Szczecin- kociaki szukają nowych domków- wątek zbiorczy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2009 10:44 Szczecin- kociaki szukają nowych domków- wątek zbiorczy

Witamy na zbiorczym wątku adopcyjnym kotów z miasta Szczecin oraz z okolic 8)
Wszystkie futra tutaj zamieszczone są tymi Najpiękniejszymi, Najlepszymi, Najfajniejszymi Kotami na Całym Świecie. Nic tylko pokochać :kotek:

Ponieważ wiadomo, że czasami trudno bywa, czasami trzeba znaleźć Dom Stały lub Tymczasowy na wczoraj, brakuje funduszy na karmę, żwirek czy odpowiednią diagnostykę, poniżej zamieszczam linki do wątków tych kotów, które najbardziej potrzebują teraz wsparcia.

:arrow: Astra, kocia seniorka, zbieramy na leczenie viewtopic.php?f=1&t=106128

Jeżeli ktoś chce zamieścić ogłoszenia kociaka na tym wątku, to proszę o dopisanie posta zgodnie z poniższym schematem, bądź wysłania mi wiadomości prywatnej.

Imię:
"rasa" 8) :
Opis:
Stan zdrowia:
Zdjęcie/a

Dla wszystkich chętnych prześliczne banerki do wstawienia w podpis :mrgreen:

Banerki autorstwa amyszki:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hg9tg][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/43474cf9c2.png[/img][/url]

Banerek zrobiony przez graszke_gn:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_sa2][img]http://tnij.org/_sa2b[/img][/url]

Wątki "szczecińskie": Obrazek

PILNE!PILNE!
21 kotów szuka szybko nowych domów!Tymczasowych lub stałych! Mają tylko miesiąc!
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szczecińskie koty posiadające swoje wątki na miau:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Vincent :arrow: viewtopic.php?f=1&t=106361
Malutka, Średnia i Rafałek :arrow: viewtopic.php?f=13&t=109935

WITAMY Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 05, 2010 8:27 przez sebriel, łącznie edytowano 22 razy
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob lip 18, 2009 11:12

Aktualne koty do adopcji Obrazek

PILNE! Koty szukają nowych domów:

Zuzia ma około 5 lat (jest długowłosa)
Obrazek
Norman około 5 lat szuka domu razem z Zuzią te koty sa ze soba bardzo związane
Obrazek
Rudolf około 5 lat
Obrazek
Thomas około 1 rok
Obrazek
Jack brat Thomasa około 1 rok
Obrazek
Tinka około 9 lat
Obrazek
Filip brat Tinki około 9 lat
Obrazek
Rudzia około 3 lata
Obrazek
Maja około 5 lat
Obrazek
Krewetka około 1,5 lat
Obrazek
Szczupak brat Krewetki około 1,5 lat
Obrazek
Kasia około 4 lat
Obrazek
Oliwia około 5 lat
Obrazek
Kulasia około 10 lat
Obrazek
Dzikusia około 10 lat
Obrazek
Złota około 2 lata
Obrazek
Puszek około 8 lat
Obrazek
Nynek około 7 lat
Obrazek
Tygryniu około 5 lat
Obrazek
Cyryl około 2 lata
Obrazek
Morus około 1,5 lat
Obrazek

