czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2009 20:03

Trzymam kciuki za Pysi podróż!
I oby to był dobry poczatek!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 15, 2009 6:53

:!:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 15, 2009 6:54

:!:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 15, 2009 7:08

uwaga, oto wieści z domku Pysi!!!!!!!!!!!!!
aga-zgaga pisze:no tak. najpierw przecwiczyla kasie i piotra, potem zabrala sie za mnie. zaczelo sie od wedrowek. jak to zwykle kot w takim stanie, uparla sie, ze wejdzie gdzies, gdzie nie powinna. na przyklad na stol. w koncu same ja posadzilysmy na tym stole, zeby sie mogla rozejrzec. potem rozpoczely sie wedrowki po nocy i wrzaski. z poczatku glaskanie wystarczalo tylko na chwile i zaraz znowu uruchamiala syrene. potem juz wylaczala ja na dluzej, ale tylko jak ja glaskalam i drapalam pod broda. nawet zaczela odpalac motorek. na rece dala sie brac, ale nie chciala zostac na kolanach. zaraz zeskakiwala z lozka i znowu zaczynala lazic i drzec sie wnieboglosy. chwilami przysypiala na podlodze przy moim lozku. za kazdym razem mialam nadzieje, ze moze bedzie troche spokoju. ale gdzie tam! :twisted: w koncu przyszla sama i polozyla sie na mnie. myslalam naiwnie, ze teraz juz w koncu bedzie spokoj. akurat! obudzila sie i znowu zaczela biegac i krzyczec. to ja znowu za nia, glaskac i przemawiac do rozumu, zeby dala pospac czlowiekowi pracy. glosik ma donosny, nie ma co. :twisted: w koncu znowu przyszla do mnie i wlazla pod koldre. znowu wyszla. znowu wrocila. i jak juz mialam nadzieje, ze uda nam sie tak pospac do rana (byla piata) to musialam ruszyc noga i ja kopnac niechcacy. :cry: od razu poglaskalam, ma sie rozumiec, ale pysia sobie i tak poszla. weszla pod polke w lazience i tam przesiedziala do szostej. teraz znowu staramy sie zaprzyjaznic. ale wlasnie postanowila, ze znowu sobie pochodzi. nadal jest dosc kolowata. niestety nie interesuje sie miseczkami. postawilam jej pasztecik, nawet zajrzala, wyciagnela go na podloge i tyle. i troche mnie martwi, ze tak sie na podlodze kladzie. po podrozy miala dosc cieply nos i uszy, mam nadzieje, ze to tylko stres i przejdzie, bo nie chcialabym jej fundowac na powitanie podrozy do weta.
rezydentki reaguja na nia nadzwyczaj spokojnie, az jestem zaskoczona. siedza i obserwuja z daleka. ona na razie zdaje sie ich nie widziec. tylko kabana na jej widok drze morde jak dzika, ale kabana jest ogolnie znana z tego, ze lubi sobie podrzec morde. taki juz charakterek. :wink: dlatego w trybie pilnym zostala wyslana do swojego pokoju. :twisted:
moje dziecko spytalo, czy pysia ma defaultowo taka smutna mine. mam nadzieje, ze nie. bo az sie serce kraje, jak sie patrzy na te buzke smutna. :cry:
a co do rujnowania tapicerki: u mnie z rana postanowila poostrzyc sobie pazury na lozku. i to jak energicznie! na moje uwagi, ze tak nie wolno, pozostawala glucha. na razie dala spokoj biednemu naroznikowi. :lol: ale jak tak dalej bedzie, to chyba sobie manikiur zrobimy. choc nie chcialabym sie tak narazac dziewczynie. no nic, poobserwujemy, moze to chwilowe i przejdzie. :roll:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 15, 2009 12:39

OCZKO - nadal nie wiem czy DT będzie DS, czy jest DS - pozostaje póki co czekać i mieć nadzieję, że wszystko u niego ok....
A co u pozostałych seniorów? Jakieś nowości?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lip 15, 2009 12:54

Darować sobie nie moge,że nie wzięłam nr.tel.wolontariuszki.Gapa straszna jestem. Może im przsłac raz jeszcze twojego maila.
Pusia jak może stara sie uatrakcyjnic sobie wczesne początki w swoim domku. Dziewczyna z talentem muzycznym znaczy sie!!! Kciuki za domek!!!
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 15, 2009 13:20

ASK@ pisze:Darować sobie nie moge,że nie wzięłam nr.tel.wolontariuszki.Gapa straszna jestem. Może im przsłac raz jeszcze twojego maila.
Pusia jak może stara sie uatrakcyjnic sobie wczesne początki w swoim domku. Dziewczyna z talentem muzycznym znaczy sie!!! Kciuki za domek!!!

Powodzenia Pysieńko :-)

Ciekawe co w końcu z Panem Oczkiem??? Ma ten dom?
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Śro lip 15, 2009 13:22

nic nie wiem o Oczku - jak pisałam, czekam....oby na dobre wieści!
A Pysią się bardzo cieszę!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lip 15, 2009 13:24

dagmara-olga pisze:OCZKO - nadal nie wiem czy DT będzie DS, czy jest DS - pozostaje póki co czekać i mieć nadzieję, że wszystko u niego ok....
A co u pozostałych seniorów? Jakieś nowości?

mam zapytanie o Oczko, osoba jest chętna go wziac, pisze pw

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 15, 2009 13:27

może podam Ci namiary na osobę z którą koresponduję w psim aniele?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lip 15, 2009 14:29

seniorzy na pierwszą!
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 15, 2009 18:46

wiecie coś o Oczku? bo ja nic ......
A Filemon z Jastrzębia Zdroju czeka...czeka....mieszka sam....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lip 15, 2009 19:15

yyy...Ofra nawaliła dzisiaj kupola na łózko :oops: Co raz częściej jej się zdarza albo kupa albo siku gdzieś indziej niz kuweta... ale tak to jest ze staruszkami. Roba co chca i gdzie chca :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro lip 15, 2009 19:24

może to jakiś stres? Coś może się zmieniło i ona zaczęła się denerwować?
Nowy sprzęt? Mebel? Zwierzak?
Nie będę się "mądrować" ale i to bywa przyczyną.
A u seniora może jakiś problem z wchodzeniem do kuwety? Może stawy szwankują? Może płaska powinna być?
Jeśli problemy zdrowotne nie sa przyczyną to cos w łebku siedzi....obyś zgadła co i oby się poprawiło!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lip 15, 2009 19:43

Oliwia z Konina
TESTY
FIP , FeLV, FIV - negatywne!!!!! wątroba i nerki - w normie.
Kto pokocha?

Filemon z Jastrzębia Zdroju

starszy bardzo zadbany domowy zadbany Pan około 15 - letni !!!! czeka !!!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]