Białystok DT dla 8 kociąt potrzebne(6 tyg, bo zamarzną!!!s10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 03, 2009 8:24

Właśnie rozmawiałam z panią karmicielka. Obydwa koty są u niej w domu zamknięte w pokoju. Przez kilka dni nie przychodziły, więc nie było żadnych wieści. Kotka ma ruję, czy może być wysterylizowana?
Już dzwoniłam do weta i oba koty mają być dziś ciachnięte. Mam nadzieję,że uda się je zapakować do transporterków. Po zabiegu będą miały zakwaterowanie w pokoju w domu pani karmicielki :)

No i jeszcze druga gorsza wiadomość. Pojawiła się koteczka, która próbowano już 3 razy złapać z 3 kociąt. Kotka rodzi po kilka miotów rocznie:( Proszę o jakiś pomysł na złapanie dzikuski.

dafney

Od: Nie sty 28, 2007 14:35

Post » Pt lip 03, 2009 8:33

Tu jest watek o sterylizacji w czasie rujki.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95 ... highlight=
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lip 03, 2009 8:43

Czyli wygląda na to,że można. Wetka podobno ma doświadczenie z dzikimi kotami,więc mam nadzieję,ze będzie ok. :)

dafney

Post » Pt lip 03, 2009 8:56

dafney pisze:Czyli wygląda na to,że można. Wetka podobno ma doświadczenie z dzikimi kotami,więc mam nadzieję,ze będzie ok. :)

Dafney, a w której lecznicy będzie sterylka?

Co do dzikuski, to u mnie sprawdzała się miseczka z jedzeniem wstawiona do transporterka, ale było łatwiej, bo kocice na balkon przychodziły.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 03, 2009 9:05

Erin pisze:
Dafney, a w której lecznicy będzie sterylka?

Co do dzikuski, to u mnie sprawdzała się miseczka z jedzeniem wstawiona do transporterka, ale było łatwiej, bo kocice na balkon przychodziły.

Lecznica na Scaleniowej.

A tamta kotka za nic nie podejdzie do człowieka. Do klatki-łapki też nie weszła. To jest chyba mama tej koteczki, która jest dziś na zabieg umówiona.

Czy myślicie,że jest jakaś szansa na domek dla niej? Pani będzie ją karmić,ale mówi,że można ją bardzo szybko oswoić.

dafney

Post » Pt lip 03, 2009 9:17

dafney pisze:Lecznica na Scaleniowej.

A tamta kotka za nic nie podejdzie do człowieka. Do klatki-łapki też nie weszła. To jest chyba mama tej koteczki, która jest dziś na zabieg umówiona.

Czy myślicie,że jest jakaś szansa na domek dla niej? Pani będzie ją karmić,ale mówi,że można ją bardzo szybko oswoić.

Jeśli kicia da się oswoić, to pewnie, że jest szansa.
Tylko do tego czasu chyba dobrze by było spróbować podawać proverę w jedzeniu (o ile zechce jeść), bo inaczej na 2-3 miesiące będzie kolejny miot.

Erin

Post » Pt lip 03, 2009 9:22

Poproszę weta o tabletki.

dafney

Post » Pt lip 03, 2009 9:26

Powodzenia :ok:

Erin

Post » Pt lip 03, 2009 9:51

W tej lecznicy jest robione boczne cięcie przy sterylizacji jedyne w białymstoku, kotki docodzą do siebie bardzo szybko i co najważniejsze nie interesują sie szwami.

dafney może warto spróbować złapać kotkę do podbieraka do ryb w czasie kiedy będzie smacznie jadła swoje jedzonko. Ostatnio złapałam właśnie do podbieraka dwie kotki, które za nic nie chciały wejść do klatki łapki, została jedna ostatnia ale ona jest bardzo cwana i niestety jak narazie nie daje się :? jestem uparta więc w końcu złapię :)

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pt lip 03, 2009 13:06

Dafney, a będziesz robić testy? Może warto o tym pomyśleć.

Erin

Post » Pt lip 03, 2009 15:10

Erin pisze:Dafney, a będziesz robić testy? Może warto o tym pomyśleć.

Z pewnością dobrze by było je zrobić,ale niestety nie za bardzo mam jak (brak funduszy).

Kotka już u weta. O 17 ja dobieram. Strasznie ciężko było ją złapać i zapakować do transporterka. Kocurek jutro jedzie na zabieg.

Aha i poprosiłam o provere dla drugiej dzikuski, ale chyba nic z tego,bo koteczka może być już znowu w ciąży (kocieta mają ok 10 tyg)

dafney

Post » Pt lip 03, 2009 17:46

dafney pisze:
Erin pisze:Dafney, a będziesz robić testy? Może warto o tym pomyśleć.

Z pewnością dobrze by było je zrobić,ale niestety nie za bardzo mam jak (brak funduszy).

Kotka już u weta. O 17 ja dobieram. Strasznie ciężko było ją złapać i zapakować do transporterka. Kocurek jutro jedzie na zabieg.

Aha i poprosiłam o provere dla drugiej dzikuski, ale chyba nic z tego,bo koteczka może być już znowu w ciąży (kocieta mają ok 10 tyg)

Ale zamierzasz tym kotom szukać domów? Bo jeśli są z grupy ryzyka, to trzeba by było chociaż poinformować potencjalne domki.

Erin

Post » Pt lip 03, 2009 18:42

Kotka jest już po sterylce. Wybudziła się po narkozie i od razu wyskoczyła z transportera.
Jutro kolej na kocurka.

Bardzo chciałabym znaleźć im domki (mają dopiero 10 m-cy), ale najpierw trzeba je oswoić. Pani trochę z nimi popracuje,chociaż ta bliskość białaczkowego kota nie daje mi spać po nocach...

dafney

Post » Pt lip 03, 2009 18:43

10 tygodniowe koteczki to już są sporawe.
Co z nimi będzie?

Może nowy wątek z prośbą o wsparcie na badania tych kotków by się przydał.
Macie jakieś pomysły, bo przecież nie można zostawić ich, wiedząc że mogą być chore. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lip 03, 2009 18:49

dafney pisze:Kotka jest już po sterylce. Wybudziła się po narkozie i od razu wyskoczyła z transportera.
Jutro kolej na kocurka.

Bardzo chciałabym znaleźć im domki (mają dopiero 10 m-cy), ale najpierw trzeba je oswoić. Pani trochę z nimi popracuje,chociaż ta bliskość białaczkowego kota nie daje mi spać po nocach...

Wyprysła? 8O
To już tak dobrze się czuje?

Mnie też ten białaczkowy kotek bardzo martwi. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]