K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 06, 2009 8:33

Miuti pisze:Tweety - trzymaj się.

dzięki ale przynajmniej na chwilę dobry Bóg mnie oszczędził: Waldi rozrabia jak rozrabiał i opycha się co mu dadzą, Evcia żyje, dalej jest taka apatyczna ale ponoć wygląda lepiej niż wczoraj. Kolejne wieści po południu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lip 06, 2009 8:51

Tweety pisze:u Evy pozytywny test na FIV, leukocyty prawie nie istnieją :cry:

Aga,

jak to w koncu jest?

Czy Evcia ma szanse zyc z FIVem ?
Ja czytalam, ze jest to nieuleczalne.

No i czy ta choroba przenosi sie tylko przez sline czy ugryzienia, czy mozliwa jest mutacja i zakazenia tak jak FIPem nawet przez powietrze?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon lip 06, 2009 9:38

kosma_shiva pisze:

Aga,

jak to w koncu jest?

No i czy ta choroba przenosi sie tylko przez sline czy ugryzienia, czy mozliwa jest mutacja i zakazenia tak jak FIPem nawet przez powietrze?

Poglądy nt. FIPa nie na czasie. Prawdopodobnie to każdorazowa mutacja virusa, którego noszą w sobie prawie wszystkie koty. To potwierdzają moje obserwacje.
A wirus białaczki jest b. słaby. Żyje poza organizmem zywiciela 2-3 minuty.
Przez ugryzienia i kopulację przenosi się FIV. Może tu byłby skuteczny interferon?

Boże kochany...
Czasem myślę, że przydałby się nam hospicjum...
Cos takiego jest w krakowskim schronisku.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon lip 06, 2009 9:48

kosma_shiva pisze:

Aga,

jak to w koncu jest?

szansę ma tylko potrzebny dom bez innych kotów i szczególne dbanie o nią. Poza tym wyniki testów FIV są nie miarodajne, dopiero drugi lub trzeci potwierdza lub wyklucza chorobę

Tweety

Post » Pon lip 06, 2009 10:21

Czy w Krakowie są/będą akcje bezpłatnego sterylizowania? Pytam o akcje finansowane przez miasto- jakieś talony, zniżki?
Mateusz

mateusz_z_huty

Od: Nie gru 07, 2008 19:42

Post » Pon lip 06, 2009 10:38

Wielopole obsłużone. Lizusowi należą się przeprosiny, bo był podejrzewany o sikanie na podłogę. Dzisiaj było czysto, więc to pewnie któryś z zabranych wczoraj koteczków miał takie zwyczaje.
Udało mi się wyczesać Bercika - ja go czesałam, on mi wylizywał przedramiona, a na koniec przeciągnął się z rozkoszą i spadł z budki :lol:
Z powodu braku Kici, Kleo skupiła się na Negricie :evil: Słowo daję, że zamknę tę cholerę w klatce w pierwszym pomieszczeniu, bo uwielbia tam przesiadywać :twisted: Przynajmniej czarnulka złapie oddech.
Mamuśki w lewym walą kupale jak czołgi 8O dzisiaj były 4 ogromne, gdzie to się mieści w tych chudziutkich ciałkach :roll: Dajcie znać, kiedy jadą do Chirona, bo pewnie muszą być wtedy na czczo.
Klima działa, jest zdecydowanie lepiej :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon lip 06, 2009 10:49

MJS, super, kitki może uda mi się jutro zabrać do Chirona, ale na czczo być nie muszą, bo pewnie sterylka i tak nie będzie zaraz.
Ja dziś jestem zmęczona potwornie sama nie wiem, czym chyba upałem. Cieszę się, że Wielopole już klimatyzowane. A o Kleo pytali wczoraj, ale tam są trzy koty...

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon lip 06, 2009 11:24

lutra pisze:MJS, super, kitki może uda mi się jutro zabrać do Chirona, ale na czczo być nie muszą, bo pewnie sterylka i tak nie będzie zaraz.
Ja dziś jestem zmęczona potwornie sama nie wiem, czym chyba upałem. Cieszę się, że Wielopole już klimatyzowane. A o Kleo pytali wczoraj, ale tam są trzy koty...

Zapytaj czy rozpieszczone, wtedy Kleo zrobi z nimi porządek 8)
Obrazek

mjs

Post » Pon lip 06, 2009 11:35

mateusz_z_huty pisze:Czy w Krakowie są/będą akcje bezpłatnego sterylizowania? Pytam o akcje finansowane przez miasto- jakieś talony, zniżki?

akcja sterylkowa od mista jest w Krakowie, trwa juz chyba od marca czy kwietnia.

Ale ktore lecznice maja talony procz chirona to nie wiem. :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon lip 06, 2009 13:09

Chyba Rusznikarska 14.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon lip 06, 2009 13:53

Obrazek

mjs

Post » Pon lip 06, 2009 16:22

mateusz_z_huty pisze:Czy w Krakowie są/będą akcje bezpłatnego sterylizowania? Pytam o akcje finansowane przez miasto- jakieś talony, zniżki?

Miasto przekazało około 100 sterylek do kilku przychodni
z tego co wiem na na II Pułku dr, Lis i Oświecenia dr. Wojnar
już wykorzystali limity można uzyskać jeszcze darmowe sterylizacje przez KTONZ
ul Floriańska ale w azylu na Rybnej jeśli chcesz więcej informacji
musisz zadzwonić do Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami
tam mają spis i informacje gdzie można jeszcze przeprowadzić sterylizacje
o ile można ponieważ w niektórych gabinetach już w drugim tygodniu prowadzenia
akcji sterylizacji zabrakło tz. darmówek trochę to dziwne no ale ……..
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pon lip 06, 2009 17:50

potrzebujesz jakieś konkretnej ilości?

mjs, dzięki za dobre wieści, Lizus jest bardzo grzeczny i chciałabym, aby trafił w dobre miejsce.

W Theriosie bez zmian, Waldi rozrabia za trzech, Evunia śpi cały czas :(

Tweety

Post » Pon lip 06, 2009 20:12

mahob pisze:
mjs pisze:Dziewczyny Ogłaszarki, w pierwszym poście jest Wielopolanin Bercik, może by mu zrobić jakieś ogłoszenie?

Ten biało-czarny?
Ja go ogłaszam.
(Kamę trikolorkę też - bo tam kilka stron wcześniej ktoś pytał).

Ja też ogłaszam. Chyba że o papierowe do powieszenia Ci chodzi, to zrobię zaraz.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon lip 06, 2009 20:26

Kićka już od rana na salonach. Jestem dumna z moich kociuchów-właściwie ją olały. Kicia jest wyjątkowa...spokojna, prawie cały czas leży :( Łasi się i mnie lubi. Nic nie jadła, więc popędziłam po whiskas supreme i shebe-załapało. Ale tej Simby co jest na WLP to ani ona, ani moje koty nie chcą tknąć :evil:
Hrabiostwo...
Kićka wyjątkowo zasłużyła na dom i potrzebuje go. Dziewczyny odebrałyście fotki??

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

[poprzednia][następna]