KOTY U MONIKA74

Obrazek miki

Obrazek Szylka

KOTY U CYPISKA

Obrazek Jacek i Tomas

Obrazek Morus

Obrazek Rudzia

Obrazek Cypisek

Imię: Gacuś
Rasa: europejska
Wielkość: średnia
Umaszczenie: biało-bury
Stan Zdrowia: dobry
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Gacuś otrzymał imię po swoim imienniku - ślimaku z kreskówki. Ślimak Gacuś i kot Gacuś są podobni choćby dlatego, że podobnie miauczą. Obaj są sympatyczni, inteligentni, łagodni, nieco wyniośli. Jednak różni ich jedno ślimak ma swojego ukochanego opiekuna. Nasz Gacuś nie. A z pewnością jest to kotek, który musi mieć własny dom, własną (koniecznie pełną pyszności!) miskę oraz ręce, pod które tak fajnie podsuwać głowę do głaskania. Gacusia nie można nie polubić. Jego inteligentne duże oczy i śmieszny różowy nos urzekną każdego! Jest strasznie nieśmiały. Nie pcha się namolnie na ręce, ale uwielbia być drapany za uszkiem. Można go przekupić smakołykiem. Raczej nie powinien mieszkać w domu, gdzie panuje zgiełk i ruch. To kot, który ceni spokój i własną przestrzeń. Taki pół samotnik, pół ciekawskie jajo. Został już zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony i wykastrowany.Toleruje koty i psa. Grzeczny i miły. Gacuś jest po prostu słodki jak cukierek!
Kontakt: opiekunka Magda, tel. 695-586-192, gg 1012600, e-mail adopcje@kociadolina.pl
Obrazek
Wielkość: Mała
Umaszczenie: Tricolor
Stan Zdrowia: Dobry
Kastracja / Sterylizacja: Tak
Upodobania i nawyki: Astra to kocia seniorka, która może być przykładem, że jesień życia nie zawsze musi być szczęśliwa.. Została doniesiona do schroniska w Świnoujściu- co wcześniej robiła, gdzie mieszkała- nie wiadomo. Wiadomo natomiast, że w schronisku przebywała miesiąc, skąd trafiła do domu wolontariuszki, a potem do mnie. Kotka w po pobycie w schronisku była wrakiem- wychudzona, futro zmatowiałe, tłuste, Astra straciła całkowicie chęć do życia- potrafiła całymi godzinami wpatrywać się w podłogę i nie poruszyć się... Jednak najgorsze były jej zęby- czarno-sine, nabiegłe ropą, dziąsła były bardzo opuchnięte i czerwone. Niemożliwe jest zgadnąć, jak bardzo bolały one kotkę. Podczas zabiegu usunięto prawie wszystkie- jednego z nich weterynarz wyjął ręką, bez pomocy narzędzi. Dzisiaj Astra uśmiecha się do świata już tylko trzema zębami. Astra dzisiaj już dochodzi do siebie. Jest spokojną kotką, która uwielbia głaskanie i drapanie po głowie. W nocy chce spać na łóżku i przytulać się do swojego właściciela. Inne koty są jej obojętne- nie zaczepia ich, ani nie chce się z nimi bawić, ale za to bardzo lubi psy. Z racji swojego wieku-którego nie można określić dokładnie- nie jest zbyt aktywna. w istocie, jej wędrówki po domu mają jasne cele- wyjście do kuwety, do miski z wodą czy jedzeniem, pójście na fotel czy drapak. Astra przez większość dnia śpi. nie ma już ochoty na zabawę ze sznurkiem czy piłką. Ona chce tylko być głaskana i kochana. Będzie idealnym kotem niewychodzącym, może mieszkać z małymi nawet dziećmi- Astra nigdy nie drapie czy ugryzie. Może zamieszkać z innym, spokojnym kotem- aby zapewnić mu towarzystwo. Czy zapewnisz Astrze dom na resztę jej życia? Udowodnij jej, że jesień życia też może być piękna.
Kontakt: Opiekunka Patrycja: +48787713808 lub e-mail: sebriel@wp.pl
Obrazek

Imię: Mała, Średnia i Rafałek
Rasa: Domowa
Wielkość: Typowa dla wieku
Umaszczenie: biało-brązowe z różowym nosem(Mała), biało-brązowe(Średnia), Bure z plamą na nosie(Rafałek)
Stan Zdrowia: Bardzo Dobry
Upodobania i nawyki: Jesteśmy trzema czteroletnimi kotami. Mieszkamy w piwnicy Starszego Pana i od trzech lat nie wychodzimy na zewnątrz... Naszą codziennością jest chłód i samotność ale nie tracimy ducha. Wiemy, że jest gdzieś ktoś, komu jesteśmy przeznaczeni. Może to właśnie na Ciebie czekamy? Dlaczego warto pokochać właśnie nas? Urodziliśmy się na ulicy. Starszemu Panu i jego Żonie było nas żal, ale nie mogli nas zabrać do mieszkania, bo mieli już (i nadal mają...) wiele kotów. Przygotowali nam wspaniałe lokum w swojej piwnicy. Codziennie wieczorem wypuszczali nas na długie spacery. Wracaliśmy zawsze na brzęk kluczy. Niestety w okolicy mieszka wielu złych ludzi, którzy nienawidzą kotów i Starsi Państwo mieli wiele nieprzyjemności przez nas. Zaczęli bać się o nasze życie i przestali nas wypuszczać. Przychodzili jednak co wieczór, by pozwolić nam biegać po korytarzach piwnicznych i bawić się z nami. Lepsze to niż nic... Jednak Starsi Państwo postarzeli się jeszcze bardziej. Pani nie może już do nas przychodzić a Pan, po sprzątnięciu piwnicy, nie ma już siły na zabawy... Smutno nam tak i samotnie a jesteśmy towarzyskimi kotami. A co się stanie, gdy Starszych Państwa zabraknie i nikt nam nie otworzy drzwi? Dlatego szukamy, prosimy o dom. Taki po prostu: z kanapą, oknem, odrobiną wspólnej zabawy. Dla Ciebie to niewiele a nam może uratować życie. Parę słów od naszych opiekunów: Sąsiad mówi, że wszystkie trzy to rodzeństwo ale kto wie, czy Mała na pewno jest siostrą Średniej i Kocurka-Rafałka, gdyż tamci są bardzo do siebie podobni z wyglądu i charakteru a Mała jest nieco inna. Nie jest to jednak istotne. Mała jest średniej wielkości burobiałym kotkiem o wielkim sercu i nieskończonej ufności. Spotkawszy mnie po raz pierwszy już po minucie łasiła mi się do nóg. Jest spragniona czułości a przy tym rozbrykana i radosna. Uwielbia się bawić. Średnia i Kocurek-Rafałek są większe i zachowują normalny dystans wobec obcych, ale ciekawość świeci się w ich oczach silnym blaskiem. Przyglądają się przybyszom najpierw zza winkla, potem przemykając korytarzem, siadając gdzieś w kąciku. Średnia podchodzi nieco bliżej lecz to Kocurek patrzy wzrokiem zaintrygowanego dziecka. Ale gdy w ruch idzie kawałek sznurka wszystkie trzy zapominają o strachu i biegną się bawić. Wszystkie są wykastrowane, zdrowe, dobrze nakarmione, mają lśniącą sierść. Ciekawskie, radosne i spragnione kontaktu z człowiekiem. Jeśli chcesz - umów się na spotkanie z nimi - zobaczysz na własne oczy :-). To nic nie kosztuje. Czekamy na Ciebie :-)
Kontakt: Zadzwoń - 607-731-562 lub napisz shenn@op.pl

Obrazek

Imię: Nemo
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: biało-szare
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Upodobania i nawyki: Cześć! Mam na imię Nemo i mam 2 lata. Od zawsze mieszkam na działce, mam tutaj swoją budkę jak i tajemnicze wejście do altanki. Mam swoją ukochaną Panią, która przychodzi i dokarmia mnie jak i moich kocich kolegów. Bardzo się przywiązałem do niej, codziennie wyczekuje na jej przyjście. Żeby nie stracić możliwości widzenia się z Panią nie opuszczam terenu mojej działki. Moi czworonożni towarzysze codziennie wychodzą na wycieczki po okolicznych terenach. A ja siedzę i czekam bo spotkanie z człowiekiem jest dla mnie ważniejsze. Kiedy tylko przychodzi moja opiekunka już ja jej nie daje odpocząć. Grzecznie czekam na jedzenie, napełniam brzuszek i wtedy mogę się cieszyć z jej obecności. W jaki sposób? Proszę o głaskanie, głaskanie i jeszcze raz głaskanie. Wywracam wtedy swój piękny biały brzuszek i korzystam z tych cennych chwil. Mogłyby one trwać bez końca. Niestety moja opiekunka ostatnio podupadła na zdrowiu, nie ma już tak dużo sił jak kiedyś. Dla mnie jej zdrowie jest najważniejsze, więc w pełni ją rozumiem. Powiedziała mi, że szuka dla mnie domu, ponieważ nie będzie mogła już tutaj przyjeżdżać. Zaufałem jej i wierzę, że w innym miejscu również będzie mi dobrze. Z chęcią zamieszkam w domu, blisko człowieka tak abym mógł cieszyć się każdym dniem w jego obecności. Mogę być również kotem wychodzącym. Dostosuje się do nowych warunków. Nie chcę zostać tutaj sam, bo po prostu sobie nie poradzę bez pomocy dwunożnego. Jeżeli spodobałem się Tobie zadzwoń i przyjedź mnie poznać. Z pewnością nie pożałujesz. Nemo
Kontakt: Opiekunka Magdalena: 510-244-149 email: internet.toz@o2.pl Gadu-Gadu: 20231936
Obrazek
Umaszczenie: Szare klasycznie prążkowane
Upodobania i nawyki: Szarusia- to 4 letnia, kocia dama. Przez większość swojego życia wiodła smutny żywot kota bezdomnego, prześladowanego przez ludzi- skończyło się to pogryzieniem przez psa poszczutego na Szarusie. Po tym zdarzeniu zapadła decyzja o natychmiastowym zabraniu Szarusi do domu tymczasowego. Okazało się, że kotka raz zaznawszy luksusów życia w domu nie zamierza z nich rezygnować. Pełna miska, ciepły kąt, spokój i cisza oraz towarzystwo człowieka- to wszystko czego potrzebuje kotka. Oraz nieco wolności- mały lub duży ogród byłby ideałem, ale balkon również będzie mile widziany. Szarusia jest kotem bardzo pro ludzkim- wprost uwielbia być głaskana i drapana pod brodą i po grzbiecie. Mogła by całymi godzinami śpiewać kocie mruczanki. Niech ostatecznym dowodem będzie to, że ponad pełną miskę przekłada towarzystwo człowieka. Chociaż zjeść też dobrze lubi- nie łudźcie się, to sadełko nie wzięło się z powietrza:) Szarusia toleruje inne koty- tak, dokładnie toleruje. Ani bardzo je lubi, ani bardzo nienawidzi. Tak więc z kocim towarzyszem może zamieszkać. Niestety, absolutnie nie może mieszkać z psem- trauma spowodowana pogryzieniem jest tak wielka, że Szarusia bardzo boi się psów. Psy to ona może oglądać w telewizji albo na obrazkach. Szarusia jest zdrowa, wysterylizowana, odrobaczona i odpchlona. Pokochasz Szarusię?
Kontakt: Patrycja: +48787713808 lub e-mail: sebriel@wp.pl lub gg:3274491
Obrazek

