ROMA - piękna Koteczka balijska w nowym domku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 17, 2009 19:08 ROMA - piękna Koteczka balijska w nowym domku

Prawie masakra była to pierwsze spotkanie. Moja spokojna Kota wydała z siebie syki i okrzyki jakich nie słyszałam 8O 8O Dobrze że transporter był zamkniety. NoRoma wydała z siebie 2 ( dwa!) syki i to wszystko. Wzięłam Blankę na smycz.
Obrazek

Roma wyszła z transporterka. Pozwiedzała mieszkanko. Wąchnęła Królasa. Chlipnęła wodę. I zaczęła niesamowicie miziać się z Ludziami, robić baranki. Mruczeć.

Blanka w tym czasie siedziała na moich kolanach i warczała, ale była już spokojniejsza.
Na razie syczy, warczy. Poszła na balkon, gdzie Nówka jeszcze nie trafiła. Ustalają dziewczyny Hierarchię. Roma schodzi z drogi syczącej Furii.

Roma
Obrazek

Przy Blance wygląda jak pół Kota
Roma wieczorkiem chodzi po domu i robi na wszystkich wrażenie " przepraszam że żyję, prosze pokochajcie mnie chociaz ciut". A jak spojrzy tymi swoimi ślipkami, to poprosłu powala z nóg.
Strasznie dużo chce uczucia, jast baardzo wyciszona i wycofana. Cholerka, musiało dostac nieźle w d... w zyciu już. Chociaż i na Blaneczkę syku-syku robi - nie daje się.

Zagląda tylko gdzie ta Wielka Czarna i czy aby na nią nie lezie
Obrazek

Blanka siedzi u siebie w koszyku i jak Romę zobaczy to sliczne zielone oczka robią sie skośne i warkot dobiega.
A moj TŻ jest czarnowidzem, aż się zeźliłam

A z synem wygląda Roma tak, no i jest wręcz nachalnie miziasra

Obrazek

Zdążyła też zwiedzić balkon, przy akompaniamencie niezadowolonych syków.
No a w tej chwili znalazła miseczki z woda i jedzonkiem. Do tej pory nie skorzystała z kuwety, mimo że kilka razy ja tam włożyłam. hmmmm....
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Od: Czw wrz 25, 2008 9:00

Post » Śro cze 17, 2009 19:17

Super i gratulacje, musiałam sobie zaznaczyć :wink:
A tak serio to bardzo się cieszę i czekam na więcej wieści.

A, no i nie martw się sykami, obie się boją, to przejdzie tylko nie tak od razu. Czasami może też być tak, ze któraś łapą drugiej przywali, dopóki nie poleci krew zostawić i nie ingerować, zresztą sama się nauczysz dwóch kotów. To co czasami wydaje się agresją tak naprawdę jest strachem.
Powodzenia i cierpliwości.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro cze 17, 2009 19:31

:ok: :king:
lubię takie zakończenia, kiedy kocio znajduje swój dom :D:D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro cze 17, 2009 19:34 Witam,

Chciałam się tylko przywitać i powiedzieć że mamy bardzo podobny zestaw.[url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/229063][img] :)

Renata 55

Od: Śro kwi 11, 2007 17:19

Post » Śro cze 17, 2009 19:39 Re: Witam,

Renata 55 pisze:Chciałam się tylko przywitać i powiedzieć że mamy bardzo podobny zestaw.http://upload.miau.pl/show.php?u=3/229063 :)

sorry ale nie było widać :wink:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro cze 17, 2009 20:10 Re: Witam,

Renata 55 pisze:Chciałam się tylko przywitać i powiedzieć że mamy bardzo podobny zestaw. Obrazek :)

Heh, cudo :lol:
Ostatnio edytowano Pon cze 29, 2009 15:08 przez Agnicha, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Post » Śro cze 17, 2009 20:14

Gratuluję i przyznam, że macie wspaniałą drużynę :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro cze 17, 2009 21:05

zaznaczam wątek, będę chętnie zaglądać :D

Agnicha napisz coś więcej o kotce nr 1 czyżby to był dymek? czy jest niebieska bo po zdjęciu jakoś się rozeznać nie mogę. Tył wygląda coonowato, śliczna ;)

