Anna_33 pisze:Specjalnie do takich wplat zostalo stworzone subkonto. Juz sa na nim zbiorki na hotelik, na leczenie psow itp.
Wystarczy opisac w tytule przelewu: boguszyckie koty, czy jakos inaczej i wtedy te wplaty beda tylko dla nich.
Subkonto podam jak juz zapadna u Was decyzje o zbieraniu)
Wyciagi dostarcza mi Agnieszka raz w tygodniu, wiec przesylac do Was dane o wplatach.
To co dostalam na pw przesle do Ani

czyli dostaniemy subkonto, jak już będziemy miały pewność, że rozpoczynamy zbiórkę?
puss, Zofia i ja- na razie oficjalnie

się zadeklarowałyśmy, więc chyba ruszymy
co do tytułu, to nie wiem sama może najbardziej czytelnie byłoby po prostu "Fivowcy z Boguszyc", albo tylko "FIVOWCY"
CoolCatyDziewczyny, pieniążki najlepiej wpłacać na konto Ostatniej Szansy z dopiskiem: "na koty". To jedyna możliwość pomocy tym kotom. Tam nie ma sensu zawozić czegoś na zapas, bo pani Irenka albo to odda komus we wsi, albo nie będzie podawać, bo "się nie da". Juz to przerabiałyśmy. Jeśli udałoby się zebrać pieniądze na koty, to na bieżąco można by za nie kupować lepsze jedzenie, leki i realizować aktualne potrzeby przywożąc to, co jest w danej chwili potrzebne.
no właśnie to jest problem, bo nie wiemy dokładnie jakie leki na bieżąco są potrzebne; jakie karmy specjalistyczne dla jakich kotów;
ale np dobrej jakości karma to już coś;
można byłoby zrobić to w ten sposób, że zebrane pieniądze będą po prostu czekały na kolejne zakupy, które będą dostarczane w razie potrzeby, tudzież bardziej systematycznie jak w przypadku karmy
pussnapisałam do Bajki, ale jest jedna ważna kwestia: ktoś z zarządu fundacji Ostatnia Szansa musi podpisać zgodę, że fundacja Viva! może zbierać na FIVaczki pieniądze, tzn. np. organizować im adopcje wirtualne.
czy ktoś może z tym pomóc?
Aniu, ty pewnie wiesz, czy jest ktoś, kto mógłby podpisać zgodę? to w sumie byłoby coś bardziej dalekosiężnego tzn nie tylko dla Fivowców, chyba