Imię: Amber
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: szylkretowe
Upodobania i nawyki: Amber to prześliczna młoda kotka, która musiała już wcześniej mieszkać w domu. Uciekła, zgubiła się a może ktoś ją świadomie porzucił. Nie boi się odgłosów życia domowego takich, jak włączony odkurzacz, telewizor itp. Początkowo była nieco przestraszona, jednak szybko nabrała pewności siebie. Teraz kroczy dostojnie zwiedzając wszystkie kąty w domu.Uwielbia leżeć u człowieka na kolanach. Przepięknie mruczy w odpowiedzi na głaskanie. Jest przyjaźnie nastawiona do ludzi. Potrafi korzystać z kuwety. Czeka na dom, w którym będzie mogła pokazać, jakim jest kochanym i uroczym kotem. Może czeka właśnie na Ciebie?
Kontakt: Opiekunka Magdalena: 510-244-149 internet.toz@o2.pl gg 20231936
Obrazek
Umaszczenie: Szare klasycznie prążkowane
Upodobania i nawyki: Łapka to kot któremu ludzie dali trochę inna łapkę. Jej łapka nie jest kompletna, lecz nie przeszkadza jej to za bardzo. Trochę kuleje lecz już coraz mniej. Mimo iż zeskakiwanie z wysokości sprawia jej problem to i tak wszystkie parapety są jej. Łapka kocha być tulona, głaskana i miziana. Sama domaga się pieszczot, wskakując na kolana. Lubi spać przytulona do człowieka, mruczy wtedy wniebowzięta. Jest prawdziwą kocią księżniczką, która dba o czystość.
Kontakt: Biuro TOZ: (091)487-04-37, Paulina: 505573198
Obrazek
"rasa" 8) : najpiękniejsza
Sterylizacja/kastracja: jeszcze nie
Opis:
Na imię mam..., już nawet nie pamiętam jak, teraz mówią na mnie Rudi, chyba wiadomo dlaczego :)
Kiedyś miałem dom, miałem swoich dużych, którzy mnie kochali, miseczkę pełna jedzonka, miałem swój ciepły kącik, miałem kolana i ręce które głaskały. Nie wiem czemu pewnego dnia to wszystko gdzieś zginęło, moi Duzi wyprowadzili się a ja zostałem sam, bez domu, bez miski i bez kolan. Nie wiem czemu mi to zrobili, czemu mnie nie zabrali ale było mi bardzo smutno i źle. Było wiele dni kiedy nie jadłem, moje futro moczył deszcz i było mi bardzo zimno. Po wielu samotnych nocach i dniach pomyślałem, że może by tak zaprzyjaźnić się z innymi kotami, one pewnie mnie zrozumieją. Niestety nie było tak jak chciałem, nie raz i nie dwa oberwałem, nie dopuszczały mnie do jedzenia i legowiska ale ja uparcie czekałem. W końcu uległy i zaprzyjaźniły się ze mną, mieszkałem więc z nimi w budce, którą postawili Duzi i czasem dawali nam jedzenie, koty przychodziły i odchodziły a ja z każdym dniem tęskniłem coraz bardziej za domem i marzyłem jak by to było cudownie mieć swoich Dużych.
Kiedy pewnego dnia patrolowałem okolicę zauważyłem, że na jednym z balkonów są Duzi, tacy jak moi, mają mniejszych Dużych i koty. Jejku jak bardzo do nich chciałem, czułem że to będzie mój dom, dom o którym marzyłem, śniłem i tak bardzo pragnąłem znowu mieć miłość i ciepło i pełna miseczkę. Wskoczyłem na balkon ale niestety nie mogłem wejść do środka, był zasiatkowany, pewnie dlatego żeby ich koty się nie zgubiły tak jak ja, pomyślałem, że oni muszą bardzo kochać swoje koty, może pokochają i mnie....... Siedziałem więc za siatką i wołałem: POKOCHAJ MNIE, POKOCHAJ MNIE, POKOCHAJ MNIE, ale oni słyszeli tylko rozpaczliwe MIAU. Rzucili mi coś do jedzenia, ale ja nie mogłem jeść, nie teraz, nie mogłem pokazać że tak bardzo boli mnie pyszczek, że jestem chory, musiałem zareklamować się z jak najlepszej strony, więc stwierdziłem że pójdę sobie, wrócę jutro.
