S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 12, 2009 14:21

Tak,po dzisiejszej wizycie w schronisku ciężko mi na sercu.
Ta niepewność co się stało z dwójką dzielnych czarnych maluszków jest okropna :(
Klatki są pełne podrostków i maluszków :( ile z Nich nie da rady? :cry:

Mamy obecnie 22 kociaki!!!
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lip 12, 2009 15:21

Wiadomość od Małej,która umie dowiedzieć się wszystkiego-Te dzielne 2 czarnuszki wczoraj poszły razem do domu :D
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lip 12, 2009 15:33

:dance: :dance2: Czarnuszki, dużo szczęścia Wam życzę!

Kuba mówi, że Gwiazdor jest bardzo fajnym kotem, po przyjeździe do niego: kuwetka, jedzonko, mycie, a potem zwiedzanie i nowe znajomości :lol:
Cioteczki, wycałowałyście go na pożegnanie (Gwiazdora mam na myśli 8) )? :lol:
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Nie lip 12, 2009 16:10

a pewnie,ze wycałowałysmy :wink:
Boenka jeszcze w dodatku nakarmiła baardzo mocno, jak jeszcze Kuba doprawił, to koopa w drodze murowana :wink:
A że Gwiazdor jest fajny mówic nam nie trzeba-wszystkie katowickie koty to fajne chłopaki :wink:

On miał advocata na kark w marcu-bo tego nie napisałam na kartce.
Wogole zawaliłam, dzis było biuro zamkniete i nie masz potwierdzenia szczepienia w ksiązeczce, ale daty zapisąłm na kartce i to,ze był szczepiony felovaxem3
Jesli Ci zalezy na ksiązeczce z wbitym szczepieniem, moge posłac pocztą

---------------------
a czarnuszki w domku, hyhyhyhyhy :mrgreen:
mam nadzieje,ze domek dobry :wink:

a teraz kilka fotek

nowa ruda dziewczynka :wink: -zobaczcie jakie cudo
Obrazek Obrazek Obrazek

jej braciszek, z krótkim ogonkiem
Obrazek Obrazek Obrazek

razem
Obrazek

nowa trikolorka, siostra biało-rudego kawalewra
oba koty zostałuy podrzucone do pewnej piwnicy, rudziaszek trafił jeszcze czysty, bo od razu dał sie złapac, tri siedział tam dzien dłuzej i juz ciut sie przykurzyła
oba przestraszone, ale na bank nie dzikie, domowe mysle
Obrazek Obrazek Obrazek

jeden z malentasów z ,,szóstki,,
Obrazek

to jeszcze piekna rudo-biała mama przed która szykuje sie mała sznsa, na bank tą szanse ma jej córka tri, a mama zalezy czy dogadałaby sie z innymi kotami i psami.
a widze,ze niestety na psy bardzo źle reaguje
Obrazek

cdn
Ostatnio edytowano Nie lip 12, 2009 17:08 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lip 12, 2009 16:36

Mogłay w drugiej kociarni
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

piekny młodziutki Stefek, o cudownie lsniacej pieknej sierści (jeszcze)
Obrazek Obrazek Obrazek

moja uczta wzrokowa-czyli Frezyjka-piekna, szczupła, gibka no i ciagle cos tam burczaca pod nosem :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

coraz odwazniejsza i bardziej miziasta Aurorka
Obrazek Obrazek

dzis odrobaczany Lando, bo podejrzewamy u niego baaardzo bogate zycie wewnetrzne
Obrazek Obrazek Obrazek

Hektorek i Tekla na ich watku :wink:

Mała1

Post » Nie lip 12, 2009 17:27

Ano Gwiazdor dotarł do Radzionkowa, a i mnie udało się nie zabłądzić :) Melduję, że oddałam paszport, papiery i pieniądze na puchy, no i oczywiście przede wszystkim Kocura.
Mała, Kuba Ci odda transporter razem z puchami, bo klatka nie była jeszcze gotowa... no i już wiem, co miałaś na myśli mówiąc, że Gwiazdor taki "kobiecy" :) Urocze rozmowy sobie prowadziliśmy w samochodzie :D

Ja wiedziałam, że tak będzie... wiedziałam, że jak pojadę do schronu, to się okaże, że jednak mogę... nie powinnam... znów coś zawalę... :? ale co mam zrobić... wezmę te dwie panie na chwilę... Jeśli to ma być krótki tymczas, to niech mi się zrobi kolorowo w domu... Mamę z myszeczką wezmę we wtorek. Żałuję i mam wyrzuty sumienia, że burasiątko zostanie z inną mamą, ale już kocią mamą nie mogę zostać... naprawdę :(

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Nie lip 12, 2009 18:21

Meldujemy się na nowym wątku :D Pozdrawiamy cioteczki - pamiętacie nas jeszcze? To już ponad 3 miesiące :)
Obrazek :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lip 12, 2009 18:25

Nov@ pisze: no i już wiem, co miałaś na myśli mówiąc, że Gwiazdor taki "kobiecy" :) Urocze rozmowy sobie prowadziliśmy w samochodzie :D

Mam nadzieję, że z facetami też lubi pogadać, byle nie nudził całą drogę :wink:
Co prawda przy piwku nie pogadamy, ale przy majonezie i owszem :lol:

Kuba1000

Od: Pt paź 21, 2005 8:45

Post » Nie lip 12, 2009 18:52

Mała1 pisze:a pewnie,ze wycałowałysmy :wink:
Boenka jeszcze w dodatku nakarmiła baardzo mocno, jak jeszcze Kuba doprawił, to koopa w drodze murowana :wink:
A że Gwiazdor jest fajny mówic nam nie trzeba-wszystkie katowickie koty to fajne chłopaki :wink:

---------------------
a czarnuszki w domku, hyhyhyhyhy :mrgreen:
mam nadzieje,ze domek dobry :wink:

to jeszcze piekna rudo-biała mama przed która szykuje sie mała sznsa, na bank tą szanse ma jej córka tri, a mama zalezy czy dogadałaby sie z innymi kotami i psami.
a widze,ze niestety na psy bardzo źle reaguje
Obrazek

cdn

Gwiazdorku, szczęśliwej podróży i wspaniałego nowego życia!
Czarnuszkom życzymy dobrego domku!

Co do kotki rudo-białej... gdyby się nie dogadała z psami...

Mała1, jakby ci panstwo chcieli Jasminkę, to ona świetnie zareagowała na psy i inne koty, zero agresji, spokój, delikatność i godność!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 12, 2009 19:06

ciesze sie bardzo z domu dla Gwiazdorka...
mam nadzieje, ze teraz tylko lepiej bedzie :P

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie lip 12, 2009 19:09

Ja myśle, halbina, że to niestety nie takie proste zaproponować kotkę za kotkę... Jeśli ta pani chce Honoratę z córką trikolorką a nie z buraską (buraska na razie zostaje), to znaczy, że się jej spodobały akurat one... trudno się w sumie dziwić, bo pani ma jakieś meine coon'y, więc pewnie lubi długowłose... no a rudzielec jest chyba jakąś mieszakną, bo tą sierść ma dłuższą... no a jej córcia jest faktycznie przepiękna.
Ja oczywiście nie mówię, że Jasmince cokolwiek brakuje :) no ale jak pani weźmie małą tri, to pewnie nie weźmie z nią innej mamy... Ja się tylko zastanawiam jak to będzie jak pani weźmie jedną córcię, mama się "nie sprawdzi" :evil: a druga córcia w miedzyczasie będzie już u innej mamki...
Znaczy no, nic nie będzie, tylko trochę szkoda by było całej "akcji" :?

Nov@

Post » Nie lip 12, 2009 19:15

Co do tego Gwiazdorowego gadania... Kuba, na pewno sobie Gwiazdor z Tobą pogada... bo on taki raczej rozmowny... siedział sobie przy mnie cicho, ale jak zaczynałam do niego mówić, to mi po prostu zaczął odpowiadać :) Chodzi tylko o to, że on ma taki trochę niemęski glosik :D Dlatego tak się trochę podśmiewamy 8)

Nov@

Post » Nie lip 12, 2009 19:15

Nov@ pisze:Ja myśle, halbina, że to niestety nie takie proste zaproponować kotkę za kotkę... Jeśli ta pani chce Honoratę z córką trikolorką a nie z buraską (buraska na razie zostaje), to znaczy, że się jej spodobały akurat one... trudno się w sumie dziwić, bo pani ma jakieś meine coon'y, więc pewnie lubi długowłose... no a rudzielec jest chyba jakąś mieszakną, bo tą sierść ma dłuższą... no a jej córcia jest faktycznie przepiękna.
Ja oczywiście nie mówię, że Jasmince cokolwiek brakuje :) no ale jak pani weźmie małą tri, to pewnie nie weźmie z nią innej mamy... Ja się tylko zastanawiam jak to będzie jak pani weźmie jedną córcię, mama się "nie sprawdzi" :evil: a druga córcia w miedzyczasie będzie już u innej mamki...
Znaczy no, nic nie będzie, tylko trochę szkoda by było całej "akcji" :?
wiem... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 12, 2009 19:35

shira3-no jasne ,ze pamietamy :D , ja nawet na Twój watek zagladam, tylko jakos sie nie odzywam cos :P

halbinko-nie ma takiej mozliwosci, telefon miałam tylko ze względu na posiadanie przez kotkki rudego koloru do ktorego ta pani ma słabość.
Nadal nie wiem, czy nie trafi tam tylko mała tri, do Nov@ej wczesniej też-bo pani ogolnie boi sie reakcjii na dorosłego kota swojego towarzystwa bardzo.
Ja pamietam o wszystkich dorosłych i małych tymczasowiczach, ale najczesciej jak ktos dzwoni to w sprawie konkretnego kota i ogłoszenia, albo ze stronki, i ciezko go namówic na innego.
Przynajmniej teraz jak telefon jest jeden na tydzien :roll:
Ciągle natomiasty telefony z serii ..pani..wez pani tego kota :roll:

Kuba100-szerokiej drogi, jedzcie uwaznie i nie strzelaj sobie piwka z tym autostopowiczem-imo,ze to w koncu Gwiazda :wink:

Mała1

Post » Nie lip 12, 2009 22:06

Mała, a ja tradycyjnie poproszę o numery nowych kociaków. Dodam je na stronki.

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

[poprzednia][następna]