Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 06, 2009 9:00

Stefcio... trzymaj się maluszku...
ma takie smutne pynio :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lip 06, 2009 11:13

Stefcio jest w dalszym ciągu blady i słabiutki ale je i pije. czekam na kontrolę w środę. Mamy dla niego następna porcję Virbagenu. Tak sobie myślę, że dobrym znakiem jest to, że dotąd żyje. :roll:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon lip 06, 2009 11:15

dużo kciuków dla Stefcia!!! Może potrzeba więcej czasu, żeby organizm ruszył do boju...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Pon lip 06, 2009 11:28

Modjeska, pilnuj żeby Stefciowi nie było za gorąco.
To przy niedokrwistości dość istotne.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 06, 2009 11:36

Nie ma szansy. W Zalesiu nie jest gorąco nawet w upały. Na ganek wystawiam go jak już w klatce nie ma słońca a dziś to się nawet zastanawiałam czy go werandować bo jest chłodny wiatr.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lip 07, 2009 21:49

:cry: Kopiuje to co sama napisałam w wątku Karola:
Diagnoza pani kardiolog jest praktycznie jak wyrok
"Diagnoza: kardiomiopatia przerostowa (HCM) o silnym stopniu nasilenia i dynamiczne zwężenie podzastawkowe aorty,
i jeszcze "komentarz do badania echokardiograficznego:czyli znacznego stopnia przerost ściany wolnej lewej komory i przegrody międzykomorowej, znaczący wzrost wielkości stosunku aorty do lewego przedsionka, zaburzony przepływ przez zastawkę aorty. B-Mode: IVSd: 7,8; LVVd: 6,9; LVWd: 10,8 mm"
Przekopiowałam dosłownie żeby czegoś nie przekręcić.

Z tego co zrozumiałam Karol cierpi na wrodzoną wadę serca, która polega na tym, że mięsień serca powiększa swoją grubość ale nie na zewnątrz żeby się powiększało całe serce tylko do środka wypełniając powoli sobą komorę. Stąd powstają problemy z krążeniem, nadciśnienie a dalej jako jego konsekwencja problemy ze wzrokiem (odklejanie siatkówki i wylewy wewnątrz gałki ocznej) i problemy z nerkami. :cry: Niestety procesu rozrastania się mięśnia sercowego nie można zatrzymać ani wyleczyć. Niestety u Karola proces ten jest już dość zaawansowany. To co możemy zrobić to niwelować w możliwie jak największym stopniu jego następstwa, przede wszystkim nadciśnienie.
Karol dobrze zareagował na lek obniżający ciśnienie, dziś pomiar pokazał 102. Kreatyninę ma przekroczoną o 0,2 ponad górną granicę normy więc mamy się nadal nawadniać i przepłukiwać. Dostał też leki kardiologiczne.
:( Bardzo mi smutno.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lip 07, 2009 22:49

:cry: :cry: :cry: :cry:
Będę myśleć o Was....
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lip 08, 2009 6:38

Bardzo mi przykro :(
U Psotusia pod koniec też to wylazło :? Jakby białaczka to było mało :(

Na szczęście można to spowolnić - na forum jest trochę osób, które mają koty z tą chorobą.

Przytulam mocno!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 08, 2009 8:12

Stefcio - słoneczko... dużo ciepłych myśli dla Ciebie... Naciesz się czasem, który będzie teraz tylko Twój... masz super Dużą, która walczy o Ciebie jak lew... masz piękne widoki, którymi (jestem tego pewna) wypełniasz swoje przecudne smutne oczka. Uszaki do góry Stefcio. To jeszcze nie koniec walki. Jeśli choć troszkę leki pomagają i dopóki nie cierpisz... ciesz się kocie swoim czasem. Masz tyle szczęścia w tym wszystkim... że ktoś dał ci schronienie, że dla kogoś jesteś teraz bardzo, bardzo ważny.

Modjesko, przeogromne uściski dla Ciebie od całego naszego stadka
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lip 08, 2009 13:04

:D Właśnie wróciliśmy z Białobrzeskiej. Zafundowałam Stefciowi nieco mocnych wrażeń bo jechaliśmy pociągiem ale był baaaardzo grzeczny. Jest lepiej :D Białych krwinek jest w dalszym ciągu dożo za dużo ale krwinek czerwonych przybywa i ogólnie obraz krwi się poprawia. Dziś jest 14 dzień więc zaczynamy następną serię Virbagenu, kontynuujemy steryd i jeszcze przez tydzień antybiotyk. Ciesze się, że będę mogła wysłać dobre wiadomości do Płocka. Za dwa tygodnie kontrolujemy krew ponownie i mam nadzieję, że chłopczyk wróci do domu.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro lip 08, 2009 13:06

Stefcio!!!!! :1luvu:

:dance: :dance: :dance:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lip 08, 2009 13:10

Stefciu, zdrowiej :ok:

Z kardiomiopatią można żyć. Nie pamiętam dokładnie wyników Łańka sprzed 4 lat, ale ściany miał już wtedy mocno pogrubiałe a całkiem nieźle funkcjonuje.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro lip 08, 2009 13:23

ariel pisze:Stefciu, zdrowiej :ok:

Z kardiomiopatią można żyć. Nie pamiętam dokładnie wyników Łańka sprzed 4 lat, ale ściany miał już wtedy mocno pogrubiałe a całkiem nieźle funkcjonuje.

To mnie trochę pocieszyłaś. Ja też mam nadzieję, że jak się ustabilizuje ciśnienie to będzie lepiej.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw lip 09, 2009 8:19

Jak dziś Stefcio i Karolek?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Czw lip 09, 2009 9:47

Karol mimo protestów załapał się na poranne kropelki do oczu i 100ml kroplówki. Teraz śpi sobie smacznie na poduszce.
Stefciowi otworzyłam klatkę żeby sobie chłopczyk pochodził po salonie ale on i tak leży w transporterze. Wystawiłabym go na ganek ale chyba jest za zimno.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]