Moje MP6 - część druga - Psotuś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 05, 2009 19:16

Oj Ania, Ania :roll:
Nastraszyłaś Ciocię Gosię i teraz Cię do weta goni z Kiciunią.
Ładnie to tak? :twisted: :wink:

Gosiu, cieszę się, że kicia taka dzielna. Suche powinna nauczyć się jeść, tylko czasami zabiera to trochę czasu maluchom. Co do mokrego, to z mojego doświadczenia radzę Ci nie dawać za dużo puszek naraz, bo takie maluchy mogą mieć po tym biegunkę. I jeśli masz możliwość kupienia indyka, ja bym jednak kurczaka nie dawała, bo jakiś czas temu kupiłam kawałek (nic innego nie było) i okazało się, że świeci 8O :roll:

Głaski dla wszystkich kociaków i kociąt :love:

Gosiu i czekam na fotki :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 05, 2009 19:23

Dubelek 8)
Ostatnio edytowano Nie lip 05, 2009 19:41 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Erin

Post » Nie lip 05, 2009 19:23

kotki male raczej chyba sie czesto ucza jesc suche jak sie je poczatkowo troche podlewa woda, nie mowie ze na wstretna papke ale tak zeby byly miekkie, i przy okazji bedzie troche plynu gratis;)

Gosiu, Iza...jestem daleka od paniki i nie chcialam zeby to tak wyszlo:) szczerze:) Kiciunia jest super wyrazna, wprost mistrzowsko znosi upaly i w ogole, mysle ze jutro pojutrze juz tego nie bedzie na pasku, a moze , co najwyzej, mi sie przezibila w tych oknach:/ zobaczymy, ale na bank ma struwity bo zauwazylam ze robi tak jak wtedy ze sie nagle kladzie, wiec wszystko niemal jasne. nie potrzebnie zmienialam karme , i to przeciez tylko do 10- 15 gram z 60 tej nowej karmy jadla ( ale juz z miesiac czasu za to).

nie jest zle;)

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Nie lip 05, 2009 20:23

I jeśli masz możliwość kupienia indyka, ja bym jednak kurczaka nie dawała, bo jakiś czas temu kupiłam kawałek (nic innego nie było) i okazało się, że świeci 8O :roll:

Iza zlituj się, co to znaczy świeci :?: Moje cholery z mokrego tylko kuraka spapusiac raczą :x

Yoko

Od: Sob lip 28, 2007 19:33

Post » Pon lip 06, 2009 5:53

Witam Witam jestem pierwsza;)
wstalam aby złapac pierwszy mocz;)
i zlapalam, i bez krwi na paseczku juz dzis:)
no wiec struwit przyatakowac musial:)

taki delikatnie chlodny poranek, a zeby tak bylo zimno...jeden dzien tylko, zeby sie mieszkanie zdazylo ochlodzic, a potem niech znowu bedzie cieplo:)

ania1985

Post » Pon lip 06, 2009 6:51

To dobra wiadomość. Ania - niedługo wet powie żebyś przestała się jej tak przyglądać. Mi tak powiedział lekarka, jak zamęczałam ją wysypkami i innymi głupotami u mojego dziecka - "Proszę jej tak dokładnie nie oglądać..." :evil:

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Pon lip 06, 2009 6:53

Dzien dobry!
Dobrze,że u Kiciuni mocz juz bez krwinek czerwonych,ona chyba rzeczywiscie źle znosi eksperymenty z karmą.
My zaspaliśmy bo Nane-Fisia w nocy szalała.
Moczonego kittena też nie chce-ona jeszcze ząbkuje.Zamówiłam jej mleczko i Babycat na Kv -może zasmakuje.
Pozdrawiamy wszystkich i spadamy do pracy.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lip 06, 2009 7:03

tzn ja od ostatnich badan dalam kotce o 50 % wiecej luzu:)
wcale sie nadto nie przygladam, poprostu po zmianie karmy postanowilam sprawdzic jak ph to znosi....no ale np w krk vecie na sklepie jest cale mnustwo opinii ludzi, ze karmia urinary od lat ( 9,7, 5 i inn) wiec poprostu tak trzeba karmic i juz;)
szkoda ze jest taka delikatna, ale skoro 10 mcy temu opanowalam struwity i na tej karmie jest ok to tylko sie cieszyc.
do zmian zachecali mnie lekarze, ciezko sie z nimi dogadac, bo np pytam czy trzeba zmieniac? mowia : mozna zmienic, pytam: czy urinary moze byc stosowana wiecznie i nie daje efektow ubocznych? mowia: moze ale oni by probowali zmieniac.
i wez tu badz madra;)

odpukac grubas ma zawsze b wysoki ciezar moczu, tak wiec nie ma przeciwskazan do tej karmy.

hmmm tej malutkiej koteczce to moze na poczatek trzeba mokre dawac a suche niech ma w misce i stopniowo...

ania1985

Post » Pon lip 06, 2009 7:31

a gdzie jest Iza:)?

