Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2009 22:25

Tekst do ogłoszeń dla Pamira:

Pamir to kilkuletni kocur. Z powodu alergii dotychczasowi właściciele musieli go oddać, ale nadal interesują się jego losem i trzymają kciuki za znalezienie dobrego domu. Pamir przebywa obecnie w domu tymczasowym. Po wyleczeniu świerzbowca zostanie wykastrowany i zaszczepiony.

kontakt:

tel. 668859676
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto cze 30, 2009 6:30

no troche ciezkie to jest, moz enie takie jak ostatnie ale reklamowa sie rozrywa wiec dlatego pozwolilam sobie napisac o kims zmotoryzowanym,
dodam jeszcze, na wszelki wypadek, ze jutro wyjatkowo mnie nie ma, a tak to jestem ( w razie jakby byl jakis transport).
jak sie nie uda nikomu podjechac to juz w przyszlym tygodniu postaram sie zrobic to osobiscie.
sry za klopot.
a kotow sie mnozy jak to latem, nasz przyszly anik 2 do lapanki wlasnie sobie pieknie spaceruje po obreczy balkonu, jaki on ladny.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Wto cze 30, 2009 9:46

Fiona,Pamir, Gajda i Ula mają Allegro :lol: Mogę zrobić więcej :lol: Podaj tylko komu :wink:
Podtrzymuję ofertę przewiezienia paczki dla Igrasi. Dziś wyjeżdżam do pracy o 13.30. Będę też jutro i w czwartek samochodem. Jutro kończę o 18, a w czwartek o 18.30 :D Podajcie na priva lub komórkę adresy :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto cze 30, 2009 9:57

oo jak fajnie, podaje raz jeszcze moj telefon 691374951
Niteczka, moze byc pzred praca moze byc i po
zadzwon to Ci wytlumacze gdzie podjechac i przekaze co trzeba;)
dziiaj napewno bede all day w domu bo mnie straszne chorobsko rozlozylo

ania1985

Post » Wto cze 30, 2009 9:59

Gem, zmieniłam tekst o Pamirze, chociaż ten poprzedni jest bardzo chwytliwy i Pamir ma sporo odwiedzin na Allegro, nawet dostałam maila z Poznania z życzeniami szybkiego znalezienia domku :D
Fiona, chcę przywieźć Ci paczkę dla Igrasi dzisiaj. Już umówiłam się z Anią. Ok. 19.30 na Barwinku. Wyślij mi swój adres :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto cze 30, 2009 10:45

Niteczka 1 pisze:Gem, zmieniłam tekst o Pamirze, chociaż ten poprzedni jest bardzo chwytliwy i Pamir ma sporo odwiedzin na Allegro, nawet dostałam maila z Poznania z życzeniami szybkiego znalezienia domku :D

Nie wiem, jaki był ten poprzedni. Jeśli taki, jaki obecnie jest na pierwszej stronie tego wątku, to przywróć go, proszę.
Pamir to kilkuletni kocurek, który niestety stracił dom. Został oddany przez włascicieli z powodu alergi Pani domu. Jest duzym kocurkiem waży obecnie 4,8 kg ale ma jeszcze troszke do nadrobienia. Jest kotem charakternym i to on decyduje o tym kiedy będzie głaskany i kiedy bedzie sie przytulał. Bardzo piekny, duzy, biszkoptowo-biały kocurek szuka odpowiedzialnego domku.

Ten jest nawet lepszy, gdyż zawiera informacje o charakterze Pamira.
Sorry za zamieszanie, ale chodziło mi o to, żeby w opisie nie było nieprawdziwych informacji o poprzednich właścicielach. Okazało się, że życie kota wyglądało inaczej niż nam to przedstawiano.

Planowaliśmy dziś z Fioną dostarczenie Advocata dla Pamira na Warszawską, więc przy okazji możemy odebrać paczkę od Ani. No chyba że plany się zmieniły, Fiona?
Obrazek

Gem

Post » Wto cze 30, 2009 12:28

Niteczka 1 pisze:(...)
Smoczyco droga masz super wątek Savannah, który śledzę oczywiście :lol: :wink: Nie będę ogłaszać dziewczyny, nie martw się :lol: Pozwolisz wykorzystać zdjęcia do pocztówek?
(...)

