Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 17, 2009 20:04

Sis pisze:a gdyby takie transporterty były możliwe do zakupu w biurze schronu?
...........

Tak czy siak, pani dyrektor jest osobą decyzyjną.

no właśnie chyba nie do końca. Schronisko to budżetówka, nie mogą chyba "tak sobie" prowadzić działalności gospodarczej, a tym jest kupno, a następnie sprzedaż czegokolwiek (nawet bez zarobku) czy choćby "komis", jeśli te transportery początkowo byłyby własnością naszą, a nie schroniska. Tak czy siak jest to obrót pieniędzmi, choćby i nie własnymi...

o Jackie niestety nic nie wiem, nie było mnie w weekend. Cholera z tymi persami :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 18, 2009 7:55

nie chcę się wymądrzać, ale myślę, że po prostu trzeba z kimś porozmawiać i spróbować, a nie od razu zakładać, że nie można, bo to, czy tamto, czy siamto...
dziewczyny, dlaczego Wy zawsze zakładacie negatywne scenariusze bez zapytania, zorientowania się w temacie...?
kolejny raz powtórzę "jak się wędki nie zarzuci, to się ryby nie złowi"
:)
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw cze 18, 2009 21:10

Jak obstawiamy ten weekend?
Planuję być w niedzielę.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw cze 18, 2009 21:14

ja powinnam być w sobotę
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw cze 18, 2009 21:28

Ja też planuję niedzielę.
Ciężko powiedzieć, jak Jakie reaguje na inne zwierzaki, brak z nią kontaktu, jest przerażona.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt cze 19, 2009 7:29

mnie nie ma - Szpileczka nieszczepiona, a poza tym łapię na Zielonej :roll:

Georg-inia

Post » Pt cze 19, 2009 8:36

Ja będę jutro. Umówiłam się z dziewczyną chętną na adopcję jakiegoś dorosłego kociastego.
Sprawia dobre wrażenie, to powinien być fajny domek.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt cze 19, 2009 8:37

pisiokot pisze:Ja będę jutro. Umówiłam się z dziewczyną chętną na adopcję jakiegoś dorosłego kociastego.

:ok:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt cze 19, 2009 18:07

Dziewczyny prosze sprawdzcie ile lat ma Plamek - nr 217
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt cze 19, 2009 18:10

Magija pisze:
pisiokot pisze:Ja będę jutro. Umówiłam się z dziewczyną chętną na adopcję jakiegoś dorosłego kociastego.

:ok:

Pomyślałabyś o Milence?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt cze 19, 2009 18:35

goska_bs pisze:Dziewczyny prosze sprawdzcie ile lat ma Plamek - nr 217

podpinam się pod prośbę :oops: odpowiedziałam Pani zainteresowanej na tyle, na ile można się zorientować po wyglądzie kota, zaprosiłam ją też w weekend do schronu. Jakby co - odszukajcie proszę Plamka - jest w jedynce, ma złote oczka, na lewym ciemniejszą plamkę. Zazwyczaj siedzi gdzieś w kąciku, nie podchodzi raczej sam, ale to miziaczek, nie ucieka.

Georg-inia

Post » Pt cze 19, 2009 19:15

Georg-inia pisze:
goska_bs pisze:Dziewczyny prosze sprawdzcie ile lat ma Plamek - nr 217

podpinam się pod prośbę :oops: odpowiedziałam Pani zainteresowanej na tyle, na ile można się zorientować po wyglądzie kota, zaprosiłam ją też w weekend do schronu. Jakby co - odszukajcie proszę Plamka - jest w jedynce, ma złote oczka, na lewym ciemniejszą plamkę. Zazwyczaj siedzi gdzieś w kąciku, nie podchodzi raczej sam, ale to miziaczek, nie ucieka.

Kojarzę Plamka, jest bardzo miłym kotulcem, jakby pani była jutro to pomogę.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob cze 20, 2009 16:24

ciotki relacji nie pisza :)
musialam az telefon wykonac by sie wywiedziec :)

prosimy o relacje ! O! ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob cze 20, 2009 16:53

Ania pisiokot pewnie zda relację szczegółową później, może zdjęcia wrzuci, ja tylko tak zajawkowo napiszę, bo Ciocie czekają :wink:

Dziś do domu poszły dwa koty. A co ciekawe nie kociaki. Dorosłe :)
Milanek z trójki, ulubieniec Ani - poszedł do Olgi, z którą Ania się na dziś umówiła i kot nr 35, zdaje się, że Elaya on miał na imię w ogłoszeniach. Krówek z jedynki, taki miziak cudowny. Bardzo sie cieszę z tych adopcji, bo wiadomo, że adopcje teraz są w sumie zerowe, a jak już to wszyscy chcą kocięta, więc fajnie, że poszły dorosłe :)

Poza tym kocięta w większości jakoś się trzymają, choć oczywiście nie wszystkie.
Srebrna dziewczynka ze szpitalika mnie przestraszyła, urywany oddech buzią. Gra już jej w oskrzelach, dostała serię leków. Jej siostrzyczka na razie zdrowa. Małe jutro pojadą do DT :wink: jak ta jedna wyzdrowieje, a ma w DT dużo większe szanse na to niż w schronie, to szybko pójdą do adopcji dziewczyny, bo są śliczne :D

Pucia wygląda masakrycznie :( :cry: obraz nędzy i rozpaczy.......czy ona w ogóle wyzdrowieje.....? :(

Daisy głaskana ładnie je, to taka kochana kotka, bardzo bym chciała by znalazła dom....

Na wybiegu trzeciego boksu znalazłam czarnego persa. Wszyscy twierdzą, że to chodząca wścieklizna, ale ja myślę, że może charakterny to on jest, ale przede wszystkim jest wystraszony. To kot po zmarłym. Około 6 letni. Z domu, gdzie był jedynakiem trafił do takiego miejsca, trudno nie być wystraszonym.
Na początku syczał na mnie buczał, ale koniec końców kilkakrotnie dał mi się pogłaskać po głowie (po grzbiecie nie lubi) i przyszedł jak go zawołałam. W dobrym, troskliwym domu na pewno by się wyciszył. Jest po kastracji. Na szczęście je......

Poza tym smutne widoki tylu zwierzaków czekających aż ktoś je pokocha....... a tu nikt nie przychodzi....... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob cze 20, 2009 17:18

magdaradek pisze:Ania pisiokot pewnie zda relację szczegółową później

Zdam, zdam, ale duuużo później, bo teraz muszę się zająć moim nowym tymczasem :roll: ( i głaskaniem TŻ-a :wink:, który nie został uprzedzony o przybyciu nowego lokatora :roll:)
Kocio, mały gówniarz, obśliniony jak nieszczęście, z mętnym wzrokiem siedział skulony za budką, nie chciał jeść i w ogóle był jakiś nieteges.
Przy pierwszym "obchodzie" porannym stwierdziłyśmy, że może tak łapczywie pił wodę i stąd ta mokra bródka ..., ale jak już wychodziłyśmy i zrobiłyśmy ostatni rzut oka po klatkach, a kocio był zaśliniony jeszcze bardziej i zdecydowanie nie wyglądał zdrowo, to nie było się co łudzić, że wszystko ok. :(. Wetka Emilka go obejrzała i dopatrzyła się paskudnych nadżerek w pysiu i na języku. Zaaplikowała mu antybiotyk i balsam Szostakowskiego, no i poszłyśmy go odnieść do kociarni. Madzia wyszykowała mu miejsce w szafie, ale już wiedziałam, że przecież gówniarza tu nie zostawię wrrr :evil:. Głupia nadżerka, ale nie leczona systematycznie (o co w schronisku trudno) jak się rozwinie, to może się skończyć dla dzieciaka nieciekawie. (W ten sposób odeszły dzieci Malwinki - miały okropne nadżerki, nie jadły, słabły, złapały gila ... nie udało się im pomóc :cry:). Młody niesiony do weta i z powrotem trząsł się jak osika, wywalał na mnie gały z nadzieją - no co było robić :evil:
Ciocia Magdaradek zawiozła nas do Ani CC (która go skłuła z każdej strony i odrobaczyła), a potem do domciu. W domu pożarł całego gourmecika, zrobił siuu, posiedział u Dużego na kolanach i śpi. A Borysek (wyeksmitowany ze swojej klatki) siedzi przed klatką i robi 8O 8O 8O.

Takżetego :roll:
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]