Czarna Mamba i jej kocięta. Nowy film Malibu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 22, 2009 22:46

Aia, to pierdołowate to braciszek kociczki (6,5 tygodnia), która przez cały weekend próbowała odejść. :cry: Po odrobaczaniu!
Nie pozwoliliśmy jej.

Agn, ja też jestem trochę zaskoczona, jak Malibu doskonale daje sobie radę.
Nie zapowiadało się na to, gdy patrzyłam jak co chwila się przewracała, jak nie mogła trafić pysiem do miseczki z jedzenie, jak będąc w kuwecie przewracała się we własną qupę i trzeba było kilkakrotnie w ciągu dnia myć ją, itd
Ale opanowała sztukę przeżycia i jest jakby lepiej. Codziennie dostaje swój przysmak witaminowo-mikroelementowy i chcę wierzyć, że to dzięki niemu lepszy jest przepływ impulsów nerwowych.

W sobotę odebrałam telefon w sprawie adopcji kociaka. Jakie ma pani kociaki? Zaczęłam wymieniać począwszy od najstarszych, Malibu i Kacperka. Rozmówca mi przerwał i mówi A nie ma pani normalnych?

No żesz, gdyby nie ta długość kabla ....
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon cze 22, 2009 23:17

dellfin612 pisze:Malibu i Kacperka. Rozmówca mi przerwał i mówi A nie ma pani normalnych?

8O 8O 8O
toż to ja nawte takiego tekstu bym nie wymyśliła :lol:
Obrazek

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro cze 24, 2009 16:17

dellfin612 pisze:W sobotę odebrałam telefon w sprawie adopcji kociaka. Jakie ma pani kociaki? Zaczęłam wymieniać począwszy od najstarszych, Malibu i Kacperka. Rozmówca mi przerwał i mówi A nie ma pani normalnych?

:lol: :twisted: :lol: :twisted:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt cze 26, 2009 8:51

Nie rozumie tego rozmówcy, co miał na myśli przez normalnych?

rozumie że Malibu ma pewne problemy, ale Kacperek również?

Delfinku, mam problem, Calvi w nocy chce ssać cycka i przyssawa się do brata, nie wiem co robić. Kupiłam buteleczkę, nalałam mleczka dla kociaków a on nie chciał :( a jak przy tej próbie ssania mlaszcze niemiłosiernie :roll:

A i jeszcze jedno, czy Calvi i Campi byli na cos szczepieni, bo nie moge sie na watku doczytac.

I nadal nie rozumie stwierdzenia "normalnych" przecież te dziubki to żywe złoto i jakie aktywne :)

Lynn

Od: Czw maja 21, 2009 9:20

Post » Pt cze 26, 2009 10:04

talamasca pisze:
Lynn pisze:Delfinku, mam problem, Calvi w nocy chce ssać cycka i przyssawa się do brata, nie wiem co robić. Kupiłam buteleczkę, nalałam mleczka dla kociaków a on nie chciał :( a jak przy tej próbie ssania mlaszcze niemiłosiernie :roll:

a co na to brat? Bo jeśli nie protestuje, to nie przeszkadzać, widać że brakuje mu czegoś.
Ale byłoby najlepiej, gdyby ten temat rozpoznała Księżna Kluska,
bo to z zakresu psychologii zwierzęcej. Na pewno tu zajrzy.

Lynn pisze:A i jeszcze jedno, czy Calvi i Campi byli na cos szczepieni, bo nie moge sie na watku doczytac.

I nadal nie rozumie stwierdzenia "normalnych" przecież te dziubki to żywe złoto i jakie aktywne :)

Chłopaki nie byli szczepieni! Lynn, dostałaś książeczki zdrowia?

A mój rozmówca to prosty człeczyna o ubogiej wiedzy, kulturze i rozbujałym ego.

A tymczasem mojemu synowi udało się podobno filmik z Malibu wrzucić do sieci, tylko coś nie działa :cry:

News z ostatniej chwili:
dzwoniła opiekunka Sheridana i nagle podczas słyszę ciężkie westchnienie i słowa: "zabiły biedronkę :wink: "
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt cze 26, 2009 10:51

nie nie dostalam ksiazeczki, ale wolalam sie upewnic.

Lynn

Post » Pt cze 26, 2009 12:54

Jesli są zdrowi, to możecie już biegać na pierwsze szczepienie. Wet założy książeczki i poinformuje Cię o kalendarzu szczepień.
Nie zmartw się, że po szczepieniu będą nieco osowiali, śpiący. To normalna reakcja organizmu.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt cze 26, 2009 12:54

Filmik z MALIBU (z małym Kacperkiem i Tygrysią) - pierwsze kroki w naturze :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=sSO6J54FBiM

Zapraszam
Ostatnio edytowano Pt cze 26, 2009 20:23 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt cze 26, 2009 14:34

Małe sprosotwanie, chłopaki nie byli do tej pory szczepieni, bo mieli lekki katarek, wiec najpier z wetka leczylysmy to, aby potem spokojnie i bezpiecznie zaszczepic

