DWA PIĘKNE RUDE KOCIAKI URATOWANE Z RĄK HANDLARZA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 10, 2009 17:07

Macie rację. Rozumiem jednak, że Agnes128 rezygnuje ze sprzedaży kotów (zmiana treści ogłoszenia na niebudzącą naszych wątpliwości wymaga rezygnacji ze sprzedaży), a jeśli będzie potrzebowała pieniędzy, żeby zwrócić dług sąsiadowi, poszuka innych sposobów, np. bazarków...
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Śro cze 10, 2009 17:13

hela.niedziela pisze:proponuję Agnes128 wpisać na czarną listę.Oby już żaden kot nie wpadł w jej współczujące ręce

Widzę ,że za dobre serce i chęć pomocy kociakom wrzuca się ludzi na czarną listę :?: :?: :cry: :cry: :cry:
Za to,że nie zajmuję się czynną adopcją na co dzień mam wszystko wiedzieć???? Tak jak mi poradziła koleżanka tak zrobiłam.Treść ogłoszeń już została zmieniona :!: :!: Więc co jeszcze mi zarzucicie :?: Tak jak Nulla,Hela.niedziela,czy Sawanka1 :cry: :cry: Przykro mi,że dobre intencje są tak odbierane jako chęć zarobienia :!: :cry: :cry:
Dziękuję Wejadze,Anusi i innym za wsparcie :)

Obrazek Obrazek
NASZ KAJTUŚ II :D

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Śro cze 10, 2009 17:15

Ok, dzięki z wyjaśnienia, bo już sugerowano czarną listę :twisted:
Agnes128, może następnym razem daj kotom szansę żeby się dogadały, to trwa... W niewielu wypadkach kot jedynak jest ucieszony z towarzystwa, ale zwykle się w końcu akceptują.

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Śro cze 10, 2009 17:21

Agnes128 pisze:Widzę ,że za dobre serce i chęć pomocy kociakom wrzuca się ludzi na czarną listę

Agnes128 pisze:dlatego też kocurki wystawiłam na aukcję w celu zwrotu kosztów

no fakt to my jesteśmy te złe

jeśli wiesz , że źle robisz to przyjmij słowa krytyki a nie obwiniaj innych

Agnes128 pisze:Więc co jeszcze mi zarzucicie :?:

nic , mam nadzieje , że uczysz się na błędach , pozdrawiam
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro cze 10, 2009 17:22

czyli jak,kotki wyadoptujesz za darmo,a kasa na dług z bazarków :D ?
jeśli tak,to cieszę się bardzo.
[na allegro owszem,są wystawiane kotki do adopcji-np.z ceną kup teraz 1zł...]
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro cze 10, 2009 17:24

hela.niedziela pisze:Nie było żadnego handlarza.Takie jest moje zdanie.Nikt nie woziłby dachowca z Białegostoku do Warszawy.Musiałyby być przynajmniej rasopodobne.Wciskasz nam kit.No i ten brak stówki na kociaka.To jaki sens rozglądać się "tak ogólnie" za kociakiem jeżeli 100 złotych to suma kosmiczna.Same sprzeczne sygnały nam wysyłasz.Chcesz drugiego kota,ale zaraz dodajesz,ze Kajtuś tego nie przeżyje i musisz sprzedać oba.Ja jestem zniesmaczona.Ktoś z forum mógłby twój dom sprawdzić?Gdybym była bliżej...Dziewczyny z forum łapią koty,leczą za ogromną własną kasę a potem oddają za fri do dobrych domów.Mam takie dwa,odchuchane wyleczone przez innych.Zła jestem na siebie,że przeczytałam ten post.Nie mogę dojść do siebie

Jak śmiesz podważać moje zdanie i oskarżać mnie o takie rzeczy :!: :!: :!: Nie mam powodu ani pisać,ani robić takich rzeczy :!: :!: Gdybym się zajmowała handlem ,to nie pisałabym tu wątku o tych kotach :!: :!: :!:
A co do rozglądania się na aukcjach za kotami po 100 to takiego nie szukałam,tylko tak jak i Ciebie mnie też zaintrygowała cena 100 za dachowca,więc zadzwoniłam,a później to handlarz oddzwaniał już do mnie :!: :!: Druga sprawa ,ze ten facet jechał jeszcze z innymi kotami i psami na sprzedaż do Wawy,ale ich już nie było,bo je sprzedał :!: Proszę bardzo jak masz ochotę skontrolować mój dom to zapraszam.
A jeżeli nie rozumiesz tego co napisałam w swoich postach to wystawiłam kociaki na aukcję bo tak mi doradzono :!: :!:

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 17:24

Agnes128 pisze:Więc co jeszcze mi zarzucicie :?: Tak jak Nulla,Hela.niedziela,czy Sawanka1 :cry: :cry: Przykro mi,że dobre intencje są tak odbierane jako chęć zarobienia :!: :cry: :cry:

Nie denerwuj się już :wink:
Od czasu do czasu na miau trafia jakiś oszołom który chce sprzedać kociaki, pokryć kotkę albo inne takie :roll: Można się czasem pomylić. Niektórzy bywają cwani.
Normalny człowiek sprawę logicznie wyjaśnia, co już zrobiłaś.
Nie twierdzę że powinnaś trafić na czarną listę. Ale włóż w swoje działania więcej namysłu.

