Świat bez Zajonca...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 05, 2009 21:05

Zajoncu kochany napisz co Was słychać :!:

Puszki się pewnie kończą , prawda ?

Czy wiadomo coś w sprawie klatki-łapki ? Wg zapewnień z wątku klatkowego miała być gotowa w połowie czerwca - chodziło o odbiór ?

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Pt cze 05, 2009 22:18

Jestem, już jestem, Ciociofankie Moje Kochane! :surprise:

Nic nie pisałem, bo u nas jest niewesoło - nie dość, że bardzo zimno i ciemno, to Mnie się nasilił katarek, a Joli - wszystko się nasiliło! :roll:

Ja dużo śpię, a Jola to już prawie cały czas! Wstaje tylko, jak już musi coś koniecznie zrobić czy iść do kotów - a wygląda wtedy, jakby miała zaraz zemdleć! Lepiej nawet, bo spuchła jej twarz tak, że prawie nie ma oczu, za to pod nimi ma takie duże czerwone plamy - normalnie jakby sobie zrobiła makijaż na Halloween :mrgreen: Ja się tam nie boję, ale koty... :smiech3:

Aha, a jak się czuje na siłach, żeby włączyć kompa, to zamiast mnie puścić, żebym mógł sobie popisać, cały czas czyta o borelii!
To taki jeden krętek (ale nie blady), który jej to wszystko robi i jest odpowiedzilany za jej stan!
(Żeby nie było, że to Ja).

Jola, jak to odkryła, to się bardzo ucieszyła, że wreszcie wie, na co jest chora i że teraz się wyleczy!
Naiwna :mrgreen:

No ale teraz, kiedy się wystarczająco dużo naczytała, to wreszcie zdała sobie sprawę, że jeśli jest jakiś ratunek dla niej, to tylko bioenergoterapia w Moim wykonaniu! :P
Nie wiem tylko czemu - zamiast się ucieszyć i od razu poprosić Mnie o seans - wpadła w depresję :|

Ale nie będę się tym kłopotał - jak to mówią: jeszcze przyjdzie koza to woza, a Jola do Zajonca, nie?

A korzystając z tego, że wreszcie dorwałem się do kompa, chciałem przekazać Moim Ciociofankom Najdroższym serdeczne podziękowania ode Mnie, kotów i Joli za pamięć i wsparcie:

- bardzo zaległe, ale tym większe podziękowania dla Cioci Mukki za wpłatę "za złodziejstwo poczty" i niedawną wpłatę adopcyjną :1luvu:

i dla Cioci Zmorki za wpłatę grzewczą :1luvu:

- świeższe, ale nie mniej wielkie podziękowania dla Cioci Kciuk za wpłatę „dla Joli” :1luvu:

i dla Cioci Magdaleny za wpłatę adopcyjną :1luvu:

i dla Cioci Moś za wpłaty adopcyjne i wpłatę bazarkową :1luvu:

A wczoraj dostaliśmy jeszcze 15 kg Puriny Cat Chow, która zamówiła Ciocia Myshka, gdy tylko się dowiedziała, że Joli skończyły się chrupki :1luvu:

Ciociu Riru, Tobie dziękuję serdecznie za bazarek dla Mnie :1luvu:
(odebrałem już pw i postaram się zaraz odpisać).

Wszystkim Ciociom Moim Kochanym jeszcze raz dziękuję za pamięć i pomoc - gdyby nie Ja i Wy, to Jola by się już dawno całkiem załamała...

I proszę, pamiętajcie o nas dalej!
(a zwłaszcza o Mnie, nie? :P )

^*^
Zajonczek.
Im bardziej poznaję koty,
tym bardziej kocham zajonce.

Zajonc

Od: Pon gru 31, 2007 18:39

Post » Pt cze 05, 2009 22:38

myshka pisze:Puszki się pewnie kończą , prawda ? ?

Prawda, Ciociu Kochana :cry:

myshka pisze:Czy wiadomo coś w sprawie klatki-łapki ? Wg zapewnień z wątku klatkowego miała być gotowa w połowie czerwca - chodziło o odbiór ?

Klatka ma być do odbioru w połowie czerwca - Jola nic więcej nie wie. Czeka na jakiś sygnał i modli się, żeby miała siły i żeby Burcia doczekała, bo jest już z nią bardzo źle...

^*^
Zajonczek.
Im bardziej poznaję koty,
tym bardziej kocham zajonce.

Zajonc

Od: Pon gru 31, 2007 18:39

Post » Pt cze 05, 2009 22:40

Jolu ,za dużo czytasz o tej boreliozie, im więcej przeczytasz ,tym bardziej będziesz chora :( .
Twoją twarz powinien obejrzec dermatolog i to jak najszybciej. Mnie towygląda na silną reakcje alergiczna, bo też tak miewałam :( .
Nie poddawaj sie chorobie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt cze 05, 2009 23:11

Jolu... :(

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob cze 06, 2009 9:18

Skąd Jola wie, że to borelioza? Miała badania? Fakt, że to może być od zwierząt lub ugryzienia kleszcza i objawy są po latach. Kiedyś miałam przygodę z kleszczem i objawy boreliozy. Dostałam antybiotyk to podobno wystarcza. Nie podanie antybiotyku może spowodować po jakimś czasie dziwne objawy. Kiedy nie mogłam wstać z łóżka, puchłam, wszystko mnie bolało też sądziłam, że się odezwała! Długo męczyłam się (bo na doktorów liczyć nie można). Dopiero sama zrobiłam sobie badania wszelakie. Okazało się, że to tarczyca. Tarczyca też wyniszcza organizm nie gorzej jak borelioza. Jolu może zacząć od badań? Odezwij się i napisz coś.

Całusy dla Zajonczka i Joli :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob cze 06, 2009 11:57 przez zmorka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Sob cze 06, 2009 10:41

Boreliozy bym nie lekceważyła, gdyż zbyt późno rozpoczęte leczenie może trwać latami :( Jolu, koniecznie badanie i antybiotyk!
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Sob cze 06, 2009 11:42

Zajonczku kochany, dziekuje za wiadomosci, bo bardzo sie martwilam

przypilnuj prosze, o ile oczywiscie nie bedzie to kolidowac z Twoimi waznymi zajeciami, zeby Jola KONIECZNIE zrobila badania
mozna na Ciebie liczyc, prawda? :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob cze 06, 2009 12:02

Zajonczku , ja tez sie przyłączam do prosby żebyś pilnował joli :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob cze 06, 2009 22:06

W imieniu Zajonca chciałabym Ciotkofanki poprosić o udział w kolejnej edycji akcji "Puszki" :)

szczegóły na PW

myshka

Post » Nie cze 07, 2009 18:20

myshka

Post » Pon cze 08, 2009 18:38

To się porobiło :( Jolu, napisz proszę, że jesteś pod opieka lekarza, który zlecił Ci badania. Zajonczku, czy coś wiesz w tej sprawie?

Przesyłam pozdrowienia :1luvu:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto cze 09, 2009 21:51

Przypomnę o zbiórce na puszki i bazarku :D

myshka

Post » Śro cze 10, 2009 9:20

:catmilk:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Śro cze 10, 2009 10:38

Witaj Zajonczku!
Już jutro przybywam wraz z Kokietem.
I przywiozę chrupki dla kotów i te specjalne tylko dla Ciebie :lol:
I słyszałam że lubisz naleśniki... to się najesz porządnie, bo będę smażyć dla Joli, a może nawet ona się nauczy i potem dla Ciebie będzie robic naleśniczki, jak myślisz? nauczy się? :lol:
ciocia Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

[poprzednia][następna]