Na drugi dzień znów przyszedłem, było już ciemno, pomyślałem, że tak będzie lepiej, nie zauważą jaki jestem brudny i zaniedbany. Znów zawołałem POKOCHAJ MNIE a Duża chyba to zrozumiała i wpuściła mnie na balkon, pogłaskała... jejku jak to cudownie być głaskanym, chciałem aby nie przestała już nigdy a ona powiedziała: " Jaki ty chudziutki jesteś i jaki brudny" ale głaskała mnie dalej i drapała za uszkiem. Myślałem, że chyba musiałem umrzeć i jestem w raju, to było cudownie a Duży przyniósł mi miseczkę z jedzonkiem i wodą. Pomyślałem a co mi tam , jak już tu jestem to trzeba korzystać, zacząłem więc jeść a Duża naszykowała mięciutkie posłanie. Jejku to znaczy, że tu zostaje, ale czemu nie wchodzimy do domu? Ja chcę do domu!!! Duża powiedziała, że na razie muszę tu zostać, mogę tu spać i dostanę jeść. Dobre i tyle pomyślałem, lepiej tu niż w budzie, będę grzeczny, będę kochany i będę cierpliwie czekał. Nie można mnie przecież nie kochać, jestem całkiem przystojny, no może trochę brudny ale urok swój mam, uwielbiam pieszczoty i jestem najfajniejszym kotem na świecie.
Następnego dnia Duża zapakowała mnie do takiego plastikowego pojemnika i zawiozła gdzieś, mówiła że to TOZ i że tam mnie wyleczą. Czy to znaczy że jestem chory?? Trochę boli mnie pyszczek, jestem chudy i swędzą mnie uszy, no ale jak mnie wyleczą to będę już najcudniejszym kotem i wtedy na pewno mnie zostawi. W tym TOzie taka Pani w niebieskim ubraniu mnie oglądała, badała i dała zastrzyk, strasznie bolał mnie ale musiałem być dzielny, żeby Dużej nie przynieść wstydu, mówiła, że jestem grzeczny i spokojny i taki musiałem być. Po zastrzykach zapakowali mnie z powrotem do tego pudła i coś mówili, że chory, że będą leczyć, że nie wiadomo co dalej.
Wróciliśmy do domu to znaczy ja wróciłem na balkon, dostałem ciepłą budkę, podusię, kocyk i pyszne jedzonko. Duża powiedziała, że nie mogę na razie być w domu. No dobrze, ten balkon nie jest zły, pomyślałem. Ta Duża jest fajna, głaszcze mnie i drapie za uszkiem, daje jeść, lubię ja bardzo, pewnie jak szybko wyzdrowieję to ona mnie weźmie.
Dziś znów byliśmy w tym TOZie, dostałem zastrzyki, ależ one bolały, darłem się okropnie, nie wytrzymałem. Ta Pani w niebieskim powiedziała, że już nie da się mnie wyleczyć, że mam jakieś wirusy, że można zaleczyć tylko i że nie mogę mieszkać z kotami Dużej. Myślałem, że mi serce pęknie, to nie mogło być prawdą, nie teraz, kiedy znalazłem swój wymarzony dom i fajną Dużą. Duża też była smutna, powiedziała mi żebym się nie martwił, że będzie dobrze, że znajdzie mi dom bez kotów gdzie będę mógł być szczęśliwy. Trochę ja rozumiem, martwi się o swoje koty, żeby nie zachorowały tak jak ja. Wierzę jej, że znajdzie mi taki dom, gdzie będę żył szczęśliwie, gdzie będą mnie kochać, tulić i troszczyć się o mnie. Nie chcę już mieszkać w tej budzie, ja jestem domowym kotkiem, obiecuje, że odwdzięczę się tulenie i głośnym mruczeniem, wygrzeje ci kolana, żebyś nie miał reumatyzmu, ogrzeje jak zmarzniesz TYLKO MNIE KOCHAJ.

