Chcę tylko nadmienić, ze testy na FIP nie są miarodajne. Świadczą tylko o zetknięciu się z wirusem - nie mówią nic o nosicielstwie czy stanie chorobym. I tego wirusa ma 75% kotów.rybon36 pisze:czy miał robione testy w kierunku FIP/FIV/Felv?(...)
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Chcę tylko nadmienić, ze testy na FIP nie są miarodajne. Świadczą tylko o zetknięciu się z wirusem - nie mówią nic o nosicielstwie czy stanie chorobym. I tego wirusa ma 75% kotów.rybon36 pisze:czy miał robione testy w kierunku FIP/FIV/Felv?(...)
rybon36 pisze:dzięki za sugestię wiem o tym, jestem vetem, jeśłi kot jest chory, to wykonuje sie mu badania w tym kierunku i są one miarodajne , w zasadzie albo jest wolny - i test wykazuje brak nosicielstwa albo zetknął się i test jest dodatni co może oznaczać, że albo jest chory albo się zetknął a o to właśnie chodzi, kiepsko jest ze szczepieniami przeciwko Fipowi, jest szczepionka ale bardzo rzadko jest w hurtowniach a poniewaz Fip jest chyba jeszcze popularniejszy jako smiertelna choroba niż białaczka a w każdym razie równie popularny wole wiedzieć o tym . Lecznica, to miejsce, gdzie przychodzą różne zwierzaki, mamy też 2 koty, które sa wolne od chorób w/w dlatego o to pytam
rybon36 pisze:Kicia, opowiedz mi o nim troszeczkę? jaki jest, co lubi, muszę wiedzieć, czy to, co jesteśmy w stanie zaoferować chłopinie jest tym czego on potrzebuje, nam nie będzie specjalnie przeszkadzało akurat , że nie trafia do kuwetki, u nas miałby swoją własna, umyta i tylko z własnym zapachem. Czy to nietrafianie jest tylko behawioralne, czy związane jest np z nietrzymaniem kału bądź moczu przez gościa?
La.heureuse.chatte pisze:Spokojnie, na pewno się doczeka - na każdego kota czeka jego druga ludzka połowa
i to jest prawdaKicia_ pisze:La.heureuse.chatte pisze:Spokojnie, na pewno się doczeka - na każdego kota czeka jego druga ludzka połowa
Niestety, niektóre się nie doczekują.
Lodzia, Rumburak, kuzyn Bliźniaków, Jęzorek, itd...
Własnie te chodzące luzem po podwórku sa najbardziej narażone na rozjechanie przez samochody dostawcze, rozszarpanie przez psa, itp...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości