Niedowład tylnych łapek ???!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2004 18:29 bez zmian :-(

Wczoraj i dzis bylam z nim u weterynarza. Wczoraj wet stwierdzil, ze musial spasc z wysokosci i dal mu zastrzyk. Dzis bez poprawy, nic nie je ani nie pije. Bylam znow u weta, dal drugi zastrzyk, powiedzial, ze jesli po 10 zastrzykach nie przejdzie, to trzeba bedzie kota uspic !!!!! :-(
Jakos nie wierze temu lekarzowi, zwlaszcza po tym, co tu przeczytalam od Was, ze przyczyna moze byc niedozywienie lub inna choroba wewnetrzna. Dodam, ze jest to zwykly osiedlowy lekarz weterynarii, bez rtg, badan laboratoryjnych itp. Prosze, powiedzcie mi jesli wiecie, gdzie w Warszawie moge znalezc klinike, w ktorej zrobia mu wszystkie badania i gdzie znajde jakiegos normalnego lekarza. Julian wspominal cos o jakims profesorze, tylko nie wiem czy jest on z Warszawy. I tak pewnie jutro wybiore sie do jakiejs kliniki, ale dzieki teraz za jakiekolwiek rady. Pozdrawiam wszystkich, Ela. Acha, te zastrzyki, ktore dostaje to Nivalin.

lea7

Od: Wto lut 17, 2004 10:29

Post » Śro lut 18, 2004 18:33

lea bardzo ci wspołczujemy i choć nie poradzimy nic w sprawie weta to tulimy i życzymy powodzenia. na pewno wkrótce odezwa sie kociarze z Warszawy i pomogą. Weta koniecznie trzeba zmienić. Mozesz tez poszukać w watku "weci polecani".Pozdrawiamy
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Śro lut 18, 2004 18:38

Generalnie jest kilku wetow polecanych w Warszawie, oni wszyscy na pewno zaordynuja odpowiednie badania. Najlepiej, zeby to bylo gdzies w miare blisko Ciebie, bo czeste wizyty wtedy mniej wszystkich stresuja.

Zaraz odswieze Ci watek Weci polecani, zajrzyj tam. I trzymam kciuki!!!

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lut 18, 2004 18:41

O! widzę że Beata też bierze sie za odswieżanie. Już zrobione Lea, udanych poszukiwań!
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Śro lut 18, 2004 22:10

Lea, zmień weta koniecznie! Nie chce nieładnie nazwać tego, u ktoego byłaś, bo musiałabym powiedzieć dosadnie, ale prześlij mi na pw kto to - tak żeby uważać. Napisz mi tez z jakiej dzielnicy jesteś. Coś wymyslimy, będzie dobrze. Czytałaś wątek o Mefistofelesie? Z nim też źle było, ale nikt nie proponował uśpienia :!: Napisz, proszę, na pw i nie martw się. Trzymam kciuki i mocno Cie ściskam!
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Śro lut 18, 2004 22:18

Uspic? 8O
Sam niech sie uspi! :evil:
Gdzie mieszkasz dokladniej?
RTG i inne badania to juz wlasciwie mozna gdziekowliek gdzie aja, ale mnie kilkakrotnie polecano RTG na jakiejs ulicy niedaleko Poleczki (Wodzirejow?).
A z wynikami do dobrego weta. No i krew przebadac i w ogole. Oz kurka, no mnie pan doktor wkurzyl...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lut 18, 2004 22:32

Jako zem z Gdanska, weta nie polece. Ale kciuki trzymam.
No i powtorze za poprzednikami - weta trzeba ZARAZ KONIECZNIE zmienic - tu jest bardzo wiele watkow o cieżko chorych kotach, ktore jednak udalo sie uratowac - ale wet musi chciec. A nie... :evil:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro lut 18, 2004 23:23

Czekaj, kocurek dostaje TYLKO Nivalin?
To super lek - ale wspomagajacy rehabilitacje, zwieksza przewodnictwo w nerwach, nawet tych uszkodzonych - o ile nie sa calkiem zniszczone.
Jesli jednak Twoj kot ma jakis obrzek, cos co uciska rdzen - to powinien jak najszybciej dostac sterydy zeby ten obrzek zminimalizowac.
Wogole powinien byc jak najszybciej zdiagnozowany - skoro wet nie wykluczyl urazu - to dlaczego nie stara sie zminimalizowac jego skutkow
:(
Nie rozumiem... Jak mozna kota z takim objawem leczyc bez zdjec RTG, bez konsultacji z neurologiem lub ortopeda... I jeszcze straszyc uspieniem... Skoro sam nie wie co kotu dolega :(
Tym bardziej ze to sie dzieje w Warszawie, gdzie dostep do diagnostyki jednak jest.
A nawet dostep do swietnych specjalistow!

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon lut 23, 2004 14:44

Witaj Leo!
Niestety nie było mnie kilka dni, wcześniej nie mogłem Ci pomóc. Nie zgadzaj się na uśpienie, ale też nie czekaj na cud tylko zacznij kota karmić na siłę, bo kot nie może długo nie jeść. Dawaj mu zmiksowane na papkę jedzenie, to co lubił albo po prostu gotowanego kurczaka z ryżem. Weź strzykawkę 10 ml, obetnij czubek na krótko. Czymś rozgrzanym rozepchaj otwór na trochę większą średnicę (3-4 mm). Podawaj mu papkę po trochu za kieł przy lekko odchylonej do tyłu głowie, sprawdzaj czy łyka. Podawaj dosyć często w ciągu dnia, jeśli przestanie łykać, kończ karmienie. Napisz, czy się załatwia.
Mogę Ci polecić dobrego lekarza, dr Marta Jagielska, przyjmuje w lecznicy na ul. Białobrzeskiej 40A, tel. 824-29-46. Pewnie przyjmuje też na SGGW, gdzie pracuje razem z profesorem Lechowskim, mam do niej pełne zaufanie, ona pomagała mi między innymi leczyć mojego kota, jedź do niej jak najszybciej.
Pozdrawiam, Juliusz.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Pon lut 23, 2004 16:14

Leo, też właśnie "przerabiam" problem z chodzeniem u kota, chociaż innego rodzaju. Ludzie z forum dali mi cenne wskazówki. Rzeczywiście, bez badań ani rusz, bo przyczyn może być wiele. Życzę twojej kici przede wszystkim trafnej diagnozy lekarskiej, no i szybkiego powrotu do zdrowia!

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Wto lut 24, 2004 16:12

moze ma reumatyzm :?: czekam na dalsze wiesci i wspolczuje sama bym zaczela chisteryzowac ja by mojego kota to spotkalo, nie martw sie jakos bedzie- bez obrazy

Paula

Od: Nie sty 18, 2004 19:56

Post » Śro lut 25, 2004 9:34

Lea ja równiez co jakiś czas zaglądam do wątku czy coś nowego napisałaś, bardzo jestem ciekawa co się dalej działo z kotem. Mogłabyś napisać kilka słów???
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

[poprzednia]