DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 12, 2009 11:42

Zapomniałabym. Podobno dzisiaj przyjedzie do mnie jakiś kot. Kot płci pięknej, tri, o wdzięcznym imieniu Baśka. Chociaż prawdę mówiąc nie jestem pewna, czy będę wieczorem w domu - KTOŚ nadal wytrwale dba o to, aby moje życie było bogate w atrakcje :roll: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt cze 12, 2009 17:23

I przyjechał ten kot? Foty! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt cze 12, 2009 18:48

kalair pisze:I przyjechał ten kot? Foty! :wink:
Ty sama foty! :twisted:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt cze 12, 2009 18:53

Lemoniada pisze:

Nieee.....Ja ma B. na imię.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt cze 12, 2009 18:58

kalair pisze:
Lemoniada pisze:

Nie wymiguj się, nową Kretkę chcę zobaczyć :mrgreen:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt cze 12, 2009 19:07

Nieee, bliżej nocy...

Nie wiem, kiedy zdołam własnoaparatnie zrobić foty, jestem padnięta i mam wszystkiego dosyć :( Kot jest kotą, białą z burymi i rudymi plamkami, jeśli znajdę gdzieś jej wątek, to foty najzwyczajniej w świecie stamtąd ukradnę :oops:

Wiecie, czasami wszystko mi opada. Chciałoby się kląć, ale nawet na klątwy szkoda języka. Chciałoby się machnąć ręką i zająć się istotniejszymi sprawami, ale mimowolnie szlag trafia. Chciałoby się coś zwyczajnie zignorować, ale nie sposób, bo może to zaświadczyć przeciwko Tobie...
Nie lubię walk na noże i przy publiczności, z upartością maniaka staram się zawsze wszystko załatwić w cztery oczy, wyjaśnić, wytłumaczyć, dojść do porozumienia... Niestety, wskutek własnej ciapowatości (zwanej też niekiedy uczciwością) niecały rok temu 'wkroczyłam' na wojenną ścieżkę z osobą, która stosuje taktykę dokładnie odwrotną. Nie wiem tylko, dlaczego nadal tak bardzo chce tej walki i o co właściwie się w tej chwili się ta walka toczy - skoro ja zeszłam z głównego placu boju już niemal przed pół roku...
Na zmianę chce mi sie śmiać i płakać, ale wbrew tym maniakalno-depresyjnym chceniom staram się oszczędzić sobie i kotom wszelkiej ekspresji.Ommmmmmmmmm...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt cze 12, 2009 19:24

Lemoniada pisze:
kalair pisze:
Lemoniada pisze:

Nie wymiguj się, nową Kretkę chcę zobaczyć :mrgreen:

Kretka dopiero przyjedzie! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt cze 12, 2009 19:26

Wielbłądzio pisze:Nieee, bliżej nocy...

Nie wiem, kiedy zdołam własnoaparatnie zrobić foty, jestem padnięta i mam wszystkiego dosyć :( Kot jest kotą, białą z burymi i rudymi plamkami, jeśli znajdę gdzieś jej wątek, to foty najzwyczajniej w świecie stamtąd ukradnę :oops:

Wiecie, czasami wszystko mi opada. Chciałoby się kląć, ale nawet na klątwy szkoda języka. Chciałoby się machnąć ręką i zająć się istotniejszymi sprawami, ale mimowolnie szlag trafia. Chciałoby się coś zwyczajnie zignorować, ale nie sposób, bo może to zaświadczyć przeciwko Tobie...
Nie lubię walk na noże i przy publiczności, z upartością maniaka staram się zawsze wszystko załatwić w cztery oczy, wyjaśnić, wytłumaczyć, dojść do porozumienia... Niestety, wskutek własnej ciapowatości (zwanej też niekiedy uczciwością) niecały rok temu 'wkroczyłam' na wojenną ścieżkę z osobą, która stosuje taktykę dokładnie odwrotną. Nie wiem tylko, dlaczego nadal tak bardzo chce tej walki i o co właściwie się w tej chwili się ta walka toczy - skoro ja zeszłam z głównego placu boju już niemal przed pół roku...
Na zmianę chce mi sie śmiać i płakać, ale wbrew tym maniakalno-depresyjnym chceniom staram się oszczędzić sobie i kotom wszelkiej ekspresji.Ommmmmmmmmm...

