Szkodniki: Zojka&Gabor

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2009 11:09

zwinka pisze:Rybiki się wyprowadziły z łazienki i Szkodniki sie nudzą

dokocić się? :twisted: :twisted: :twisted:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie mar 08, 2009 22:01

Jak ja powinnam karmic teraz moje Szkodniki?

Niedługo będziemy obchodzic pierwsze urodziny, a młodzież zajada dwa razy dziennie mięsko bądz puszkę i non stop maja dostęp do suchej karmy. Jadają Sanabell adult.

Czy coś powinnam zmienić, ograniczyć?
Szkodniki dwa Zoja i Gabor plus Mały Rudy
ObrazekObrazek

zwinka

Od: Sob wrz 27, 2008 20:49

Post » Pon mar 09, 2009 9:13

Wsypuj im dziennie do misek tylko tyle karmy, ile jest dla ich wagi określone na opakowaniu. Niech zjedzą dziennie tyle i nie więcej :). Ew. jeśli pucha lub mniensko, wtedy mniej suchego :). I pilnuj efektów - jeśli zaczną radykalnie chudnąć lub tyć, interweniuj ;)

Głaski dla moich kochanych ślicznot! :1luvu:

Uschi

Post » Śro cze 03, 2009 16:53

Wiecznosc nas nie było

To ja tak na szybko słów kilka

Szkodniki maja się dobrze, co po niektóre nawet bardzo dobrze :wink: . Mąż mnie oskarża o przekarmianie sierściuchów, ale ja ich nie przekarmiam, tylko Gabor tak jakos bardzo sugestywnie daje mi do zrozumienia, ze jest niezwykle głodny i że czas jest własnie na małe co nie co.
Sugestywnie dla niewtajemniczonych to znaczy skok na kolana, niewinne spojrzenie głeboko w oczy, wygiety grzbiet, aksamitne mruczando, ogon zachecajaco zadarty w góre i setki innych doskonale opracowanych gestów.
Jestem jako ten wosk w jego łapach...

Zoja jest jak na damę przystało wiotka i smukła, jada mało i wykwintnie, gustuje w różnorodnych przysmakach, drobnnych przekąskach, chetnie przekąsi oliwke czarna, zagryzie ja serem pleśniowym

no cóz koty jak to koty

te moje jakoś wyjątkowo inteligentne, oczytane, przystojne i dobrze urodzone

:D
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Śro cze 03, 2009 18:57

dzięki wielkie za wieści!
z Gaborem to ja wiem, sama byłam pod jego urokiem :love:

Uschi

Post » Śro cze 17, 2009 22:33

Byłam dzisiaj ze Szkodnikami u weta.
Głównie z myślą o Zojce, która ostatnio mało jada, jakaś taka drobna i chuda jest. Mąz mnie nakrecił, że cos się nam dziewczynka słabo rozwija. Moje sugestie, że to nie ona sie słabo rozwija lecz Gabiś za dobrze i stanowi kiepski odnośnik nie skutkowały.
Więc zapakowałam Sierściuchy w transporterki i pojechaliśmy tak kontrolnie.
Pani wet wydobywszy wściekłego, nadętego i obrażonego Gabora z pojemnika rozpłynęła sie nad jego urodą i wdziękiem osobistym, oraz słuszna wagą. Niuniuś to obecnie 4,600 kg kochanego ciała.
Zdrowy jak rydz :D
Zojka osłuchana, obmacana, wygłaskana, skomplementowana za sliczne błyszczące futerko i zgrabną sylwetkę. Waga 3,500kg
Zdrowa i wesoła :D
Ja uspokojona
Koty odrobaczone
Wszyscy szcześliwi, że juz po emocjach

:D
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Śro cze 17, 2009 23:03

Super wiadomości od boskich kotów :)
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Śro cze 17, 2009 23:19

zwinka pisze:Byłam dzisiaj ze Szkodnikami u weta.
Głównie z myślą o Zojce, która ostatnio mało jada, jakaś taka drobna i chuda jest. Mąz mnie nakrecił, że cos się nam dziewczynka słabo rozwija. Moje sugestie, że to nie ona sie słabo rozwija lecz Gabiś za dobrze i stanowi kiepski odnośnik nie skutkowały.