kurcze mam 6 kotow na karmieniu :/ niedawno byly tylko 3 podrostki:/
biedne, zawsze sie ich mnozy latem, ale koniec kocow lepsze to niz widzec je w grudniu bladzace po sniegu w poszukiwaniu jedzenia

ania1985

Post » Pon lip 06, 2009 8:49

Witam w poniedziałkowy, rześki ranek. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lip 06, 2009 8:51

dubelek
dopiero sie ucze, ze jak na miau blad wywali to nie nalezy odswieżac ..... :oops:
Ostatnio edytowano Pon lip 06, 2009 9:02 przez psiama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lip 06, 2009 8:53

jeszcze jeden dubelek, przepraszam :oops:
Ostatnio edytowano Pon lip 06, 2009 9:10 przez psiama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

psiama

Post » Pon lip 06, 2009 8:55

Zaglądam do Was czasem ciotencje, fajnie sie Wasze sprawy czyta :wink:

Nancia naprawde wazyła 150 gr ??????? Ja mam od środy nową kicię, wg. WET koło 7 tygodni. Maluteńka i chudziuteńka była przeraźliwie, wazyła 512 gramów. Ze schronu żywieckiego, kika dni tymczasowana. Więszość zabków już ma. Ona już była przeraaźliwie malutka i chuda w porównaniu do moich kici jak były w jej wieku. Zatem absolutnie nie wyobrażam sobie trzy razy mniejszej wagi u kici :? :? :? . Moją (Koko) bardzo delikatnie podnosimy ze strachu, żeby jej nic nie zrobic, a Nanetkę to chyba przez bibułkę :wink: ? Polecam RC convalescence (saszeta) do tego RC Recovery (paszteciki), pięknie kicioszek będzie przybierał i zdrowiał :P

Psociniu, pamiętam [*].
Obrazek

psiama

Post » Pon lip 06, 2009 9:12

Witajcie Cioteczki i Koteczki!
U nas ranek bardzo ciepły i słoneczny, przyjechałam do pracy rowerkiem i po południu zamierzam trochę sobie pośmigać. Koty w nocy nawet, nawet, ale papu musiało być i tyle, bo wyjec (wiadomo który :D ) nie zamierzał syreny wyłączać :roll: :wink:

Elu, kurczak świecił w ciemnościach, bo był z fosforem. Tak więc ja dziękuję uprzejmie. Wystarczy, że moim futerkom oczy świecą w ciemnościach :wink: Może kup kiedyś na próbę kawałek piersi z indyka. Smak podobny, ale mięsko delikatniejsze i chyba jednak mniej w nim chemii.

Gosiu, widzę że Nane świetnie sobie radzi, to dobrze :ok:
Ale zdjęć nie odpuszczę, mowy nie ma :twisted: :wink:
Zresztą, Eli - Yoko to również dotyczy :!:

Aniu, cieszę się, że z Kicią OK i pańcia spokojniejsza.

Gohag, niezłe z tym oglądaniem :ok:

Psiama, dziekuję za odwiedziny.
I za ostatnie zdanie!

Kasiu, jak koteczki?

Erin

Post » Pon lip 06, 2009 10:01

psiama pisze:Zaglądam do Was czasem ciotencje, fajnie sie Wasze sprawy czyta :wink:

Nancia naprawde wazyła 150 gr ??????? Ja mam od środy nową kicię, wg. WET koło 7 tygodni. Maluteńka i chudziuteńka była przeraźliwie, wazyła 512 gramów. Ze schronu żywieckiego, kika dni tymczasowana. Więszość zabków już ma. Ona już była przeraaźliwie malutka i chuda w porównaniu do moich kici jak były w jej wieku.

Mój błąd-nie wiem jak wpisałam 150 już poprawiłam :oops:
Przy pierwszym ważeniu Nane-fisia ważyła 450 g(45 dag) miała pusty brzuszek i była trochę odwodniona(nie wiadomo ile czasu nie jadła -dzieci znalazły ją uwięzioną pod kratką zabezpieczającą okienko piwniczne )Dawałam jej pić strzykawką i podsuwałam wszystko co jest w domu.RC conva nie chciała-mam dla Kubusia do podkarmiania przy kryzysie.Sama zjada tylko animondy kurczak lub jagnięcinę dla kociąt + dopajam ją miksowanym kurczakiem z ryżem i odrobiną marchewki -robię płynne ,żeby piła.Bardzo szybko odżyła i zwiewa mi z wagi spróbujemy zważyć we środę u weta.Zamówiłam dla niej RC Babycat i mleczko dla kociąt i będziemy próbować rozszerzyć dietę.
Pozdrawiamy Wszystkich!

PS fot na razie nie będzie-nie stać mnie na aparat fotograficzny,nie umiem robić zdjęć :oops: ,komórkowe wychodzą zamazane -bo Nane śmiga już jak strzała.Muszę poważnie pomyśleć.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]