^^ KocI SzczEciN~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2009 10:34

Teraz jest na tyle oswojona ,ze jestem w stanie skontrolowac czy zjadla tabletke .Dlaczego mialaby zwymiotowac? To czesto sie zdarza? 8O Dzisiaj dostanie pierwsza .To sie daje 1 x w tygodniu tak?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob lip 18, 2009 10:43

kya pisze:Teraz jest na tyle oswojona ,ze jestem w stanie skontrolowac czy zjadla tabletke .Dlaczego mialaby zwymiotowac? To czesto sie zdarza? 8O Dzisiaj dostanie pierwsza .To sie daje 1 x w tygodniu tak?

To super, że oswojona. Co do wymiotów to różnie bywa, nie chodzi o to że provera powoduje wymioty, tylko że jeżeli z różnych powodów kotka zwymiotuje tabletkę, to provera już nie działa i będzie mieć rujkę. Miałam taką kotkę i udało mi się ją złapać dopiero jak już miała duży brzuch.
Podajesz raz w tygodniu, najlepiej o tej samej porze.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob lip 18, 2009 10:44

kya pisze:...
Poniewaz Latka regularnie przychodzi na posilki to poki jeszcze male ciaga za soba bede jej dawac prowere czy jak to sie tam nazywa. Mam nadzieje,ze to skuteczny srodek:-/ Niby nie ma teraz kocura,ktory moglby ja zapylic ale kto wie czy jakis obcy nie przyleci ktoregos dnia .
...

Jesli jest to jej drugi miot w tym roku i choć jeden maluch jest przy niej, to Łatka nie powinna dostać już rui w tym roku.
Co innego, gdy kotka traci cały miot, to w ciągu ok. 2 tyg. dostaje nową ruję.
Ponoć jest to ten powód, dlaczego kocury zagryzają ślepe mioty.
Stąd między innymi praktykowane jest pozostawienie 1 kociaka przy kotce, aby więcej niż 2 razy nie kociła się w jednym sezonie.

A Proverę 5 mg należy podawać od stycznia do połowy września raz w tygodniu. Słyszałam od weta, że jeśli mimo to kotka dostaje ruję, to wtedy podaje się codziennie przez 5 dni, aby uniemozliwić jej zajście w ciążę.
Najtaniej wg mnie jest kupić Prowerę 10mg i dzielić ją na połowę, bo w podobnej cenie uzyskuje się dwa razy tyle dawek.
Ruja u kotek wolnożyjących zależy od długości dnia i może pojawić w naszym klimacie od połowy stycznia do połowy wrzesnia.
U kotek domowych to różnie bywa, gdyż są doświetlane światłem sztucznym. Tak słyszałam.
Jeśli coś co napisałam nie jest prawdziwe, to proszę o sprostowanie.
Ostatnio edytowano Sob lip 18, 2009 10:47 przez NOT, łącznie edytowano 1 raz

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Sob lip 18, 2009 10:47

NOT, dzwoniła do Ciebie P. Teresa w sprawie tych maluchów ze stoczni? Wiesz może co z nimi?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob lip 18, 2009 10:51

melduję że maluchy które są na tymczasie u e-dity są już na pierwszej stronie wątku
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob lip 18, 2009 10:53

NOT ja juz tak sie boje ,ze ta lajza znowu zaciazy ze wole te 2 miesiace dawac jej tabletki . Boje sie o te 2 maluchy bo one jeszcze glupiutkie sa i nie potrafia za bardzo zadbac o siebie i wolalabym zeby jeszcze im pomatkowala . Mysle ,ze pod koniec sierpnia beda na tyle samodzielne ze Lacia bedzie mogla isc pod noz(jesli da sie zlapac cwaniara :twisted: )
Ostatnio edytowano Sob lip 18, 2009 10:54 przez kya, łącznie edytowano 1 raz

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob lip 18, 2009 10:53

e-dita pisze:NOT, dzwoniła do Ciebie P. Teresa w sprawie tych maluchów ze stoczni? Wiesz może co z nimi?

Wiem. Siedzą u mnie w psim transporterku (z kuwetką) 2 przecudnej urody 4 tyg. maluszki (szylkretka i czarno-biały kocurek). Są znacznie mniejsze od dłoni.
Dzisiaj p.Ewa będzie polować na trzeciego. Nie wiadomo co z matką.
Za godzinę-dwie wyruszamy do weta w TOZ-ie.
Wczoraj zostały nakarmione, delikatnie odpchlone Fiprexem, oczka zostały posmarowane Gentamecyną.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Sob lip 18, 2009 10:55

hmm, założyłam taki wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4696272#4696272 powiedzcie mi czy w ogóle ma sens? :D
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob lip 18, 2009 10:55

NOT pisze:
e-dita pisze:NOT, dzwoniła do Ciebie P. Teresa w sprawie tych maluchów ze stoczni? Wiesz może co z nimi?

Wiem. Siedzą u mnie w psim transporterku (z kuwetką) 2 przecudnej urody 4 tyg. maluszki (szylkretka i czarno-biały kocurek). Są znacznie mniejsze od dłoni.
Wczoraj zostały nakarmione, delikatnie odpchlone Fiprexem, oczka zostały posmarowane Gentamecyną.

NOT normalnie szacun jak mówi moja młodzież ...

agiis-s

Post » Sob lip 18, 2009 10:57

sebriel pisze:hmm, założyłam taki wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4696272#4696272 powiedzcie mi czy w ogóle ma sens? :D

każdy ma sens - podrzucić ci nasze kociaki z pierwszej strony?

agiis-s

Post » Sob lip 18, 2009 11:02

NOT pisze:

No to super, bo ja już kombinowałam czy ich w klatce gdzieś u siebie nie ustawić. Nie wiedziałam, że takie maleńkie są. Ja teraz pracuję w okolicach stoczni, więc po pracy mogę się zaczaić na kotkę o ile się odnajdzie.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob lip 18, 2009 11:05

agiis-s pisze:każdy ma sens - podrzucić ci nasze kociaki z pierwszej strony?

Pewnie, po to jest tamten wątek :D
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob lip 18, 2009 11:08

sebriel pisze:hmm, założyłam taki wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4696272#4696272 powiedzcie mi czy w ogóle ma sens? :D

pewnie, że ma sens, trzeba ogłaszać kociaki wszędzie gdzie się da, zawsze to większa szansa na to, że ktoś przeczyta, zobaczy i zapragnie :D
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Sob lip 18, 2009 11:10

agiis-s pisze:

każdy ma sens - podrzucić ci nasze kociaki z pierwszej strony?

fajny pomysł - wszystkie szczeciniaki & okolica od wyboru do koloru będą na jednym wątku :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob lip 18, 2009 11:16

kya pisze:W przyszlym tygodniu dam foty malych burasow .Mysle ,ze juz calkiem beda zdrowe a tym samym ladnie wyjda na zdjeciach . Ciotka daj fotki malpeczek .

przerzuciłam całą pierszą stronę naszą - małpki razem z kotami anic i e-dity

agiis-s

[poprzednia][następna]