Oj,Wielbłądeczku...Buziaczki.
I zdjątka daj.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt cze 12, 2009 19:31

Fotki - tak jak już uprzedzałam - skradzione :wink: Nie wiem, czyjego są autorstwa, ale liczę na to, że osoba ta nie jest zawodowym oraz impulsywnym fotografem :wink: Oto Baśka:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wielbłądzio

Post » Pt cze 12, 2009 19:35

Wielbłądzio pisze:Fotki - tak jak już uprzedzałam - skradzione :wink: Nie wiem, czyjego są autorstwa, ale liczę na to, że osoba ta nie jest zawodowym oraz impulsywnym fotografem :wink: Oto Baśka:
Obrazek Obrazek Obrazek

O, mordunia kochana! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt cze 12, 2009 19:44

Taa, kochana, tylko podobno tłucze inne koty :roll:
Do Buśkowego pokoju jej nie wezmę, bo Buśki nie mogę narażać nawet na najmniejszy stres (znam tę Cholerę jak zły szeląg i wiem, że z byle powodu natychmiast przestanie jeść :roll: ), nawet opcja w klatce nie wchodzi w grę... Zresztą: Buśka i Baśka w jednym małym pokoju :wink: ? Pomerdałoby się im obu, mnie zresztą też (o ile mnie może jeszcze jakkolwiek bardziej :twisted: :wink: ). A w dużym chyba nie będę ryzykować konfrontacji agresywna Baśka versus dominanci (dominantki :wink: ?) Tadzik & Juliszek, gościówka od razu trafi do klatki :( Ech, chciałoby się mieć w mieszkaniu więcej drzwi...

Wielbłądzio

Post » Pt cze 12, 2009 19:50

Oj, to Ci agresorka.. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt cze 12, 2009 21:40

Baśka jest od Pani Ewy?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt cze 12, 2009 21:42

Przyjechała :)
Chyba nawet z godzinę temu, ale tuż po jej przyjeździe obowiązkowo musiałam zameldować się telefonicznie u poprzedniej opiekunki Baśki, pani Ewy z Pragi. A poza tym: po raz pierwszy w życiu dostałam napisaną przez kogoś odręcznie czterostronicową (wstępną!) instrukcję obsługi kota :wink: Pani Ewa jest nie do pobicia :wink:
Kocisko piękne, bielusie, z ognistorudą czapeczką i burymi plamkami przy zadku, różowonose... i warrrrczące jak piorun :roll: Na razie obyło się bez zamieszek, Nowa zasnęła sobie w najlepsze w kąciku na dole drapaka, chyba odważę się przed wyjściem z domu zostawić ją z Draniami na polu walki :wink: No cóż, najwyżej rano po powrocie będę liczyła straty w kotach :strach:
Aha, bo Wam nie powiedziałam. Idę na coś w rodzaju nocnej randki. Cele wyłącznie platoniczno-sentymentalne, jadę pogadać o życiu do mojego ukochanego kolegi z LO :wink:
Dobranoc.

PS. Kolega ma nai mię PIOTRUŚ, ale wbrew pozorom jest bardzo inteligentny :wink: To dzięki niemu zresztą lubię to imię i dlatego nadałam je jednemu z synów, nie przypuszczając nawet w najśmielszych prognozach, że syn okaże się aż takim kretynem :roll:

PS 2. Tak Gieniu, Baśka jest od Pani Ewy. Udało się jakoś...

Wielbłądzio

Post » Pt cze 12, 2009 21:58

Wielbłądzio pisze:PS 2. Tak Gieniu, Baśka jest od Pani Ewy. Udało się jakoś...

Dobre i to. Z powodu Julki szlag mnie po prostu trafia :evil:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

[poprzednia][następna]