Stan zdrowia:
świerzbowiec w uszach, leczony zastrzykami
zapalenie dziąseł, leczone zastrzykami o długotrwałym działaniu
podejrzenie kociej białaczki (nie zdiagnozowane jeszcze)
w przyszłości odrobaczenie o kastracja

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 05, 2010 8:38 przez sebriel, łącznie edytowano 38 razy

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 11:16

Koty do adopcji cd
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 19:40 przez sebriel, łącznie edytowano 2 razy

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 11:18

Znalazły nowy dom Obrazek

Imię: Tygrysia
Obrazek

Pliszka, najmniejsza i najbardziej ruchliwa, wszędzie jej pełno

Imię: Krzysiu
Obrazek

Imię: Mruczek
Obrazek

Charli

Emilka
Obrazek
Sky
Obrazek
Obrazek
Obrazek

imię: Louise

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 20:40 przez sebriel, łącznie edytowano 23 razy

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 11:19

Znalazły nowy dom Obrazek cd

Stan Zdrowia: dobry
Obrazek

Imię: Grażynka
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=100904
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Imię: Zuzia
Obrazek Obrazek

Imię: Fokus
Obrazek Obrazek

Stan zdrowia: bardzo dobry
Kastracja: tak
Opis:
Pędzelek to młodziutki kocurek, który kiedyś miał swój domek. Był bezpieczny, wylegiwał się na tapczanie, jadł z pełnej miseczki. Lecz pewnego dnia, dostał nakaz eksmisji. Na bruk, Na zimne podwórko w centrum Szczecina, obok ruchliwej ulicy. Domowy, niewychodzący kocurek, w stadzie obcych, wolnożyjących kotów, tuż obok przejeżdżające auta... cud, że przeżył. Kocurek został zabrany do domu tymczasowego, w którym doszedł do formy. Okazał się kocurkiem bardzo przyjacielskim i pro ludzkim. Jest nadzwyczaj ufny i towarzyski, uwielbia towarzystwo człowieka. Ma w zwyczaju kłaść się na brzuchu czy piersi człowieka, nadstawiać się do głaskania i zasypiać. Chętnie również rozdaje "baranki" i "buziaki". Pędzelek będzie idealnym kotem domowym, toleruje zarówno inne koty, jak i psy. Pozostawiony sam w mieszkaniu, nie demoluje go, po prostu zwija się w kłębek i idzie spać. Jest również zupełnie kuwetkowy. Pędzlek szuka nowego domku. Domku na resztę życia.
Kontakt:+48787713808 (Patrycja, Sebriel na miau)
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=100442
Obrazek
Fundacja Kocia Dolina
e-mail: adopcje@kociadolina.pl
Bydgoszcz 691-222-527 lub 695-586-192
Inowrocław 603-045-826
Szczecin 695-586-192
Imię: Misza
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 20:01 przez sebriel, łącznie edytowano 10 razy

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 11:29

|Znalazły nowy dom cd2

Imię: Emilka
Obrazek
Obrazek
Imię: Bryza
Obrazek

Imię:Marycha
Obrazek

Imię: ZYTA
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 05, 2010 8:30 przez sebriel, łącznie edytowano 9 razy

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 11:43

Za Tęczowym mostem....

Niestety, Mikasek zaplątał się w druty ogrodzenia i nastąpiło porażenie ciała. Weterynarz podjął decyzję o uśpieniu kociaka.
Imię: Mikasek
Wielkość: malutka
Umaszczenie: czarne
Kastracja / Sterylizacja: po osiągnięciu dojrzałości płciowej na koszt TOZ
Upodobania i nawyki: Mikasek to braciszek Luizy. Tak jak i ona wychował się na świeżym powietrzu. Jest bardziej żywiołowy i dynamiczny od swojej siostry - żadna zabawa mu nieobca. Uwielbia gonitwy za latającymi listkami, muchami, kuleczkami. Zaczepia ludzi i inne zwierzęta do harców- nie sposób go nie lubić. Straszny z niego pieszczoch- raz pogłaskany będzie dopominał się o więcej. [/size]
Obrazek
Wielkość: średnia
Umaszczenie: czarno-białe
Upodobania i nawyki: Nene to w języku albańskim Mama.... A w języku kocim?? Nene to bardzo oddana mama... Jeden kociak to mnóstwo opieki, dwa to już bardzo dużo... Nad trzema jest już ciężko zapanować... A Nene wychowuje 5 ślicznych zdrowych maleństw. Nene została odebrana z warunków w których sama wymagała ogromnej opieki, jest bardzo wychudzoną kotką. Ale mimo to jest pełna życia, kocha całą sobą swoje dzieci, pozwala każde głaskać, brać na ręce, bo mimo tego co przeszła nie straciła wiary w człowieka. Nene nadrabia teraz zaległości przede wszystkim w żywieniu, o każde ze swoich kociąt dba ze szczególną troską, gdy jedno z nich tylko cichutko zapiszczy ona zwraca całą swoją uwagę nie niego. Nene zasługuje na idealny dom, toleruje inne koty. Nene to kotka nauczona czystości, nie jest również wybredna pod względem jedzenia. Uwielbia kontakt z człowiekiem i jest przeszczęśliwa kiedy ktoś interesuje się nią i oferuje jej drapanie.

Obrazek Obrazek
Wielkość: malutki
Umaszczenie: szare, pręgowane
Upodobania i nawyki: Lupo (Wilczek) jest mniejszy i drobniejszy od swojego brata Fox-a i może przez to jest tez mniej odważny. Ale nieśmiałość ta dodaje mu tylko uroku. Uwielbia być głaskany i drapany, podnosi wtedy do góry swój maleńki ogonek dając do zrozumienia jak bardzo to drapanie mu się podoba. Lupo uczy się korzystania z kuwety oraz tego czym jest jedzonko dla dorosłych kotów i wciąż nie może się zdecydować czy woli mleko mamusi czy pachnące jedzonko dla kotów:)
Obrazek

Wielkość: mała
Umaszczenie: czarno-białe
Upodobania i nawyki: Chip jest wszędobylski i wszędzie go pełno. Z ciekawością sprawdza wszelkie kąty i zakamarki mieszkania. Uwielbia psoty i chętnie bawi się z innymi zwierzętami, ale potrafi również zająć się sam sobą. Zaznajomiony jest już z kuwetą. Nie ma problemu z jedzeniem - jego apetyt go przerasta. Szuka nowego kochającego domu.

