Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 06, 2009 23:35

[quote="dorkonst"]Miały maluchy szczęśćie :lol:
Ja mam do złapania 4 malutkie kociaki.Niestety ich mama uwiła sobie gniazdko w takim miejscu,że są trudne do złapania.Są na terenie PG w magazynku pełnym śmieci i rupieci.Jest tam tyle zakamarów,że kociaki mają się gdzie schować, a do tego są strasznie dzikie.Poza tym żeby
tam się dostać muszę się trochę nagimnastykować,prosić osoby trzecie
o otwarcie tego magazynku.Kociaki i ich mama dokarmiane są przez okratowane okno.Jedyna nadzieja,że oswoją się z widokiem człowieka i dadzą się wygarnąć przez tę kratę,(tak złapałam mojego chorego na katar Kitka,dwa lata temu).
Wiem o czym mówisz.Od jakiegoś czasu poluje na kotki,które urodziły się w piwnicy.zero dostępu.Jedynie od czasu do czasu w kratach okienka pokazywały sie główki kociąt.Każdy najmniejszy ruch powodował,że główki znikały.Z pomoca klatki łapki udało sie wyłuskać stamtąd 7 kociaków(dwie rózne piwnice w tym samym budynku).Nie łudz się,że kotki sie oswoją.Najprawdopodobniej zdziczeją jeszcze bardziej :( Jesli chcesz mogę Ci tę klatkę podwieść i ewentualnie pomogę w łapance.Nie ma na co czekać,trzeba je wyłapać teraz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob cze 06, 2009 23:38

Seja jestem z Ciebie dumna :D Kawał dobrej roboty :D BRAWO!!!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob cze 06, 2009 23:39

Agnieszka Marczak pisze:Seja jestem z Ciebie dumna :D Kawał dobrej roboty :D BRAWO!!!

Mam dobrych nauczycieli ;)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie cze 07, 2009 7:37

:( Jesli chcesz mogę Ci tę klatkę podwieść i ewentualnie pomogę w łapance.Nie ma na co czekać,trzeba je wyłapać teraz[/quote]

Mam klatę łapkę(kupiłam w zeszłym roku w przypływie desperacji,bo miejsce w którym zamieszkałam ul.Fiszera było potwornie zakocone,kilkanaście kotów dorosłych,kilkanaście kociąt i już szykowały się następne).
Nie wiem tylko czy mały kotek nie jest zbyt leciutki,żeby spowodować zamknięcie klatki ??
Chętnie się dowiem czy macie doświadczenie w tym temacie.
Teraz wyjeżdżam i będę dopiero we wtorek,tak więc kociaki muszą poczekać.....
Dzięki za podpowiedź .
Obrazek

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

Post » Nie cze 07, 2009 10:53

no nasza klatka łapka na kuny- zresztą bardzo czuła, nie złapała ostatnio kota, bo ważył za mało. nie zawsze się zamykają. agniecha ma fajna klatkę- jak pociągnie za sznurek- klapka zawsze leci.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie cze 07, 2009 12:20

dorkonst pisze::( Jesli chcesz mogę Ci tę klatkę podwieść i ewentualnie pomogę w łapance.Nie ma na co czekać,trzeba je wyłapać teraz

Mam klatę łapkę(kupiłam w zeszłym roku w przypływie desperacji,bo miejsce w którym zamieszkałam ul.Fiszera było potwornie zakocone,kilkanaście kotów dorosłych,kilkanaście kociąt i już szykowały się następne).
Nie wiem tylko czy mały kotek nie jest zbyt leciutki,żeby spowodować zamknięcie klatki ??
No więc właśnie.Klatka może niezareagować na maluszka.klatka,którą mam w domu zamykana jest przez puszczenie sznurka i jest o tyle lepsza,że mozna łapać tego kota którego chcemy a nie każdego który do niej wejdzie.Wiadomo,że najpierw wcodzą te koty,których akurat nie chcemy złapać
Taka klatka jaką Ty masz jest bardzo potrzebna Panu Tomkowi z Oliwy.Jego kotka nie wejdzie do klatki jeśli widzi człowieka.jeśli mogłabyś ją pożyczyć byłabym bardzo wdzięczna.Ja za to pożyczę "swoją"abyś mogła złapać maluszki
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie cze 07, 2009 16:28

agnieszka na swoja klatke łapie koty jak rybak rybki na wędkę :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie cze 07, 2009 20:58

Na Pomorskiej 14A w Gdyni są dwa kotki do odłowienia :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon cze 08, 2009 10:16

Agnieszka Marczak pisze:Na Pomorskiej 14A w Gdyni są dwa kotki do odłowienia :wink:

ale nie ma wolnych DT
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 08, 2009 14:26

A ja dziś wysterylizowałam mamę Amisi, Toffika, Brysia i Bodzia :D Była już w ciąży. wczesnej.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon cze 08, 2009 14:43

Kicia jest oswojona i miziasta, jakbyście słyszały, że ktoś pragnie przygarnąć miziastą dorosłą buraskę to dajcie znać. Jest młoda ma ok 1-2 lat
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon cze 08, 2009 14:45

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnie zdjęcie jest sprzed operacji.
Tinka jak do mnie trafiła(29.05) ważyła niecałe 300g , teraz waży 800g :)
Wulkan energii :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon cze 08, 2009 21:29

dzidzia pisze:A ja dziś wysterylizowałam mamę Amisi, Toffika, Brysia i Bodzia :D Była już w ciąży. wczesnej.

łojej ale ta kotka szybka była 8O ...a Brysio nadal u mnie troszkę się martwię bo on strasznie się do mnie przywiązał domaga się by brać go często na ręce ciągle sie tuli mizia śpi ze mną normalnie cudo kocurek ....tak się zastanawiam skoro ten chętny się jeszcze ze mną nie skontaktował to mam wątpliwości czy to byłby dobry domek niby wet go bardzo poleca ale ja się tak do Brysia przyzwyczaiłam że chce dla niego super wyjatkowy domek.Mam super fotki Brysia (wstawie w wolnej chwili) już nawet mój kocur na niego nie i warczy a początki były straszne.Brysio bardzo lubi moją sunię tuli się do niej ociera bawi się z nią :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 09, 2009 16:49

Kot Miziak który przebywa w DT u mojej koleżanki Moniki ma problem z jajcami nie wiem jak weci to nazywają ale chodzi o to że jedno jajo ma schowane w brzuchu ....
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 09, 2009 17:39

Chętnie pożyczę klatkę panu z Oliwy. Sama również chętnie skorzystałabym z klatki ze sznurkiem. Problem jest jednak taki,że od 29 czerwca do 20 lipca będę na urlopie i nie będzie mnie w Gdańsku.
Nie ma takiej możliwośći aby do 29-tego złapać kociaki i znależć im domy. :(
W najgorszym wypadku będę je łapać po 20 lipca. Wczoraj pojawił się koło mojej kamienicy czarny maluszek. Wysterylizowałam jego mamę prawdopodobnie już po porodzie. Wcześniej nie widziałam jej w ciąży.
Jeżeli małe kotki były same cała dobę, to nie przeżyły :cry:
Temu maluchowi się udało, ale inne pewnie mam na sumieniu :cry: :cry:
Dzisiaj rano samochód zabił jedną z kotek wysterylizowanych w tym roku :cry: :evil:
W niedzielę jak byłam w podrózy dzwoniły dwie osoby w sprawie adopcji mojej szylkretowej kotki.Umówiłam sie na dzisiaj i ....... cisza :( :( :(
Obrazek

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

[poprzednia][następna]