Migi i Gaspar- rzep i przytulanka. Koniec cz I. Nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 17, 2009 11:42

Dama Ya pisze:
Korciaczki pisze:A my niestety kończymy swoja działalnosć jako domek tymczasowy, ja się do tego nie nadaję, a córki sa za młode, by podejmowac jakies ważne decyzje. Dostałam kilka ważnych lekcji. Pozdrawiam, mama.

To będzie wielka strata dla potrzebujących kotów. Dom tymczasowy Korciaczek był idealnym DT. Może raz na jakiś czas odnowicie działalność?

Też mnie zasmuciło to zdanie.Szkoda,naprawdę szkoda.Może pani Basiu (jak dobrze imię spamiętałam) upłynie trochę czasu.Może to wszystko jest jeszcze za "świeże".Ale mimo to mam nadzieję,że nie zejdziecie z miau całkiem,że będziecie bywać i z nami pisać
A tymczasem trzymam kciuki za cudaczki
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 17, 2009 12:18

kociczka39 pisze:
Dama Ya pisze:
Korciaczki pisze:A my niestety kończymy swoja działalnosć jako domek tymczasowy, ja się do tego nie nadaję, a córki sa za młode, by podejmowac jakies ważne decyzje. Dostałam kilka ważnych lekcji. Pozdrawiam, mama.

To będzie wielka strata dla potrzebujących kotów. Dom tymczasowy Korciaczek był idealnym DT. Może raz na jakiś czas odnowicie działalność?

Też mnie zasmuciło to zdanie. Szkoda, naprawdę szkoda. Może pani Basiu (jak dobrze imię spamiętałam) upłynie trochę czasu. Może to wszystko jest jeszcze za "świeże".
Ale mimo to mam nadzieję, że nie zejdziecie z miau całkiem, że będziecie bywać i z nami pisać. A tymczasem trzymam kciuki za cudaczki.

Korciaczkowy wątek to jeden z najsympatyczniejszych watków na miau, na którym nigdy nie brakuje ciepła, optymizmu i wielkiej, prawdziwej miłości do zwierząt. Czyta się go z prawdziwą przyjemnoscią!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro cze 17, 2009 12:41

Moze faktycznie trzeba bylo Migusi dac wiecej czasu, moze... Wlasnie: wciaz to MOZE! Tak naprawde nie wiemy co bylo glownym zrodlem takiego zachowania. Tego MOZE jest wciaz za duzo. Coz... Nie mnie oceniac sytuacje. Mam tylko nadzieje, ze wszystko sie dobrze ulozy jak najpredzej i albo kicia znajdzie jeszcze lepszy domek i nie bedzie sie juz tak stresowac, albo zostanie u was. Mam tez nadzieje, ze z Gasparkiem nmie bedzie takich problemow. Calkiem mozliwe, ze gdyby byly razem adoptowane, to by nie bylo tego wszystkiego, calego stresu. Ale to wciaz tylko teoretyzowanie. Migu, Gasparek-nie damy nikomu was skrzywdzic!

Co do Korciaczek... Musze przyznac, ze sa bardzo odpowiedzialne, bardzo "dorosle" jak na swoj wiek, dojrzale. Podjely sie opieki nad porzuconymi zwierzakami i swietnie sie z tego wywiazuja. To sie im chwali :)

P.Basiu! Nie zamierzam niczego sugerowac ani zmuszac do zmiany decyzji, jednak uwazam, ze kto jak kto, ale Pani akurat NIE POWINNA rezygnowac z tej dzialalnosci. Faktycznie mozna wasz DT stawiac wielu innym za wzor. Wiem, ze moze byc Pani teraz trudno, ze trzeba nabrac wreszcie dystansu do tego, (ja z tym wlasnie mialabym najwiekszy problem, gdybym miala taka dzialalnosc prowadzic), ale moze wystarczy tylko zawiesic to na jakis czas (np.rok, dwa lata) a potem do tego wrocic? Moze nie trzeba tak od razu rezygnowac?... Naprawde bedzie szkoda takiego DT.

