Brzusia,Blumi,Api, Cava+2 syjamskie tymczasy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 12, 2009 18:15

Wszystko doczytane, filmiki zobaczone, foty również no i co mam napisać...
Ślicznoty, kochane ślicznoty-oba. Jak tak przyglądam się Blumikowi to wiem, ze dobrze zrobiłam nie biorąc go, myślę, że u nas nie był by taki szczęśliwy.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon cze 15, 2009 12:35

Patrzac na to, ze sasiadka zaczyna nas nas czesciej policje nasylac, chyba na razie branie jednak 3eciego kociaka nie jest dobrym pomyslem. W tym momencie musimy kociaki na noc rozdzielac:(. Ech

W kazdym razie dla cioteczek pozdrawia Blumi z balkonu
Obrazek

oraz razem

Obrazek

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Pon cze 15, 2009 13:32

Blumi się zrobił biały czy mi się wydaje, a sąsiadka to chyba trochę dziwna tak delikatnie mówiąc :evil:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Pon cze 15, 2009 13:37

Blumiego doczyściliśmy myciem szamponem kocim, do tego sam sobie pomaga jak codziennie troche sie zmoczy pod kranem, gdy sie bawi kapiaca woda:).
Do tego czarna panienka pomaga mu w utrzymaniu czystosci rowniez, 2 jezyki to nie jeden:)

Gu

Post » Pon cze 15, 2009 18:14

sąsiadki współczuję, bardzo... :evil:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95041&highlight= a ja po oddaniu Bluminka pocieszam się, jak tylko mogę... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon cze 15, 2009 19:56

dzis zaprosilismy dzielnicowego i sasiadke, na mediacje, ...jej dobro jest najwazniejsze, ech

idziemy z kociami zaraz na spacer,wylicytowalam na bazarku obrozki - Blumis dostal czerwona a Brzusia zielona.

A w tym tygodniu jedziemy na urlop, z kociakami, do mojej siostry, i jej kociakow. To bedzie przezycie:), dla wszystkich.

Gu

Post » Pon cze 15, 2009 20:40

ale o co jej chodzi? o tupanie? odgłosy? miauczenie?... ludzie się powinni leczyć... :!:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon cze 15, 2009 20:43

A może zazdrości i kota by chciała :twisted:
Obrazek

zunia

Post » Wto cze 16, 2009 12:00

wiec tak, akustyka bloku moze denerwowac, nawet ja rozumiem, ze chce sie wyspac, ale w swoich roszczeniach jest zbyt agresywna.

Tak, skrzypienie podlogi, to ze w nocy krecimy sie na lozku, i chodzimy z pokoju do pokoju. A jak sie dowiedziala, ze mamy kociaki, to kociaki sa calym zlem, ale ona lubi kociaki, jak to mowila wczoraj przy dzielnicowym. Przeszkadzalo jej latanie kociakow po mieszkaniu czy w dzien (! wyobrazcie sobie ze potrafi stukac w sufit, czyli nam w podloge, o 10 rano w weekand, albo mscic sie:) poprzez dzwonienie w domofon po 7, jak idzie do pracy....przyznala sie do tego przez policjantem jak ja zakrecilam:)...). Dlatego, zeby nie nakrecac spirali nienawiści rozdzialamy kociaki na noc.
Najbardziej mnie powalila tym, ze zaklocamy jej spokoj dzienny....
ech ludzie i parapety, dodam, ze jest skonfliktowana z reszta bloku.

Moglabym jeszcze kilka smiechowych rzeczy pisac, ale pelno jest takich wydarzen w internecie, jak czytalam na temat nekania przez sasiadow:).

Gu

Post » Wto cze 16, 2009 12:20

No to nie zazdroszczę, chociaż myślę, że sąsiadka szczęśliwą kobietą nie jest. Ciekawe co by powiedziała na płaczące niemowlę o drugiej w nocy, albo na czterolatka grającego na trąbce abo innym instrumencie o tupaniu już nie wspomnę :roll:
Jak dobrze mieć normalnych sąsiadów.
Obrazek

zunia

Post » Wto cze 16, 2009 14:05

Dokladnie, kochaj sasiada swego, bo mozesz miec gorszego:)

a teraz chcialam sie podzielic wrazeniem, mianowicie wyglada to strasznie pociesznie, gdy Brzusia spi, zwinieta w klebek, Blumi wowczas sie nudzi, nie da jej spac, podchodzi, wrecz wlazi na nia, przygniata i zaczyna lizac:). Zaluje, ze nie zawsze mam pod reka aparat aby to nakrecic. Urocze:).

Gu

Post » Wto cze 16, 2009 20:05

Rany, jak ja się cieszę, ze tak u Was fajnie.
Ucałuj kotki od nas.
Obrazek

zunia

Post » Wto cze 16, 2009 22:36

ok teraz lepsze...z dzisiaj:)
http://www.youtube.com/watch?v=BDIX0NWPxJU

Gu

Post » Wto cze 16, 2009 23:14

Jejku ale Blumi jest kochaniutki, wiecie nadal go kocham czy tego chcecie czy nie :evil:
Brzusia ma śliczne świecące futerko, już to wcześniej zauważyłam.
Nie wiem czy już pytałam, ale dlaczego Brzusia to Brzusia?
Obrazek

zunia

Post » Wto cze 16, 2009 23:28

tak... nie można go nie kochać... ten błękit oczu do utonięcia! a biel futerka... przypomina, że na Śląsku nie ma takiej bieli... hi hi...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]