K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 09, 2009 8:15

Cieniutko.
Chyba Biszkopt / Frędzel do mnie wróci. I zostanie.
W kontekście kolejnych kotów po umarłych ja się chyba zabiję.

Muszę wiac z tego mieszkania.
Bo nie wyrobię.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw lip 09, 2009 9:15

Tweety pisze:
Antypatyczna pisze:
Tweety pisze:
Antypatyczna pisze:???

wieczorem zadzwonię w jedno miejsce. Rozumiem, że facet nie dołoży się do ich utrzymania. Cholera, miziastych nie ma komu wydać a dzikawe to już w ogóle kosmos :( i za co je karmić, szczepić itp?

? :oops:

czekam na odpowiedź. A masz może te fotki?

Nie,kumpel miał wczoraj wieczorem przyjść z fotkami kotków i psa (starszy pies wyrzucony w jego okolicy z auta,przygarnięty przez starszą schorowaną sąsiadkę -potem pies jedzie do schronu-pewnie nie masz żadnego DT na oku dla psa?Dogo powiadomione,ale teraz z DT masakra ).
Pani od psa nie zastał a koty na widok aparatu "rozpierzchły się"-dziś jeszcze raz spróbuje i jak zrobi to dodam fotki.
Generalnie trzeba kotkę wysterylizować bo ponoć często ma młode,ale zawsze "rozchodziły się po ludziach" :roll: .
A teraz wakacje to się nie rozchodzą ...
Kotki wyglądają na zdrowe-tyle wiem :(

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Czw lip 09, 2009 9:20

A może schron to nie takie złe rozwiązanie: ponoć (słyszałam to już od drugiej osoby) w schronisku krakowskim nie ma kociaków małych,więc powinny się szybko tam "rozejść"?
Sama jak byłam z mężem szukać naszego kota tam ostatnio byłam świadkiem jak starsza Pani z dorosłą (chyba) wnuczką pytała o małe kotki,a laska ze schroniska powiedziała,że nie ma małych kotów 8O ,a po konsultacji z drugim chłopakiem (pracownikiem lub wolontariuszem chyba) odpowiedziała,że jest: jeden ???

Prawda to?

Antypatyczna

Post » Czw lip 09, 2009 9:41

Tunisia gdzieś napisała, że w czerwcu do schronu trafiło 218 kotów...

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw lip 09, 2009 10:29

Wśród małych pojawia się pp.

Schron to śmierć.

Miuti

Post » Czw lip 09, 2009 10:33

Antypatyczna pisze:
Tweety pisze:
Antypatyczna pisze:
Tweety pisze:
Antypatyczna pisze:???

wieczorem zadzwonię w jedno miejsce. Rozumiem, że facet nie dołoży się do ich utrzymania. Cholera, miziastych nie ma komu wydać a dzikawe to już w ogóle kosmos :( i za co je karmić, szczepić itp?

? :oops:

czekam na odpowiedź. A masz może te fotki?

Nie,kumpel miał wczoraj wieczorem przyjść z fotkami kotków i psa (starszy pies wyrzucony w jego okolicy z auta,przygarnięty przez starszą schorowaną sąsiadkę -potem pies jedzie do schronu-pewnie nie masz żadnego DT na oku dla psa?Dogo powiadomione,ale teraz z DT masakra ).
Pani od psa nie zastał a koty na widok aparatu "rozpierzchły się"-dziś jeszcze raz spróbuje i jak zrobi to dodam fotki.
Generalnie trzeba kotkę wysterylizować bo ponoć często ma młode,ale zawsze "rozchodziły się po ludziach" :roll: .
A teraz wakacje to się nie rozchodzą ...
Kotki wyglądają na zdrowe-tyle wiem :(

mam dla nich miejsce ale muszą przyjechać odrobaczone, odpchlone i z zapasem karmy, da się tak zrobić?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lip 09, 2009 10:35

Jesteś niesamowita.

Kiedy już będzie ten dom...

Miuti

Post » Czw lip 09, 2009 12:09

wklejam tez tu banerek- moze jest ktos z Bronowic?

Obrazek

rozejrzyjcie sie za Lola, prosze :oops:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Czw lip 09, 2009 14:47

Kumpel może dziś się pojawi ze zdjęciami.
Napiszę co i jak.

