ):
http://www.nigella.com/recipe/recipe_de ... px?rid=288

beznadziejna

Od: Wto lip 06, 2004 16:19

[poprzednia][następna]