co za wredna sucz nie choroba
Moderator: Estraven
lutra pisze:A jak maluchy?
Akima pisze:lutra pisze:A jak maluchy?
nie mam dzisiaij po tych nowinach serca, żeby cokolwiek dyskutować. poczytam sobie jutro. Za duzo we mnie złości i ro zczarowania. Coś chlapnę niepotrzebnie...
lutra pisze:Nie wiem, czy by przeżyły, ale faktem jest, że te u Ogochy mają się dobrze. Coś gdzieś przeoczyliśmy, czegoś niedopatrzyliśmy. Musimy wyciągnąć nauczkę i zrobić wszystko, żeby taka sytuacja więcej nie miała miejsca.
Ja na gorąco opracowałam taki plan, nie wiem czy dobry, czekam na sugestie.
Trzymam kciuki za maluchy i mam duże poczucie winy, ale nim niczego nie zmienię.
Co sądzicie o tym pomyśle?
Czy ktoś podejmie się bycia kontaktem dla potencjalnych DT?
Akima pisze:Jestem jak najbardziej za pomysłem Lutry o poszukiwaniu DT. Jutro podrukuję kilka kopii i poroznosze po weterynarzach i sklepach zoologicznych. Potrzbna jest segregacja kontenerów, w tym celu chyba potrzebne sa nowe nieskazone. Maluchy mogły się zarazić w kontenerach. Nie wiem jak to zorganizować, jak przetrzymywac kontenery skażone i te nowe. Żaden śodek antywirusowy nie wypleni tego świnstwa. Dotychczasowe środki ostrożności zawiodły wiec najważniejsza jest prewencja. Lutra wspominala coś o lampach - to też bardzo ważne. Wiem, że u pani N. takie właśnie lampy są
lutra pisze:Hmm, czekam na Wasze zdania na temat zaproponowanego rozwiązania.
Mam jeszcze jeden pomysł, myślę, że możemy zoptymalizować wydawanie funduszy na jedzenie i żwirek. Do tego porzebny by nam był ktoś na kształt intendenta, który w sieci wynajdywałby dobre promocje, świetne okazje...
i przekazywał je do decydentydenta i dysponenta funduszu fundacyjnego.
Myślę, ale nie wiem, czy to możliwe, żeby kupować więcej na jeden raz.
Ja ostatnio płaciłam 12 pln za żwirek, który w krakvecie jest po 6, nie o kasę mi idzie, ale o to, że za te 12 można kupić dwa razy więcej.
Aga sama nie da rady odpowiadać za wszystko, więc dobrze by było się trochę podzielić obowiązkami i ją odciążyć, trudno jest wszystko podporządkować kotom, a jak się podporządkowuje dużo, to inne sfery kuleją, np. mnie kuleje ognisko.
[/u]
lutra pisze:Więc ja preparuję dziś ogłoszenie o poszukiwaniu DT, tylko jeszcze potrzebuję koordynatora. Ja, jak mówiłam Tweety, mogę koordynować koordynowanie, ale nie mogę koordynować wszystkiego.
No...
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, sebans i 66 gości