Jak dla mnie to możesz sprzedawać nawet i karaluchy :wink: , tylko w tym miejscu, w tym kontekście Twoja oferta zabrzmiała jak zgrzyt, no ale o tym już wiesz.

Nualla

Post » Śro cze 10, 2009 17:31

sawanka1 pisze:

no fakt to my jesteśmy te złe

jeśli wiesz , że źle robisz to przyjmij słowa krytyki a nie obwiniaj innych

nic , mam nadzieje , że uczysz się na błędach , pozdrawiam

Nie powiedziałam,ze ktoś z Was jest zły ! Ale Wy też nie powinniście mnie w taki sposób oceniać!!! Ja nie znając zasad tu panujących chciałam pomóc.pytałam podpowiedziano mi rozwiązanie i tak zrobiłam i zostałam za to skrytykowana :!: :!: :cry: Można było przecież normalnie napisać ,ze tak nie powinnam robić i doradzić mi jak postąpić,a nie od razu wsiadać na mnie i oskarżać o handel :!: :cry: :cry:
Jeszcze raz dziękuje Wejadze za wsparcie i pomoc :) Tylko ona zrozumiała moje intencje :cry:

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 17:34

nie oceniam nikogo ,
daję do zrozumienia , że moim zdaniem coś jest nie tak
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro cze 10, 2009 17:34

wychodzę teraz do sklepu po karmę dla kociaków i trochę,ochłonąć z nerwów.Nie uniknęłam łez.Jak wrócę to się odezwę.
Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczorku

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 17:35

Agnes128 pisze:Jeszcze raz dziękuje Wejadze za wsparcie i pomoc :) Tylko ona zrozumiała moje intencje :cry:

Jak sama napisała, zna Cię osobiście :roll: Czyli ocenia na podstawie czegoś więcej niż postów - które można było zinterpretować opacznie :? Ale emocjonalnie reagujesz.

Nualla

Post » Śro cze 10, 2009 17:36

Szukałaś przecież kota, żeby się dokocić. Przez ten czas, gdy kociaki są z Tobą, zdążą się już przyzwyczaić. Rezydent pewnie do nich też. Czemu nie zostawić jednego z nich, skoro już są "uratowane"? Bo rozumiem, że znalazłaś je szukając nowego kota.

O ile na pewno stać Cię na utrzymanie 2 kotów 8)
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro cze 10, 2009 17:39

No przepraszam,ale myślałam,ze po dwóch latach obecności na forum człowiek wie co i jak

hela.niedziela

Od: Pon maja 10, 2004 8:12

Post » Śro cze 10, 2009 20:21

hela.niedziela pisze:No przepraszam,ale myślałam,ze po dwóch latach obecności na forum człowiek wie co i jak

Widać po tym jak piszesz ,że nie ważny jest staż :? Wpadasz na wątek i robisz zamieszanie,zamiast normalnie porozmawiać.Od razu sugerujesz jakąs czarną listę ,oskarżasz mnie o kłamstwo i handel :!: To,że jestem zarejestrowana od 2 lat nie świadczy o tym,ze przesiaduję tu codziennie co widać po liczbie moich postów.No a patrząc na liczbę Twoich bywasz tu jeszcze rzadziej :roll: :? Ciekawe czy wszystkich ludzi oceniasz tak pochopnie? Pozdrawiam Cię i życzę spokojnego wieczorku :)

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro cze 10, 2009 20:35

dora750 pisze:Szukałaś przecież kota, żeby się dokocić. Przez ten czas, gdy kociaki są z Tobą, zdążą się już przyzwyczaić. Rezydent pewnie do nich też. Czemu nie zostawić jednego z nich, skoro już są "uratowane"? Bo rozumiem, że znalazłaś je szukając nowego kota.

Dora jak byś wczytała się uważnie to wiedziałabyś ,że ja chcę zatrzymać kociaka i jeżeli to tylko będzie możliwe to jeden zostanie.A może i dwa :) Jak na razie tak jak pisałam zbieram info o ludziach szukających kocurka do domu i o warunkach jakie są w stanie zapewnić.Gdyby nie powiodło się moje dokocanie wtedy już wiem gdzie mogę dzwonić i komu kota oddać.Kwota na allegro była kwotą sugerowaną i już jest zmieniona :!:
A co do Twojego drwiącego pytania
dora750 pisze:O ile na pewno stać Cię na utrzymanie 2 kotów 8)

odpowiem Ci ,choć nie muszę ,ze w danej sytuacji finansowej jestem chwilowo i gdyby mnie nie było stać na drugiego kota to bym o nim nie myślała.Ale Tobie widać problemy finansowe nigdy się nie zdarzają,więc nie potrafisz tego zrozumieć :? :!:

Ja na forum opisałam to co się zdarzyło i szukam tu jakiejś porady,czy pomocy,a nie kłótni.Ale widać ,ze nie wszyscy są nastawieni do pomocy :( Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego i spokojnego wieczoru :)

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 10, 2009 20:43 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

[poprzednia][następna]