K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 27, 2009 15:27

Przepraszam za pytanie, ale która to Kicka?
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob cze 27, 2009 15:35

ogocha pisze:ok :) W poniedziałek mam czas od 15, to zaladuje je w transporter i pojadę do Krakvetu wszystkie hurtem zaszczepić. Ile takie szczepienie mniej więcej kosztuje?
Acha, czy kociaki mają być odrobaczone drugi raz?

na razie nie, one były odrobaczone po złapaniu (chyba, jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob cze 27, 2009 15:35

mjs pisze:Przepraszam za pytanie, ale która to Kicka?

Kicia to ta bura po prawej, ta miziankowa

Tweety

Post » Sob cze 27, 2009 15:36

kastapra pisze:
lutra pisze:Z dobrych wiesci. Dzis Kicka znalazla dom, w poniedzialek ja Tweety zawozi.
Aby to byl poczatek dobrego.

Mówisz o Panu z Opatkowic który dziś oglądał Kicie?? Onjutro u mnieogląda Tigę............
Nie zdecydował jeszcze, sama nie wiem pewnie Kicia pilniejsza, bo wielopoluje...

a kiedy z nim rozmawiałaś? bo ja jestem z nim konkretnie umówiona na 19-sta w poniedziałek, że przywożę kota

Tweety

Post » Sob cze 27, 2009 15:41

Tweety pisze:
kastapra pisze:
lutra pisze:Z dobrych wiesci. Dzis Kicka znalazla dom, w poniedzialek ja Tweety zawozi.
Aby to byl poczatek dobrego.

Mówisz o Panu z Opatkowic który dziś oglądał Kicie?? Onjutro u mnieogląda Tigę............
Nie zdecydował jeszcze, sama nie wiem pewnie Kicia pilniejsza, bo wielopoluje...

a kiedy z nim rozmawiałaś? bo ja jestem z nim konkretnie umówiona na 19-sta w poniedziałek, że przywożę kota

Dziwne, dzwonil o 15 i mowil ze jest z Tobą umówiony w pon wieczor na DECYZJE! i jutro przyjezdza ogladac Tige.
Miałam wrazenie ze powazny :(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Sob cze 27, 2009 15:47

kastapra pisze:

Dziwne, dzwonil o 15 i mowil ze jest z Tobą umówiony w pon wieczor na DECYZJE! i jutro przyjezdza ogladac Tige.

nam też wydawał się poważny i rozsądny, zwłaszcza to co mówił o oknach czy wychodzeniu. Może Kicia nie bardzo mu jednak przypadła do gustu, bo to taka zwykła bura koteczka i nie pchała się tak na ręce jak ten oszołom czyli Kleo. Ale tak czy inaczej dom wydaje się fajny jeżeli chodzi o całokształt tzn rozsądny co do zapewnienia m.in. bezpieczeństwa

Tweety

Post » Sob cze 27, 2009 15:47

Tak, były odrobaczane ale czy muszą mieć powtórke za 2 tygodnie?
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Sob cze 27, 2009 15:51

Tweety pisze:
kastapra pisze:

nam też wydawał się poważny i rozsądny, zwłaszcza to co mówił o oknach czy wychodzeniu. Może Kicia nie bardzo mu jednak przypadła do gustu, bo to taka zwykła bura koteczka i nie pchała się tak na ręce jak ten oszołom czyli Kleo. Ale tak czy inaczej dom wydaje się fajny jeżeli chodzi o całokształt tzn rozsądny co do zapewnienia m.in. bezpieczeństwa

No wlasnie.............
wtej sprawie moja pw...

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Sob cze 27, 2009 15:55

ogocha pisze:Tak, były odrobaczane ale czy muszą mieć powtórke za 2 tygodnie?

najlepiej już w nowym domu ale zobaczymy, bo właściwie należałoby powtórzyć

Tweety

Post » Sob cze 27, 2009 16:09

dzwoniła Lutra a potem pisała Milu, że na Wielopolu ok, nikt nie pawiował więc to zapewne tylko dzieło maluchów

Tweety

Post » Sob cze 27, 2009 16:49

Tweety pisze:
mjs pisze:Przepraszam za pytanie, ale która to Kicka?

Kicia to ta bura po prawej, ta miziankowa

Dobrze , że będzie domek, bo Kleo ją leje :twisted:

Bazarek dla kociaków
Obrazek

mjs

Post » Sob cze 27, 2009 17:12

nie mam dobrych wieści, dzwoniono z Theriosa. Jedno maleństwo nie żyje, biało-bure, wg mnie Audrey, bo miało ponoć dużo białego :cry:
Możliwe, że zmarło już podczas drogi, bo jak go wyciągano z transporterka po przywiezieniu to już nie żył.
Myśmy ich nie dotykali, ze względu na nasze maluchy, Lutra wsadziła nam je do transportera i spsikała go po wierzchu dodatkowo. Także nie mieliśmy szans sprawdzić w jakim kto jest stanie, czy tylko śpi czy nie żyje.
Traktowane są jako koty z pp, bo nadal nie wiadomo co to jest. Temperatura w normie, zero biegunki, wymioty po środku przeciwwymiotnym ustąpiły. Dostały antybiotyk, są na kroplówkach.
Trzymajcie kciuki, bo wróg nieznany gorszy od tego znanego.
Trzeba zrobić dodatkowa dezynfekcję Wielopola. Przypominam o nasączaniu szmaty do wycierania butów virkonem i spryskiwaniu nim rąk po zmianie obsługi pokoju i przed wyjściem.
Żeby chociaż było wiadomo co to za zaraza :roll:

Myszatku malusi [']['][']

Tweety

Post » Sob cze 27, 2009 17:26

Fuck... :cry:
A ten kolo od Kleo powiedzial, ze sie decyduja na Kicke.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob cze 27, 2009 17:29

Biedna mała... :(
Ona rano była cała mokra...Albo wpadła do miski, albo siedziała gdzieś na mokrym i było jej wszystko jedno...
Obrazek

mjs

Post » Sob cze 27, 2009 17:40

bardzo mi przykro...
[*][*][*] misiuniu maleńka, słodka byłaś, jako jedyna na mnie nie fuczałaś...

wydaje mi się jednak, że to pp. Zbyt wiele ostatnio przypadków "dziwnych" chorób.

Tak sobie człowiek myśli, że malutka by żyła gdyby nie skażone otoczenie - przepraszam, ale teraz to ja już wątpie w przypadek.

Sama jestem zmieszana, bo miziałam i całowałam tą maliznę, a teraz chcę brać dwójeczkę z Wenecji....
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

[poprzednia][następna]