No tak, Szanowny Małżonek zapomniał o czymś takim, jak dymorfizm płciowy :twisted:

Cieszę się, że dzieciaki zdrowe.
Bo rozwijają się w słusznym kierunku 8)
Tak trzymać :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw cze 18, 2009 16:30

do tego, zapomniałam nadmienić, że zachwycona urodą Gabisia pani wet stwierdziła że on jest tak piękny, że powinien brać udział w wystawach kotów europejskich.
co tam, że pewnie tak co drugiemu mówi i tak w środku tak po cichutku spuchłam z dumy :D
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Czw cze 18, 2009 18:52

zwinka pisze:Głównie z myślą o Zojce, która ostatnio mało jada, jakaś taka drobna i chuda jest. Mąz mnie nakrecił, że cos się nam dziewczynka słabo rozwija.

Mój Siupsiupek też jest "chudy", tak ma po prostu.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw cze 18, 2009 22:13

no i Zoja taka własnie drobna szczupła zwinna, jak dla mnie ideał koteczki.
Ale fakt, że przy Gaborze wygląda na nieco zagłodzoną :wink:
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Pt cze 19, 2009 5:54

zwinka, ale Ty się zastanów nad tymi wystawami
nie jako europejski, co prawda, pani doktor się pomieszało ;) ( europejski to odrębna rasa, papiery, rodowody, takietam), tylko jako domowy
on był już piękny jako dzieciak... :love:

Uschi

Post » Śro lip 29, 2009 9:54

Melduję tylko, że jestesmy, mamy się wszyscy dobrze.

Szkodniki na wakacjach, na wsi spokojnej, wsi wesołej. Cudownie się tam zaaklimatyzowały i już się boję co to bedzie jak trzeba bedzie wrócić do miasta, do zamkniętego mieszkania.
Nasz dom jest na totalnym odludziu, droga do nas bita prowadzi przez las i pola, po sąsiedzku w oddali dwa gospodarstwa, zero psów(łańcuchowe :( ), samochodów, ludzi.
Za towarzysza mają tylko młodego kocurka od sąsiadów, który się zaprzyjaźnił z nami i korzystajac z uprzejmości Sierściuchów stołuje się u nas.
Kociska sa wdzięczne za urlop i oddajac hołd swej ukochanej pani znoszą mi myszy do domu, brrr. Zojka idzie na mistrza, do pięciu sztuk dziennie potrafi dostarczyć.

Koty są niesamowite, zachowuja się jak psy, chodzą z nami na spacery po lesie, znaja już dróżkę, która chadzamy i biegną przy nogach brykając ze sobą, czając się na siebie, wyskakując zza drzewa, wskakując na pnie, chowając się w starych liściach. I cały czas są przy nas, z ogonkami do góry dzielnie z nami drepcza. No niesamowite są.

Pozdrawiamy serdecznie :D
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Śro lip 29, 2009 10:23

ale im fajnie!
nasze psychole boją się na działce nosów z transporterów wystawić - próbowane! :lol:

ale te myszy - błeeeeee (BTW, odrobaczcie je dobrze po powrocie :) )

Uschi

Post » Śro lip 29, 2009 12:54

Uschi, tak się własnie zastanawiam, czy ma sens odrobaczanie Sierściuchów w trakcie pobytu na wsi? Czy lepiej już po powrocie?

One są naprawde niesamowite. Niby od małego w domu, świata nie widziały a tu nagle śmig i w terenie sa jak u siebie. Instynkt to niezwykła sprawa. Polują skacza rozrabiają. Zaraz się nauczyły wyłazić uchylonym oknem i dzwonić pod drzwiami jak zamknięte przy pomocy stanowczych miałknięć. Na śniadanie i kolacje są zawsze o tej samej porze dnia w kuchni. Na spacer jak idziemy wystarczy zawołać i już są gotowe do wyprawy. Co oczywiście kotom teraz wsiowym nie przeszkadza wysypiać sie na łóżkach, fotelach i innych sprzętach do tego dla kotów stworzonych.
Genialnie połaczyły przyjemne z pożytecznym :D
ObrazekObrazek

zwinka

[poprzednia][następna]