Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 11, 2009 17:41

Na każdym atku pojawiają się opisy problemów z rozpychającymi się w łóżku kotami :lol: Niezależnie od ilości kotów, w łóżku właściciela jest zawsze za mało miejsca :roll: U nas nie jest źle, kiedy każdy z chłopaków kładzie się na swoim miejscu: Baksiu obok mnie (na łyżeczkę lub twarzą zwrócony do mnie), a Ginuś poniżej, wzdłuż moich nóg (czasem na nogach :roll: ). Ale czasem budzę się w nocy śpiąc na krawędzi łóżka, bo obaj chłopcy śpią wysoko :?

Pozdrawiamy Was z naszego końca Krakowa :D Dziewczynkom przesyłamy też buziaki i głaski :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt cze 12, 2009 11:17

anna09 pisze: U nas nie jest źle, kiedy każdy z chłopaków kładzie się na swoim miejscu: Baksiu obok mnie (na łyżeczkę lub twarzą zwrócony do mnie), a Ginuś poniżej, wzdłuż moich nóg (czasem na nogach ). Ale czasem budzę się w nocy śpiąc na krawędzi łóżka, bo obaj chłopcy śpią wysoko

:ryk:

kasia86 pisze: Kiedyś moja kocica kładła mi sie na szyi, bo wyczuwała tam moją chorą tarczycę.
Może z Twoimi dziewczynkami też tak jest?

Myślę, że nie, bo Kasi i Kropci wystarcza sama poduszka, ja im tylko przeważnie na niej przeszkadzam :lol:

Gdy dawniej miałam poduszkę z pierza, to tylko Mrusia sypiała na niej, a dokładnie - na mojej potylicy :lol:

Odkąd zmieniłam poduszkę na wypełnioną poliestrem, nie mogę opędzić się od chętnych do spania na niej :lol: Szczególnie spodobała się Kasi: ledwo przygotuję sobie spanie przed nocą, gdy Kaśka momentalnie układa się na środku poduszki i udaje nieprzyjemnie zdziwioną, gdy widzi, że ja też mam zamiar z rzeczonej poduszki korzystać :lol:
A potem, przez całą noc obrywam po głowie to czyimś tłustym kuprem, gdy dany osobnik mości się wygodnie, to machający ogon uderza mnie po oczach lub nosie, to cała moja głowa wykonuje rytmiczne ruchy, gdy ktoś zaprze się o nią i energicznie szoruje np. tylne odnóża :lol:

Myślę, że druga poduszka niewiele by zmieniła, bo moja głowa na poduszce - jak to było opisane wyżej - też się kotom przydaje :lol:

Tak, że chyba faktycznie trzeba będzie sypiać na gołej kanapie - spokojnie i zdrowo dla kręgosłupa szyjnego :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt cze 12, 2009 23:58

Zośka mnie dzisiaj rano zębami z łóżka wyciągała :roll:
Jeje, jeje, jej... Raptem kilka minut po dziesiątej wstałam :roll:

Problemy łózkowe, niestety, również przerabiam. Poranki wyglądają tak, że sierściuchy mają wystawione czujki. Jedno zauważy, że podniosłam powiekę, woła resztę i buch... Zwierzyniec ląduje w wyrku :roll:

Pogoda u nas również fatalna. Zimno, wietrznie, burzowo. Jeśli akurat nie wieje i nie pada, to jest tak duszno, że można kopytka wyciagnąć. Jak pomyślę, że połowę jednego z trzech ciepłych i słonecznych miesięcy mamy już za sobą, to mi tak jakoś... :evil: - o!

Pozdrowienia dla Krakowa! :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob cze 13, 2009 8:58

EwKo pisze:Zośka mnie dzisiaj rano zębami z łóżka wyciągała :roll:
Jeje, jeje, jej... Raptem kilka minut po dziesiątej wstałam :roll:

Pozdrowienia dla Krakowa! :D

Dziękujemy za pozdrowienia :D

U mnie wyciąganie mnie z łóżka do perfekcji opanowała Kropcia: po prostu wyje :lol:
Np. o 5-tej rano :lol: W ciszy uśpionego budynku takie wycie pięknie się niesie, więc wstaję momentalnie :lol:
A chodzi zawsze o to, że Kropcia musi o świcie sprawdzać, co dzieje się w jej ogródku :lol:

Pogoda jest straszna :strach:
Patrzę rano na termometr za oknem, a tam - 13 stopni :(
Dzisiaj 13-ty czerwca, więc temperatura też 13.
Ja rozumiem, że jakiś porządek w naturze powinien być, ale dlaczego akurat taki :?: :crying:

mb

Post » Sob cze 13, 2009 9:21

Dla pocieszenia powiem, że u nas też pogoda okropna.
Zimno i pada deszcz, nie ma mowy o otwarciu namiastki wolności. :lol:
Teraz całe towarzystwo śpi ale oprócz tego cycola Kubisi, która chodzi i śtura po mieszkaniu. :lol:

