CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(92)krok od śmierci-tragedia 15 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 19, 2009 11:14

Niektóre też nie miały wtedy umów i miały to w poważaniu. A kilka miało umowy na..... "psy zagrażające mieszkańcom" - tzn. wyznaczali sobie limit, że np. w roku takich "groźnych" psów przekażą do schroniska np. 15. Niezagrażające ludziom psy i koty mogły sobie umierać pod krzakiem.
Niestety większość tych gmin to takie duże wsie i mentalność ich urzędników też jest wiejsko-czarodziejska. Dramat po prostu.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt cze 19, 2009 11:30

W tym roku Bytom ograniczył dodatkowo liczbę przyjęć z Tarnowskich Gór i warunkiem są wolne miejsca w schronie. A w Bytomiu jak i w każdym schronie nigdy nie ma wolnych miejsc. Z naszy podejściem do zwierząt zostaliśmy zupełnie sami na tym terenie, a teren duży :cry: Byłam niedawno w bytomskim schronie :cry: Po kilkanaście psów w jednym boksie, byłam świadkiem jak większe chciały zagryźć małego, który nie miał gdzie uciec bo to się działo w jednym boksie. Interweniował pracownik, ale dobrze, że bylismy akurat blisko tego kojca, za moment było by po psie :cry:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt cze 19, 2009 11:34

Straszne :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt cze 19, 2009 12:20

Od wczoraj nie potrafię o niczym innym myśleć. Nie wiem jak damy radę :cry:
Przez weekend muszę uściślić nasze potrzeby i prośby, bo musimy zadziałać inaczej. Bieżąco natomiast musimy sfinansować utrzymanie podopiecznych.
Pilną w tym momencie jest też sprawa remontu ogrodzenia, bo przy tej ilości kotów wybieg musi być non-stop otwarty, a ogrodzenie lada moment się rozleci :(

Barbara Horz

Post » Pt cze 19, 2009 12:26

Pcham się gdzie mogę z naszymi adopcjami :oops:
Tu też się wkleiłam : http://forum.papierosyforum.pl/viewtopi ... =48&t=1522

Lenka ma wirtualnego opiekuna :dance: , którym została Batka :1luvu:

Oberhexe czy mogę Ci przydzielić krakowską Saharę ?

Barbara Horz

Post » Pt cze 19, 2009 14:31

Sahara z góry dziękuje za pomoc :1luvu:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt cze 19, 2009 16:25

Kocice z wczorajszej dostawy są już po sterylkach. Trzy były ciężarne :( Mają świerzb w uszach i nie są w najlepszej kondycji. Jedna ma podejrzenie polipa w uchu. Jutro trzeba kocice odebrać z lecznicy w Chorzowie i przewieść do azylu. No i tu mamy problem, bo nie mamy transportu a sprawę trzeba załatwić między 9.00 a 14.00 :( Jak by ktoś nam mógł pomóc to prosimy.
Następna sprawa bardzo pilna to brak możliwości odizolowania kotek od reszty towarzystwa. Mamy tylko dwie klatki wystawowe w kociarni. Planowałyśmu zakup w tym sezonie, ale ciągle są ważniejsze potrzeby :( Dodatkowa pojedzie odemnie, tylko ktoś musi ją tam zawieść, ale dwóch nam i tak brakuje i już tego nie wyczarujemy na szybko :(

Barbara Horz

Post » Pt cze 19, 2009 17:10

Niestety wszystkie nasze klatki są zajęte :(

starchurka

Post » Pt cze 19, 2009 17:23

Na szybko to się nawet nie kupi, nie mówiąc o braku kasy :(

Barbara Horz

Post » Pt cze 19, 2009 18:24

Barbara Horz pisze:Na szybko to się nawet nie kupi, nie mówiąc o braku kasy :(

Klatki są w "Karusku" w Krk na codzień. Można kupić dużą wystawową (taką jak my mamy), która właściwie służy do przewozu psów. Kosztują sporo, nie mają kółeczek, ale są praktyczne i mieszczą się w nich 4 koty i dwa transporterki :)

starchurka

Post » Pt cze 19, 2009 18:32

W sklepie zooplus.pl jest spory wybór klatek, np.:
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... towe/30817
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... towe/32926
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... towe/94995
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... jowe/98009

Sporo promocji, niezłe ceny. Warto najpierw zapisać się do newslettera - rabat za to 10%, można wykorzystać od razu przy pierwszym zamówieniu (standardowo jest wtedy rabat 5%). Dostawę warto zamówić tylko przez GLS - i jest gratis. Najszybsza dostawa jest przy płatności kartą.
Ostatnio edytowano Pt cze 19, 2009 19:16 przez grrr..., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt cze 19, 2009 18:40

Barbara Horz pisze:Kocice z wczorajszej dostawy są już po sterylkach. Trzy były ciężarne :( Mają świerzb w uszach i nie są w najlepszej kondycji. Jedna ma podejrzenie polipa w uchu. Jutro trzeba kocice odebrać z lecznicy w Chorzowie i przewieść do azylu. No i tu mamy problem, bo nie mamy transportu a sprawę trzeba załatwić między 9.00 a 14.00 :( Jak by ktoś nam mógł pomóc to prosimy.