Migu, Gaspar-jesli nie takie bylo wasze przeznaczenie, to na gore wskakujcie i szukajcie swojego szczescia, swojego wymarzonego domku! DUZE HOP!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 17, 2009 13:07

kociczka39 pisze:
Dama Ya pisze:

Też mnie zasmuciło to zdanie.Szkoda,naprawdę szkoda.Może pani Basiu (jak dobrze imię spamiętałam) upłynie trochę czasu.Może to wszystko jest jeszcze za "świeże".Ale mimo to mam nadzieję,że nie zejdziecie z miau całkiem,że będziecie bywać i z nami pisaćA tymczasem trzymam kciuki za cudaczki

Nie, nie jest tak źle :D Córki mają troche do zrobienia, zwłaszcza jeśli chodzi o tyskie mruczki. robia to chetnie i nie zamierzam im tego zabraniać. Tu chodzi tylko o mnie - może potrzebuje odpoczynku i nabrania dystansu. Na pocieszenie - Gaspar był w Metrze i do tej pory mielismy jeden telefon z zapytaniem. Naświetliłam sprawę i będe w kontakcie z pania. Jest jednak jeden problem jeśli chodzi o Gaspara - w zasadzie jest kuwetkowy, ale czasem zdarzają sie mu wpadki. od samego początku obrał sobie miejsce w naszej małżeńskiej sypialni :roll: . Myślałam nawet, żeby postawić tam kuwetkę, zeby zajarzył o co chodzi (mąż oczywiście srednio tym pomysłem zachwycony), ale kuwetka tam po prostu sie nie miesci. gaspar zaczął chetni korzystac z kuwetki w pokoju u córek (migotkowej), ale Migusia go stamtąd przeganiała. Pod nieobecnosc Migusi Gasparek znacznie sie poprawił w kwestiach czystości, ale głowy za niego uciąc sobie nie dam. Moze mu sie zdarzyć...a to, ze wróciła Migotka raczej nie pomoże... Tak czy inaczej to bardzo kochany kotek i potrzebuje dokmu, który ew. wybaczy mu jakies wpadki i da czas... Tak jak mówię - zaczął korzystac z kuwety, ale nie wiem, co będzie jak wróciła Migusia. Ja mam do tego zrozumienie - słyszałam, że koty z Przyborówka nie znały, co to kuweta, załatwiały sie na gazetę. Nie pisalismy o tym wczesniej (wiedziała tylko etka), bo chcielismy dać gasparowi szansę, żeby sie nauczył. Tak czy inaczej, mam nadzieje, że znajdzie sie wyrozumiały domek , i ze uda nam się nad tym zapanowac. Rozmawiałam też dzisiaj ponad godzine z Pania Kasią, o Migotce - podtrzymuje, że bardzo dobry domek, ogromna wiedza, zwł. medyczna, ale Pani Kasia powiedział jasno: ona chce byc u Was. Uważa, że nie ma sensu szukać Migotce innego domku. No i tak to jest... Pozdrawiam wszystkich
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro cze 17, 2009 13:20

Korciaczki pisze: , ale Pani Kasia powiedział jasno: ona chce byc u Was. Uważa, że nie ma sensu szukać Migotce innego domku. No i tak to jest... Pozdrawiam wszystkich

Tak po cichu siedziałam,nie chciałam się być może nikomu narazić tą myślą,ale jestem tego samego zdania co pani Kasia.Migotka jest najszczęśliwsza u Was.I nawet widać teraz jak o niej piszecie.Że ładnie trafia do kuwety,wskakuje na kolanka itp,itd. :love: :love: :love:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 17, 2009 13:33

A może jednak wspólny domek z Gasparkiem???

Moim zdaniem możliwe jest, że domek mimo chęci nie miał cierpliwości bądź umiejętności. Może nie rozumieli zachowań Migotki i niewłaściwie reagowali. Trudno, ale dobrze, że zachowali się fair i sami przywieźli koteczkę całą i zdrową z powrotem - to się chwali.

Ech, człowiek się przywiązuje do zwierza to i zwierz do człowieka. Migi na pewno czuje, że ją lubicie i na pewno jest jej u Was dobrze. Nie ma się co dziwić, że nie chce zmiany...
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Śro cze 17, 2009 14:46

My tak ni z gruszki, ni z pietruszki- poza tematem...
(Bardzo dziękujemy za rady i pomoc Petce-P1 !!!)

:arrow: http://allegro.pl/item665129575.html
:arrow: http://allegro.pl/show_item.php?item=664739993

Nasze pierwsze w życiu allegro dla Migu Magu i Gasparka :D
Może akurat domek wypatrzy kociaki na tym portalu.
A miałybyśmy jeszcze pytanko: wiecie jak robić rameczki, np czarne? (takie jak robi Etka)?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Śro cze 17, 2009 15:15

Allegro zrobione doskonale.
Moje gratulacje.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro cze 17, 2009 15:53

ja mysle, ze problem Gasparka da sie pokonac, ale tylko cierpliwoscia, wyrozumialoscia i miloscia. Najwidoczniej faktycznie wybral sobie miejsce na kuwete wlasnie tam, gdzie wam najmniej pasuje. Tak to podobno bywa z kotami. Na pewno znajdziecie na to jakis sposob, moze weterynerz cos podpowie w razie czego :) Jednak mam takie ciche przeczucie, ze Migotka jednak chce zostac z wami, to was kocha najbardziej. Jednak uwazam, ze nalezy sprobowac ostatni raz z adopcja. Na pewno nie ma sensu probowac tak wielokrotnie. Byc moze za ktoryms razem to bylby TEN domek, a byc moze nie... Za duzy stres dla kota, zbyt wielkie ryzyko! Raz sie moze zdazyc, mowi sie trudno, szkoda. Wyciaga sie wnioski, zachowuje sie szczegolna ostroznosc, ale uwazam, ze nic nie stoi na przeszkodzie sprobowac kolejny raz. Jednak gdyby-odpukac-sytuacja sie powtorzyla... (odpukac). Zycze kotkom jak najlepiej, zeby byly szczesliwe i mam nadzieje, ze bez wzgledu na to, co sie stalo, znajda szybko swoje wlasciwe miejsce na ziemi, swoje szczescie. Widac, jak bardzo oboje kochaja ludzi. :)

Na gore, sloneczka! Jeszcze wszytko sie ulozy i bedziecie NAJszczesliwszymi kotami na swiecie!
:)

Kociara82

Post » Śro cze 17, 2009 16:01

wow 8O allegro super 8O

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro cze 17, 2009 16:11

swietne allegro :) :ok: :ok: kciuki zacisniete z calej sily za oba slodziaki :)

Kociara82

Post » Śro cze 17, 2009 16:18

Korciaczki pisze:My tak ni z gruszki, ni z pietruszki- poza tematem...
(Bardzo dziękujemy za rady i pomoc Petce-P1 !!!)

:arrow: http://allegro.pl/item665129575.html
:arrow: http://allegro.pl/show_item.php?item=664739993

Nasze pierwsze w życiu allegro dla Migu Magu i Gasparka :D
Może akurat domek wypatrzy kociaki na tym portalu.
A miałybyśmy jeszcze pytanko: wiecie jak robić rameczki, np czarne? (takie jak robi Etka)?

jak wstawiacie zdjecia jest tam takie miejsce na wpisanie liczby ( pod linkiem) wpisuje 10 i zmieniam sobie kolory bo z automatu ustawia sie czarny

edit: allegro piekne, moje gratulacje :D
Ostatnio edytowano Śro cze 17, 2009 16:36 przez Etka, łącznie edytowano 1 raz

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro cze 17, 2009 16:24

kociczka39 pisze:
Korciaczki pisze: , ale Pani Kasia powiedział jasno: ona chce byc u Was. Uważa, że nie ma sensu szukać Migotce innego domku. No i tak to jest... Pozdrawiam wszystkich

Tak po cichu siedziałam,nie chciałam się być może nikomu narazić tą myślą,ale jestem tego samego zdania co pani Kasia.Migotka jest najszczęśliwsza u Was.I nawet widać teraz jak o niej piszecie.Że ładnie trafia do kuwety,wskakuje na kolanka itp,itd. :love: :love: :love:

Kropek tez chce byc tylko u nas.
Ale nie moze.
I ja musze mu znalezc podobny dom gdzie poczuje sie podobnie, gdzie nawet jesli w stesie bedzie robic do wanny zacisnie zeby przez dwa tygodnie i zrozumie.
Bo on stanie sie znow fajnym i miziastym kotem.

Etka

Post » Śro cze 17, 2009 16:38

Gaspar i Migotka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SZUKAMY DOMKÓW!
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Śro cze 17, 2009 16:42

och dobrze im u Was :)

Etka

[poprzednia][następna]