Mimo wszystko życzę miłej soboty. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob cze 13, 2009 9:29

kasia86 pisze:Dla pocieszenia powiem, że u nas też pogoda okropna.
Zimno i pada deszcz, nie ma mowy o otwarciu namiastki wolności. :lol:
Teraz całe towarzystwo śpi ale oprócz tego cycola Kubisi, która chodzi i śtura po mieszkaniu. :lol:

Mimo wszystko życzę miłej soboty. :D

Dziekujemy :D

U nas jest podobnie - zapomniałam napisać, że deszczyk też siąpi i wieje wicher :evil:

Kasia na razie w ogóle nie wstała z łóżka (oczywiście, drzemie na poduszce) :lol:
Kropcia z bólem wpatruje się w to, co jest za oknem, a Bisia wpatruje się we mnie, mając nadzieję, że z okazji kolejnego, wolnego dnia, jeszcze raz załapie się na saszetkowy przysmak :lol:

mb

Post » Nie cze 14, 2009 19:17

A teraz trochę "długoweekendowych" fotek :D

W tym dwie sensacyjne (na końcu): Kropcia pierwszy raz w życiu na fotelu :!:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Nie cze 14, 2009 19:40

mb pisze:A teraz trochę "długoweekendowych" fotek :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nie ma jak to utytłać sie w ziemi. :lol:
Na trawce też niczego sobie. :D

Czyżby nastąpiła zamiana miejsc?
Albo kto pierwszy ten lepszy! :lol:

U nas zawsze wygrywa opcja druga. 8)
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie cze 14, 2009 19:50

Piękne zdjęcia :1luvu:

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo wytrwalości w pracy, bo chyba przedłużone weekendy skończyły się w tym roku :?

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Nie cze 14, 2009 19:58

kasia86 pisze:Nie ma jak to utytłać sie w ziemi. :lol:

Kropcia uwielbia tarzać się w tym kurzu :lol: Potem ma futerko aż popielate od pyłu :lol: Jak już wreszcie kiedyś zrobię te podesty pod oknami i nie będzie kurzu do tarzania, to Kropcia będzie załamana :lol:

kasia86 pisze:Czyżby nastąpiła zamiana miejsc?
Albo kto pierwszy ten lepszy! :lol:

Nastąpiła całkowita zmiana miejsc :lol:
Fotel jest wolny, bo Bisia korzysta wyłącznie z kanapy :lol:
Teraz ma miejsce po prawej dolnej stronie kanapy, przy oparciu, gdzie jest zacisznie. W nocy układa się do snu przytulona do mojego boku i tak spędza całą noc :D
Widać, że przez te 1,5 roku obserwowała, jak pozostałe koty panoszą się na kanapie i pragnęła robić to samo. No i wreszcie dojrzała do tego :lol:

mb

Post » Nie cze 14, 2009 20:04

kciuk pisze:Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo wytrwalości w pracy, bo chyba przedłużone weekendy skończyły się w tym roku :?

Niestety :(

A urlop to nawet nie wiem, kiedy będę miała, bo uzależniłam go od robót remontowo-ogrodowych, które nie wiadomo jeszcze dokładnie, jak bedą przebiegać. Z powodu deszczowej pogody jeszcze nie zaczęto u nas w budynku remontu, podczas którego ja także załapię się na naprawę rogu mojego mieszkania. Może zaczną w nadchodzącym tygodniu, bo ma być ładna pogoda.

mb

Post » Nie cze 14, 2009 21:40

Zdjęcia wskazuja na to, że długi weekend mijał Wam (a przynajmniej dziewczynkom :wink: ) bardzo miło :D
Dziewczyny cały czas zmieniają swoje zachowanie, więc chyba jeszcze możemy liczyć na wielką przyjaźń między nimi :D Są urocze w tych swoich podchodach (Bisia do kanapy, a Kropcia do fotela) :lol:

Chyba dużo kotów lubi się tarzać w ziemi :roll: Podczas spaceru na smyczy u moich rodziców, chłopaków ciągnęło do ogródka na grządki, gdzie ziemia jest łatwo dostępna i też się w niej tarzali... z wiadomym skutkiem :lol:

Pozdrawiamy Was serdecznie :D Buziaki w brzuszki dla dziewczynek :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto cze 16, 2009 11:58

Cześć dziewczyny :D ale się fotek naoglądałam :D
Są śliczne jak zawsze :love:
Całusy dla Was :D
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Śro cze 17, 2009 21:46

Co porabiają dziewczynki?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 18, 2009 15:24

Mamy ciepełko, to dziewczyny zapewne urzędują w ogródku?

Też bym tak chciała dla moich koteczków. Pamiętam jakie były szczęśliwe na trawce. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]