Renata 55 pisze:Chciałam się tylko przywitać i powiedzieć że mamy bardzo podobny zestaw.[url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/229063] Smile

piękna syjameczka, ryjek ma jak snowshoe ubarwiony :1luvu:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro cze 17, 2009 21:15

cieszę sie że kotka znalazla dom
nie jest żle jak na początek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro cze 17, 2009 22:04

To i ja sobie zaznaczę wątek mojej kochanej Romci :1luvu:
P.S Bella to NFO czarny dymny :roll: , a Roma to BAL liliowy
Obrazek
Obrazek Obrazek

Seadramon

Od: Pt maja 02, 2008 20:58

Post » Śro cze 17, 2009 22:17

Super ,ze koteczka ma domek !
Czekam na relacje i zdjęcia :P

Niebieska_Chmurka

Od: Wto mar 24, 2009 13:47

Post » Śro cze 17, 2009 22:36

Witam, dąsy myślę, że nie powinny trwać dłużej niż tydzień, u mnie zazwyczaj trwało to z reguły trzy dni, a więc życzę Wam powodzenia, by jak najszybciej wszystko się ustabilizowało.
Pozdrawiam oba kociaste i ludziska, które mają tę przyjemność opiekować się tymi wspaniałymi kociakami. Zaciskam mocno kciuki by się Wam udało przetrwać te kilka pierwszych dni.

Błękitnooka Balijka

Od: Nie sie 17, 2008 14:46

Post » Czw cze 18, 2009 8:09

Witam porannie :lol:
Blanusia to NFO ns ( czarna dymna) - z zielonymi oczkami :lol:

Na razie sycza i prychają. Rama też zawodzi falsetem. :D
Przed chwila doszło do łapoczynu Roma zaczeła, bo Blanka juz normalnie podchodziła bez syków Sądzę ,że to była reakcja obronna na wcześniejsze warczenie Blanusi.
Noc spędziły osobno. Roma dała nad ranem koncert jak Blaneczka grzebala w kuwecie. A z rana Romka oddała mocz we wspólnocie (wreszcie). W łazience ślad zostawiła, ale na żwirku Dobrze wychowana panna. Sadzę że będzie OK.
Dziewczyny na Agnarze mówiły że ich kociaste dokacane syczało ok 4-7 dni a pozniej wielka miłość wybuchła.
A Roma nie daje sobie "nasyczeć w kaszę".
No a Blankę cacam, miziam i uspokajam. I niuniam nad nią jak nad dzieckiem, uspokaja się trochę. Wczoraj mój TŻ nieopatrznie miział Rome a później poszedł do Blanki - i Kota załatwiła Pana pazurzaście do krwi 8O A wczesniej nigdy nie uzywała pazurów. Pewnie zapach miał na rękach.

Moja Blaneczka
Obrazek Obrazek

Nowe fotki Romy będą później.
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Post » Czw cze 18, 2009 16:56

:) Dziś, tak jak obiecałam byłam z Romą u weta. Zrobił jej przegląd. Narządy wewnętrzne są OK. Ciut powiększone węzły chłonne (wynik stresu). Oczka OK. Paszcza i uszka OK. Na jego oko kotka ma 4 latka.
Kotulki nadal sie nie tolerują i walczą o miejsce w hierarchi :evil: sykają, warczą i plują. Rano były łapoczyny, Ale Blanka juz blliżej podchodzi do Romy, na co ta odpowiada atakiem 8O podobno u Arka nie sykneła nawet. U nas warczy i prycha :?
Noooo mam nadzieję, że juz bliżej jak dalej do dogadania sie Kociaków.
No i Roma pokochała mojego TŻ :!: :!: :!: 8O (z wzajemnością :lol: )

Blanka tak :lol:
Obrazek

Roma tak :lol:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw cze 18, 2009 17:15 przez Agnicha, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Agnicha

Post » Czw cze 18, 2009 17:13

Bardzo duży postęp, jeśli domownik ustępuje, to myślę, że szybko się dogadają. Super, że malutka w dobrej kondycji teraz dobrze byłoby ją odrobaczyć i zaszczepić, bo nie wiadomo kiedy była ostatnio u weta w tej sprawie, a licho nie śpi i szkoda ryzykować.
Oba Pani kociaste przepiękne, super zestawik, wkrótce się przekonacie, że co dwa koty to nie jeden.
Ukłony dla TŻ za odwzajemnioną miłość, to się ceni.
Pozdrawiam (zakręcona na punkcie kotów kat IV)

Błękitnooka Balijka

Od: Nie sie 17, 2008 14:46

[następna]