No pewka! :) Jeden warunek: dostaniemy na pamiątkę po egzemplarzu ;)

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Wto cze 30, 2009 14:06

Czekamy z niecierpliwościa na aukcje z pocztówkami. Ja juz miałam okazje zobaczyc jakie cuda niteczka porobiła :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto cze 30, 2009 14:13

wieczorem bedzie paczka, dodalam jeszcze kilka probek royala, nieszczesny kaftanik :),kocimietke w sprayu, przysmak na zabki, witaminki na siersc ( uzylam chyba 2woch), i mysle ze dla kazdego kociaka bedzie po conajmniej jednej nowej zabawce:)
niech sobie umila czas w klateczkach :) teraz to przynajmniej maja pewnie odrobine chlodu bo na dworze nie ma czym oddyhac:)

ania1985

Post » Wto cze 30, 2009 14:30

Z "dobrych" wiesci:
- u mnie na osiedlu jest rozmnażalnia. Babka nie chce sterylizowac kotów bo taka jest natura. Karmic tez nie trzeba bo kot to drapieznik i sam sobie upoluje jedzenie. W związku z czym mamy kolejna bezdomna bande na osidlu. Kocika bura, najprawdopodobniej ciężarna, dwa maluchy ok 6 mies najprawdopodobniej z poprzedniego miotu co mozna dostrzec po zachowaniu podrostkow wobec kocicy-jeden sreberko drugi czarnuszek, do tego dorosły czarny kocurek z łysym ogonem. wszystkie koty się znaja więc najprawdopodobniej sa z jednego "gniazda". Od kilku dni pojawia się zachudzona kicia w okolicach mojego bloku-trzykolorowa
- sa tez zgłoszenia o kotce na stoku, która miała dzieci ale gdzieś je ludzie porozdawali, zgłoszenie z Sandomierskiej o kotce z 2-2,5 mies kociakami w ilości 4 sztuki, w dyminach pod schroniskiem wywalone w pudełku 4 kocieta ok miesięczne czarno-białe, kolejne kociaki urodzone na wsi, jak się zaczną rozłazić zostaną zlikwidowane 4sztuki (matka zostanie wysterylizowana oczywiście), i jeszcze jeden miot 4 sztuki ok mies do zabraniaze wsi (matka bedzie wysterylizowana)
-u ani1985 na stoku do zabrania 3 sztuki i jeszcze z toporowskiego roki i rolf

To jest 27 kotów, które trzebaby gdzieś umieścić :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto cze 30, 2009 15:27

Jutro jedziemy na wizyte przedadopcyjna do domku dla Kropki i klary. Oczywiście jak zwykle Gem zgodził się pojechac z nami.
Jesli domek okaze się ok to kocinki od razu zostaną. domek jest w Końskich :)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto cze 30, 2009 15:54

Pamiętacie Lawinę? Pewnie nie, bo jest u mnie na DT od ponad roku.

Obrazek
Obrazek

Gem

Post » Wto cze 30, 2009 15:57

Zaraz wstawię nowa Lawine do pierwszego postu ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto cze 30, 2009 16:07

fiona.22 pisze:Zaraz wstawię nowa Lawine do pierwszego postu ;)

Na jej wątku zamieściłem zdjęcie w nieco większym rozmiarze ;)

Skoro już mam aparat, to jeszcze się pochwalę ;) Być może pamiętacie Tarję - kotkę znalezioną przez Eruane obok Tesco? Oto Tarja, kot doniczkowy

Obrazek
Tarja zostaje u mnie, powyższe zdjęcie (ze stycznia) nie przedstawia kota do adopcji.

Poniższe też nie ;)

Obrazek
Obrazek

Gem

Post » Wto cze 30, 2009 16:30

Tarja- jej zdjecie wymiata, coz za spojrzenie zza doniczki.

edith///wypatrzylam ze karmicielka tej 3jki zaopatrzyla sie w puszki, i to takie duze;) glupio tak ludziom patrzec po mieszkaniach, ale tak sobie pomyslalam ze skoro az takie zakocenie, to moze te moga poczekac , tzn nie musza byc 1wsze w kolejnosci np, ale decyzja nalezy do Fiony oczywisie:) zreszta to ze dobrze jedza nie znaczy ze nic im sie nie stanie. jedynie moze troche zwieksza ich szanse, ze najedzone brzuszki nie bedda sie oddalac ze swojego kawalka zieleni i zarosli.

ania1985

[poprzednia][następna]