Auto mi się zepsuło. Będę mogła je odebrać we wtorek po południu lub w środę rano. Gdyby kotki mogły do tego czasu poczekać, chętnie bym je przewiozła. Przetrzymać ich nie mam gdzie. :(

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt cze 19, 2009 20:50

weatherwax pisze:
Barbara Horz pisze:Kocice z wczorajszej dostawy są już po sterylkach. Trzy były ciężarne :( Mają świerzb w uszach i nie są w najlepszej kondycji. Jedna ma podejrzenie polipa w uchu. Jutro trzeba kocice odebrać z lecznicy w Chorzowie i przewieść do azylu. No i tu mamy problem, bo nie mamy transportu a sprawę trzeba załatwić między 9.00 a 14.00 :( Jak by ktoś nam mógł pomóc to prosimy.

Auto mi się zepsuło. Będę mogła je odebrać we wtorek po południu lub w środę rano. Gdyby kotki mogły do tego czasu poczekać, chętnie bym je przewiozła. Przetrzymać ich nie mam gdzie. :(

Maryla wielkie dzieki. Kotki jednak nie moga zosatc tam tak dlugo :(
Na szczęscie Chotesia nam pomoże i podjedzie odebrac koteczki.
Pilnie potzrebujemy DT dla tych kotek. Sa mlodziutkie, drobniutkie i przerazone tym co sie stalo :cry: To sa oswojone, proludzkie koty. One nie mogą zostac w kociarni :( Narazie izolujemy je w jednym z pomieszczen kociarni, ale tym samym zabieramy przestrzen starym rezydentom :(

Liczba kotów, które sa pod nasz opieką spedza mi sen z powiek :crying:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt cze 19, 2009 21:41

Z tego wszystkiego nie opisałam dzisiejszej wizyty kontrolnej maluszków.

Dobrze, że naszym lekarzem tym razem jest okulista. Stan wszystkich maluszków został oceniony jako znacznie lepszy. Zaina musiała jednak mieć "drutowaną" specjalnymi zszywaczami powiekę, która podwijała się, drażniła oko i pogłębiała stan zapalny. Zrobiliśmy też badania krwi, bo niepokoi mnie trochę jej zachowanie - poprosiłam o profil nerkowy. Jutro wszystko się okaże.
Biedna mała, była przerażona zabiegiem :( Ja jeszcze bardziej (kto mnie zna wie, że mam fobię na punkcie chorób oczu), prawie panu wetowi nie zemdlałam w trakcie drutowania powieki. Musiał się nieźle potem uśmiać :wink: A może po prostu jestem zmęczona.

Zaina do tej pory była fucząca, nieufna, wycofana. Choć zmęczona zabiegiem i strasznie przy tym biedna, dziś rozmruczała mi się na kolanach, nie fuka na mnie (choć moją stopę ofukała). Jest znacznie lepiej :D Wet mówił, że ta powieka mogła jej sprawiać duży ból i dyskomfort :(
Miejmy nadzieję, że dzięki dzisiejszemu "onitowaniu" powieki uda się uniknąć operacji. Dowiemy się tego jednak dopiero pod koniec czerwca, kiedy wet wróci z urlopu.

starchurka

Post » Pt cze 19, 2009 21:51

grrr dziękuję za wyszukanie kaltek. Faktycznie promocje fajne. Takie mamy w rozmiarze XL i są dobre, bo wejdzie kuweta, legowisko i miski z jedzonkiem: http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... towe/32926
Jednak dla dorosłego kota na 14 dni kwarantanny to zbytni komfort nie jest :(
Ta na kociarnie też jest niezła http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... jowe/98009

Niestety w naszej obecnej sytuacji kotki w ilości szt 8 musimy upchać do 3 klatek :(

Czy jest jakiś salon fryzjerski dla kotów, który przedłuża im sierść i farbuje ?
Na pewno by sie szybko dla nich DT, a i domy stały znalazły :roll:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]