Obrazek

Imię: Węgielek NIESTETY, PRZEGRAŁ WALKĘ Z PANLEUKOPEMIĄ.... ŻEGNAJ KOTKU
Umaszczenie: czarne
Upodobania i nawyki: Węgielek jest braciszkiem Mai. Tak jak ona dostał swoją szanse: zamiast w zimnej stodole wyleguje się teraz na ciepłym łóżeczku. Jest dużo bardziej żywiołowy od swojej siostry. Z dziecięcą ufnością bada otaczający go świat. Nie ma takiej opcji, że obojętnie przejdzie obok leżącego papierka- natychmiast porwie go i zacznie zabawę. Domaga się pieszczot- słodkimi "barankami" ociera się o ręce, głośno przy tym mrucząc.

Obrazek

Imię:Strzyga
Niestety, Strzyga zmarła z niewiadomych przyczyn.Jednego dnia była, żwawa i radosna,a następnego już odeszła... Żegnaj kotku, los nie jest czasami sprawiedliwy.. na ciebie czekał już prawdziwy stały domek- niestety nie doczekałaś tej chwili, myślałaś, że to u mnie zamieszkasz na resztę życia :(

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon kwi 12, 2010 20:20 przez sebriel, łącznie edytowano 7 razy

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 12:09

ŚWINOUJŚCIE, MIĘDZYZDROJE
do pewnego domku może dojechać do SZCZECINA
Imię: Gucio
Umaszczenie: szare, pręgowane
Stan Zdrowia: dobry (czeka nas jeszcze ostatnia kontrola w poniedziałek)
Kastracja: nie
Odrobaczenie: tak
Odpchlenie: tak
Upodobania i nawyki: Uwielbia towarzystwo ludzi, głaskanie, pieszczoty. Bardzo żywiołowy, radosny, odważny. Uwielbia się bawić .

Obrazek

szarotkakot

Od: Sob paź 25, 2008 19:12

Post » Sob lip 18, 2009 20:00

Szarusia i Klusia
Kotki - siostry (adopcja tylko w komplecie)
Szczecin
rasa : mix szczeciński przystankowy
sterylizacja : tak
szczepienia : nie
odrobaczenie : tak
charakter i opis : zabrane z przystanku przed zimą, w pełni udomowione i przekształcone w pieszczochowate lwy kanapowe Smile
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 23, 2009 7:35 przez sebriel, łącznie edytowano 1 raz

sebriel

Post » Sob lip 18, 2009 20:10

.
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 19:31 przez sebriel, łącznie edytowano 9 razy

sebriel

Post » Nie lip 19, 2009 13:21

..
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 19:33 przez sebriel, łącznie edytowano 4 razy

sebriel

Post » Nie lip 19, 2009 22:17

ile kociaków 8O
i co jeden to ładniejszy :D
teraz domków potrzeba, i to co jeden to lepszy ;)

:ok: kciuki za najlepsze domki :ok:
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Wto lip 21, 2009 14:07

Dziękuję i też trzymam kciuki :D
MALEŃTAS (u monika74)
Świnoujście
rasa : mix nadmorski
sterylizacja : nie
szczepienia : nie
odrobaczenie : tak
charakter i opis : ponoć mama była długowłosa...

Obrazek

sebriel

Post » Wto lip 21, 2009 14:16

..
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 19:34 przez sebriel, łącznie edytowano 4 razy

sebriel

Post » Pt lip 24, 2009 11:41

Jakoś mi tak smutno się zrobiło że maluchów taka ilość... a przecież to tylko kropla w morzu...
Hop może ktoś wypatrzy wielką miłość w ich oczach...

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

[następna]