2 koty ze schronu dla psów - jeden oswojony, potrzebuje dt

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 29, 2009 16:06

W schronie w Cieszynie są 4 koty, które czekają na kastrację. Czekają już jakiś czas i zdążyły się... oswoić, tzn dwa z nich. Miały być po zabiegu wypuszczone, ale teraz ich żal. Siedzą w tym okropnym kiosku, gdzie podczas upałow jest sauna. Chciałabym znaleźć dla nich dt, co jest mało realne, ale przynajmniej je pokażę, są śliczne.

Obrazek Ten jest podobno jeszcze nieśmiały, ale chętny do głasków.

Obrazek A ten ponoc megamiziak się zrobił.

I więcej fotek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Na razie warunki nie uległy zmianie, tzn dla kotów nie ma w tym schronie warunków... :(
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto cze 02, 2009 6:19

anita5 pisze:Na razie warunki nie uległy zmianie, tzn dla kotów nie ma w tym schronie warunków... :(

:( :( :(

Koty takie piękne.
Może ktoś da im szansę...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto cze 02, 2009 10:16

Może... :?
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon cze 08, 2009 8:36

jeżeli nikt nie weżmie jotów to pod koniec czerwca może mnie sie uda
.....koty to zwierzęta dla ludzi o wielkim sercu......

beata1904

Od: Czw kwi 30, 2009 10:31

Post » Czw cze 11, 2009 7:57

Wiadomo co u kotów?
Czy są już po kastracji?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lip 06, 2009 16:40

Wiem, że megamiziak poszedł podobno do adopcji... Co do kastracji, nie wiem, spytam jeśli będę miała okazję.
One teraz w tym kiosku mają saunę, szkoda gadac...

Dostałam list od opiekunki Czarki, nie wiem, czy ją ktoś pamięta; czarna, nieśmiała koteńka, mieszka w Wodzisławiu. Ten list powinien być gdzies opublikowany, a propos tego, jak powinno się zajmować kotem. Czarka jest dzielna, rezolutna, wesoła, rozrabia :D i ogólnie wzruszyłam się, czytając wieści. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 04, 2009 6:40

Czarka miała szczęscie :ok: :)
co z pozostałymi?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt lis 27, 2009 0:16 Re: 2 koty ze schronu dla psów - jeden oswojony, potrzebuje dt

Niestety, 2 koty już dawno są nieaktualne. Czeka ich tam 5....

Powtórka z rozrywki, płakać się chce...

1. Koteczka z zaropiałymi oczkami... Około 3 lata. Obrazek Obrazek Obrazek

2. Kotunia, około roku, maksymalnie dwóch : Obrazek Obrazek Obrazek

3. Koteczka, maksymalnie około 3 lat, puchate, biało - beżowe cudeńko : Obrazek Obrazek Obrazek

4. Młodziutki chłopczyk, kilkumiesięczny, jeszcze dzieciak... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozwolę sobie pokrótce podsumować sytuację.

Koty mieszkają tak : Obrazek

Są w nieogrzewanym, nieszczelnym kiosku. Nie mają kompletnie nic, oprócz jedzenia marnej jakości. Są oswojone. Nie są sterylizowane (byłyby, tuż przed ewentualnym wyjściem ze schronu...). Póki co, siedzą wszystkie razem. Nie ma za bardzo szans na leczenie tej kici z chorymi oczkami....

Zbliża się zima, nie wyobrażam sobie, jak te bidy przetrwają w takich warunkach...
W zeszłym roku się nam udało, może i teraz jakoś da się je wyciągnąć? Jak tylko znajdę moment, porobię im allegro, gratkę i adopcje miau, bardzo przydałaby się pomoc w ogłaszaniu na mniejszych portalach.

Pomoc potrzebna :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lis 27, 2009 8:12 Re: 2 koty ze schronu dla psów - jeden oswojony, potrzebuje dt

Biedne te koteczki a ja póki co, nie mogę wziąć żadnego dopóki się choć trochę nie odkocę.
Kciuki na razie potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob lis 28, 2009 3:24 Re: 2 koty ze schronu dla psów - jeden oswojony, potrzebuje dt

Przeniosłam cieszyniaki tu : viewtopic.php?f=1&t=104131

Ten wątek jest mało czytelny i ciut nieaktualny :)

Mar, wiem dobrze, jak w Twoim sanatorium tłoczno... Dziękujemy za kciuki, oby pomogły :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia]