Ciachamy bezdomność cały rok, cz.2, Licznik: 351 + 151= 502

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 15, 2009 23:14

Dziś był naprawdę ciachowy dzień :wink:
Jutro jada na sterylkę dwa koty od Oli. Są umówione, mam nadzieję, że również złapane, bo u nas zaczęło popołudniu nieźle padać. Ola nic nie pisze :?
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Wto cze 16, 2009 10:07

Wczoraj wraz z karmicielką, złapałyśmy matkę "moich" na wpół ślepych kociąt. Jest zdrowa i dorodna :twisted: Dzisiaj ciachamy :)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto cze 16, 2009 10:23

:ok: Cieszę się, że się udało.
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Post » Wto cze 16, 2009 10:57

Ja również :) Wychodzę do weta teraz :)

starchurka

Post » Wto cze 16, 2009 13:36

Kotka i kocurek od Oli są już po zabiegu. Niestety kotka miała cystę i płyn wokół. Ma stan zapalny i musi być jeszcze leczona. Prawdopodobnie dlatego nie miała kociaków i dlatego sutki tak reagowały. Kotka nie jest młoda, ma ok. 8 lat i jej dalsze życie na wolności chyba już nie dla niej :( Nie mamy jej gdzie dać, a w takim stanie na kociarnię trafić nie może. Na razie będzie u karmicielki, ale czy uda się ją namówić, żeby zatrzymała kotkę przynajmniej na tymczas nie wiemy. Ola będzie próbować . Kotka ma brzydkie futro i oby dwa koty mają świerzb w uszach :(
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Post » Wto cze 16, 2009 17:55

Udało sie kotka będzie u kobiety na stale :):):):)
Znajdka jutro wypuści, ale kotką sie zajmie :) Jutro też do niej zadzwonie i zapytam jak sie koty czują :)
Jak przyszlismy do domu tej Pani to znajdek od razu wyszedł z transoprterki i w miare noramalnym krokiem zaczął zwiedzać, Biedulka tez chciała ale nią zarzucało. Kobitka przyszykowała jej posłanko aby mogła dalej iść spac :) Zostanie u niej na zawsze, choc był to dla niej szok jak powiedziałam ze ona sobie nie poradzi. Widać że kocha te koty :)
Na dalsze lecznie też oczywiście sie zgodziła

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto cze 16, 2009 18:00

Tam wyzej chodziło mi o to że Biedulka sobie na wolnosci nie poradzi, bo wyszło tak jakbym tej babce powiedziała ze sobie z biedulka nie poradzi :P
Na czwartek będą też zdjęcia Biedulki i będziemy myśleć nad zbiórka kasy na jej leczenie :)

OlaLola

Post » Śro cze 17, 2009 17:34

Dzwoniłam dziś do babki od kotów, Znajdek siga juz po drzewach, Biedulka tez doszła do siebie. Pani wypuszcza ją na dwór na pół godzinki lub godzinkę przy czym cały czas pilnuję bo Bieddulka strasznie miauczy w domu chce na dwór. Na noc oczywiście jest zabierana do domu. Jutro jedziemy na zastrzyk i porobimy zdjęcia :) iwona mówiła ze biedulka jest mieszańcem jakiejś rasy, ale nie pamięta jak sie ta rasa nazywa ;P:P

OlaLola

Post » Śro cze 17, 2009 20:41

zapomniałam napisać: kicia wyciachana :D

starchurka

Post » Pt cze 19, 2009 20:34

OlaLola pisze:Dzwoniłam dziś do babki od kotów, Znajdek siga juz po drzewach, Biedulka tez doszła do siebie. Pani wypuszcza ją na dwór na pół godzinki lub godzinkę przy czym cały czas pilnuję bo Bieddulka strasznie miauczy w domu chce na dwór. Na noc oczywiście jest zabierana do domu. Jutro jedziemy na zastrzyk i porobimy zdjęcia :) iwona mówiła ze biedulka jest mieszańcem jakiejś rasy, ale nie pamięta jak sie ta rasa nazywa ;P:P

To się nazywa szczęśliwe zakończenie :) Czekamy na fotki.

Ja zapomnialam napisać, że w poniedzialek wyciachalismy kocurka widmo, ktory do nas sie wkradl. Dostal convenie, adwokata i wrocil na wolnosc. Mam nadzieje, ze jest szczesliwy i nie wroci do nas 8)

Dzisiaj natomiast wyciachane zosataly 4 kocice z wczorajszej interwencji. Wszystkie w zaawansowanej ciąży :( W azylu czekają jeszcze. Musimy je wysterylizować jak najszybciej, bo napewno tez sa zaciazone :(

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob cze 20, 2009 16:19

Wszystko uzupełnię jak się pozbieram. Zdaje się, że znowu pogubiłam koty w zestawieniu :oops: Ważne, że ciachnięte :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie cze 21, 2009 10:26

Adria pisze:
OlaLola pisze:Dzwoniłam dziś do babki od kotów, Znajdek siga juz po drzewach, Biedulka tez doszła do siebie. Pani wypuszcza ją na dwór na pół godzinki lub godzinkę przy czym cały czas pilnuję bo Bieddulka strasznie miauczy w domu chce na dwór. Na noc oczywiście jest zabierana do domu. Jutro jedziemy na zastrzyk i porobimy zdjęcia :) iwona mówiła ze biedulka jest mieszańcem jakiejś rasy, ale nie pamięta jak sie ta rasa nazywa ;P:P

To się nazywa szczęśliwe zakończenie :) Czekamy na fotki.

Niestety szczęśliwego zakończenia nie będzie :( Mimo podjętego leczenia, kroplówek i wielkich starań Oli kotka dziś umarła :cry: ['] Śpij maleńka. Pomoc znowu przyszła za późno :cry:

Uzupełniłam wstępnie pierwsza stronę. Brakuje mi Aleksandra i Artura - musimy sprawdzić daty kastracji :oops:
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Post » Pon cze 22, 2009 22:39

:(

Dobrze, że zdążyliście z tymi kotkami :ok:

starchurka

Post » Wto cze 23, 2009 9:31

hej zamieszczam informację z grona, którą zamieścił jakiś człowiek. Matka pewnie do ciachnięcia i pomyślałam, że tu wkleję:

"mam kotki do oddania 3 male ok 2 miesiecy i mama sa w opuszczonej piwnicy i zgina jak ktos im nie pomoze ,ja niestety nie moge ich wziasc do mam male mieszkanie i mam 3 kotki tez przygarniete,jezeli slyszeli byscie kto chce kotki prosze o kontakt 792821022 warszawa(wola) "

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Wto cze 23, 2009 15:57

dragonfly.87, ale umieszczenie tego w tym wątku naprawdę nie załatwi sprawy. My działamy na innym terenie.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

[poprzednia][następna]