Lynn

Post » Pt cze 26, 2009 14:39

Małe sprosotwanie, chłopaki nie byli do tej pory szczepieni, bo mieli lekki katarek, wiec najpier z wetka leczylysmy to, aby potem spokojnie i bezpiecznie zaszczepic

Lynn

Post » Pt cze 26, 2009 17:08

Ale dzielna dziewczyna.
Właściwie obydwie.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon cze 29, 2009 22:48

dellfin612 pisze:

A TERAZ NEWS - WHISKASA WYPATRZYŁ DOMEK :lol:

tak, chłopak niewątpliwie rzuca się w oczy :smiech3:

Whisky wyjeżdża

Obrazek

Jest szansa, że w nowym domku będzie mieszkał razem ze swoim przyjacielem - Kacperkiem. Ale decyzję domek podejmie za kilka dni.

Basiu czy masz jakies wiesci z nowego domku Cudeńka Srebrzystego Whiskasa.

Moze domek cos napisze co słychac u maluszka. Prosimy :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon cze 29, 2009 23:42

Mam informacje, że mały świetnie się zaaklimatyzował.
Mam też zdjęcia, ale nie mam czasu ich obrobić, aby tu wkleić.
Są świetne.

Mam zaproszenie (na obiad 8) ), ale trudno nam zgrać terminy.
Myślę, że jeśli gospodarze ograniczą się do dobrej herbaty, będzie łatwiej :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto cze 30, 2009 0:46

dellfin612 pisze:W sobotę odebrałam telefon w sprawie adopcji kociaka. Jakie ma pani kociaki? Zaczęłam wymieniać począwszy od najstarszych, Malibu i Kacperka. Rozmówca mi przerwał i mówi A nie ma pani normalnych?

:ryk: A jaki to jest "normalny" kot? :ryk:

Obejrzałam filmik. Malibu - kochana, dzielna koteńka :love:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 30, 2009 2:05

Wpadł mi dziś (a raczej wczoraj) w oko wątek i przeczytałam od doechy do dechy, ze wszystkimi filmikami, nawet nie zauważyłam, że już prawie 3.00 :strach:
Delfinku, od dziś jestem Twoją fanką :ok: :ok: :ok:
Przesłodka ta Malibu i bardzo dzielna !!! I, jak to zwykle bywa z takimi dziećmi specjalnej troski, najbardziej kochana córusia mamusi :D Zupełnie mnie rozwaliła tym wdrapywaniem się na rączki :love: :1luvu: :love:
Tak oglądałam jednym ciurkiem i mam wrażenie, że z filmiku na filmik jest coraz lepiej z tym poruszaniem się... I rzeczywiście koteczka jest radosna i pełna życia.
Być może przyczyną jej zaburzeń jest wada genetyczna (często się zdarza przy chowie wsobnym), powodująca nieprzyswajanie czy słabe przyswajanie mikroelementów. Może to sugerować również wypadająca okrężnica i brak, czy też niedorozwój mięśni odźwiernika.
Mam podobną koteczkę- nie wiem, czy wpadł Ci kiedyś w oko wątek Melci Istnycud.. Przestałam go prowadzić, bo właściwie zrezygnowałam z szukania domku. Melcia miała o tyle gorszy start, że urodziła się prawdopodobnie i przez jakieś 4 miesiące żyła na wolności (no... chyba, że ktoś wyrzucił, bo "takie toto brzydkie :roll:) W każdym razie jak ją poznałam, to coś wyglądającego jak oskalpowany kikucik ogonka wystawało na ok. 5 cm. Dopiero u wetki okazało się, że to wypadnięta okrężnica, a ogonka wcale nie było. Nie było też zupełnie mięśni odźwiernika. Na dodatek Melcia okazała się obojnaczkiem- drobniutkim, chudziutkim, zasmarkanym i potwornie zarobaczonym.
Nic nie dały kilkakrotne próby wpychania tej okrężnicy i zaszywania, potem wycięcia odcinka, nie było na czym założyć tzw kapciucha, bo nie było mięsni, które by go utrzymały, skończyło się na chirurgicznym otwarciu brzuszka i przyszyciu odcinka kiszeczki do mięśni brzuszka. No i Melcia żyje prawie normalnie. Jeśli się pilnuje odpowiedniej diety, to ładnie korzysta z kuwetki, czasem tylko gubiąc gdzieś balaska :oops:
Doopcię trzeba myć i smarować linomagiem, czasem atecortinem, czego Melcia bardzo nie lubi, bo to jednak żywy mięsień. Ale jest radosną, żywiołową koteczką, też tak silnie związaną ze mną, że przydałaby się kangurza kieszeń :D
Może jak się Malibu wzmocni to ta niezborność mięsni zaniknie albo przynajniej się zmniejszy. I raczej nie kombinuj z tymi pampersami, bo tylko doopeczkę odparzą.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

[poprzednia][następna]