Antypatyczna

Post » Czw lip 09, 2009 17:15

Na Wielopolu był znowu pawik, tym razem w kartonie, w którym normalnie rezyduje Bercik. Pawik z kłaczkami. Bercik i Kleo niesamowicie linieją. Oboje wygłaskani, Bercik, który tym razem spoczywał na kartonie, znowu mnie lizał i brzuszkował. Jak zeskoczył, zauważyłam, że inaczej stawia tylne nogi. Jakiś uraz czy reumatyzm?
Kleo oczywiście musiała być w centrum uwagi i biła łapami biednego Bercika, kiedy się nim zajmowałam.
Negrita mnie podrapała :( (wcale nie jest miziasta :evil: ), a Lizus jak zwykle osyczał. Żal mi tego kota strasznie.
No a Basia - już tradycyjnie - niewidoczna :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lip 09, 2009 17:24

miszelina pisze:Na Wielopolu był znowu pawik, tym razem w kartonie, w którym normalnie rezyduje Bercik. Pawik z kłaczkami. Bercik i Kleo niesamowicie linieją. Oboje wygłaskani, Bercik, który tym razem spoczywał na kartonie, znowu mnie lizał i brzuszkował. Jak zeskoczył, zauważyłam, że inaczej stawia tylne nogi. Jakiś uraz czy reumatyzm?
Kleo oczywiście musiała być w centrum uwagi i biła łapami biednego Bercika, kiedy się nim zajmowałam.
Negrita mnie podrapała :( (wcale nie jest miziasta :evil: ), a Lizus jak zwykle osyczał. Żal mi tego kota strasznie.

Negrita? niemożliwe

Tweety

Post » Czw lip 09, 2009 17:26

Tweety pisze:
miszelina pisze:Na Wielopolu był znowu pawik, tym razem w kartonie, w którym normalnie rezyduje Bercik. Pawik z kłaczkami. Bercik i Kleo niesamowicie linieją. Oboje wygłaskani, Bercik, który tym razem spoczywał na kartonie, znowu mnie lizał i brzuszkował. Jak zeskoczył, zauważyłam, że inaczej stawia tylne nogi. Jakiś uraz czy reumatyzm?

Negrita? niemożliwe

Możliwe, Marka też podrapała, ale to dlatego ze ona nie lubi gwałtownych ruchów, alemiziac się lubi. Tylko boi się ręki, trzeba ją odp. podejść :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw lip 09, 2009 17:42

Bercik gubi tony kłączków! Pewnie z tego powodu pawik. Poza tym kaszle i to coraz częściej :( Może lekarz powinien go obejrzeć? Bercik faktycznie trochę dziwnie chodzi, już o ty pisałam, tak jakby w rozkroku :roll:

Negricia jest płochliwa, ale jak już zacznie się miziać to zachowuje się jakby miała rujkę :lol: Czasem są momenty, że ucieka w panice, jakby nie pamiętała, że minutę wcześniej nadstawiała się do głaskania.

Basieńka , gdy były na Wielopolu jeszcze Krakuska i Pepita, gniotła się z nimi w jednym pudełku i przez otwór wejściowy zwykle wystawała jej dupina. Teraz Basia ma całe pudło dla siebie, ale dupcia dalej wystaje. Kocim zwyczajem - jak mam schowany łebek to mnie nie widać :wink:

Z Lizuskiem jest zdecydowanie lepiej. Nie patrzy na mnie ze strachem, jest w miarę spokojny i syczy już bardziej z przyzwyczajenia niż z przerażenia.

Kleosia jest niewybawiona. Z checią bym ją przegoniła po lokalu, ale to mogłoby być zbyt traumatyczne doświadczenie dla całej nieśmiałej reszty :D

Na szafie leżą moje kartony, dzisiaj nie miałam ich jak zabrać.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw lip 09, 2009 22:04

Antypatyczna pisze:Kumpel może dziś się pojawi ze zdjęciami.
Napiszę co i jak.

Będę wiedzieć jutro-na razie przestrzegłam przed oddawaniem kociaków do schroniska.
Zdjęć znowu nie udało się zrobić-są na strychu i są płochliwe dość.
Jeden czarny,drugi-nie wiem.

Antypatyczna

Post » Czw lip 09, 2009 23:32

właśnie wróciłam z Edytal z krakvetu (liczyłyśmy na brak kolejek i pustki na drodze), bo Jawa coś ma problemy z kupkami, dr Miśkowicz na razie postawił na zarobaczenie i obserwujemy co będzie po milbemaxie, bo Jawa i Jaro czekają na drugie szczepienie. Ja wzięłam przy okazji naszą Mufę (bo po co robić puste przebiegi? :twisted: ), bo po zastrzyku zrobiła jej się taka zmiana nieładna i trzeba jej to podleczyć.
W Theriosie kociuchy jak w sanatorium, obżerają się i rozrabiają, w sobotę je odbieram i dodatkowo ... rachunek, którego dość się obawiam, bo tam będą i bielanki i virbagen i kotka po wypadku i teraz ta trójeczka 8O
No i mam wrażenie, że muszę do siebie wziąć Kamę z Chirona, bo jakoś nie ma chętnych a i jakiegoś DT "z zaskórniaków" też nie mam już.
Jutro też Robert zawozi Rudego Oczko na wyciąganie śruby do Krakvetu i zobaczymy jak się będzie zachowywał czy do adopcji czy wypuszczenia. Tylko, że on bez oka :(

Tweety

[poprzednia][następna]