[WRO]Najpilniejsze przypadki,kocie tragedie str. 61

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 03, 2009 19:55

Legnica pisze:Oj tak.Kastracja jak najszybciej,bo nawet z kuwety czuć tak że strach.

i być może to było powodem że znalazł się w schronie :evil:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro cze 03, 2009 20:12

Ach...wszystkie kotki tak dobrze dają sobie radę w domkach tymczasowych. :) Aż wam zazdroszczę. Chce ktoś się zamienić na Dragonka niejadka? :twisted: No ale muszę go dzisiaj pochwalić przez cały dzień SAM podgryza sobie po parę chrupek i SAM zjada też od czasu do czas jakiś kawałek mokrej karmy 8O :!: :!: W jego przypadku to sukces, jeszcze 3 dni temu nie chciał niczego tknąć. Wczoraj minął tydzień jak jest u nas. Od ubiegłego czwartku jest karmiony siłą :evil: Mam nadzieję, że od dziś będzie już tylko lepiej. Trzymać kciuki :!:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Śro cze 03, 2009 20:46

Rudaa pisze:Ach...wszystkie kotki tak dobrze dają sobie radę w domkach tymczasowych. :) Aż wam zazdroszczę. Chce ktoś się zamienić na Dragonka niejadka? :twisted: No ale muszę go dzisiaj pochwalić przez cały dzień SAM podgryza sobie po parę chrupek i SAM zjada też od czasu do czas jakiś kawałek mokrej karmy 8O :!: :!: W jego przypadku to sukces, jeszcze 3 dni temu nie chciał niczego tknąć. Wczoraj minął tydzień jak jest u nas. Od ubiegłego czwartku jest karmiony siłą :evil: Mam nadzieję, że od dziś będzie już tylko lepiej. Trzymać kciuki :!:

Bardzo mocno trzymamy kciuki :ok: musi być dobrze!!!!

Agness78

Post » Czw cze 04, 2009 6:32

Rudaa pisze:Ach...wszystkie kotki tak dobrze dają sobie radę w domkach tymczasowych. :) Aż wam zazdroszczę. Chce ktoś się zamienić na Dragonka niejadka? :twisted: No ale muszę go dzisiaj pochwalić przez cały dzień SAM podgryza sobie po parę chrupek i SAM zjada też od czasu do czas jakiś kawałek mokrej karmy 8O :!: :!: W jego przypadku to sukces, jeszcze 3 dni temu nie chciał niczego tknąć. Wczoraj minął tydzień jak jest u nas. Od ubiegłego czwartku jest karmiony siłą :evil: Mam nadzieję, że od dziś będzie już tylko lepiej. Trzymać kciuki :!:
:ok: :ok:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw cze 04, 2009 9:34

Trzymamy kciuki i z pewnościa będzie lepiej :)
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw cze 04, 2009 14:03

Nowa tu jestem i ze smutkiem czytam o tej małej czarnej koteczce. Nie wiem, czy mi uwierzycie, ale niewiele zabrakło, żeby była u nas. Szukaliśmy towarzystwa dla naszego kochanego przybłędy. (No dobra, po tym jak z przypadku stałam się kociarą, bardzo chciałam mieć kolejnego kota :D) Chcieliśmy kotkę - za radą weta, no i raczej małą. No i tu siedzi takie małe czarne razy dwa - chłopczyk i dziewczynka. Jeszcze nie do wzięcia, ale przed nami taka para "zapisała się" na dziewczynkę. No więc u nas znalazła się szylkrecia - dwulatka (tak to jest z planami, że się zmieniają pod wpływem kociego spojrzenia :oops: ). A tu czytam, że małe wróciło... Nie wiem, oczywiście, czy to oni wzięli, czy jednak ktoś inny, ale i tak mi żal maleństwa. A u nas moja mała dorosła kotka zaczyna wreszcie tyć, bo strasznie była chuda - anorektyczna właściwie! I to nasz drugie w kolejności, ale tak samo ważne oczko w głowie :D
PS. Jeśli bardzo nie na temat, to proszę usunąć wiad.

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Czw cze 04, 2009 14:15

jaguśka pisze:Nowa tu jestem i ze smutkiem czytam o tej małej czarnej koteczce. Nie wiem, czy mi uwierzycie, ale niewiele zabrakło, żeby była u nas. Szukaliśmy towarzystwa dla naszego kochanego przybłędy. (No dobra, po tym jak z przypadku stałam się kociarą, bardzo chciałam mieć kolejnego kota :D) Chcieliśmy kotkę - za radą weta, no i raczej małą. No i tu siedzi takie małe czarne razy dwa - chłopczyk i dziewczynka. Jeszcze nie do wzięcia, ale przed nami taka para "zapisała się" na dziewczynkę. No więc u nas znalazła się szylkrecia - dwulatka (tak to jest z planami, że się zmieniają pod wpływem kociego spojrzenia :oops: ). A tu czytam, że małe wróciło... Nie wiem, oczywiście, czy to oni wzięli, czy jednak ktoś inny, ale i tak mi żal maleństwa. A u nas moja mała dorosła kotka zaczyna wreszcie tyć, bo strasznie była chuda - anorektyczna właściwie! I to nasz drugie w kolejności, ale tak samo ważne oczko w głowie :D
PS. Jeśli bardzo nie na temat, to proszę usunąć wiad.

Małe czarne już dawno trafiło do domu. Dzis do zabrania pilnie jest kolejna śliczna, mała dziewczynka, czarna, biały pyszczek i skarpetki. Jakby ktoś mógł dzis odebrać, to mogę mu do wieczora przetrzymać w łazience, tylko dajcie znać do 16.
A co za szylkrecia trafiła do was? Ze schronu? jaki miała numer?

Kicia_

Post » Czw cze 04, 2009 14:19

Tak, 161/09 - w księdze głównej. Tak jest przynajmniej na umowie. Nikt nam o niej nic nie potrafił powiedzieć. Nie wiem, czy miała tam jakieś imię nadane. Ponoć znaleziona gdzieś na klatce schodowej i była u schronisku kilka dni.

jaguśka

Post » Czw cze 04, 2009 14:26

jaguśka pisze:Tak, 161/09 - w księdze głównej. Tak jest przynajmniej na umowie. Nikt nam o niej nic nie potrafił powiedzieć. Nie wiem, czy miała tam jakieś imię nadane. Ponoć znaleziona gdzieś na klatce schodowej i była u schronisku kilka dni.

Musiała byc bardzo krótko, bo nawet nie załapala się na cotygodniową sesję zdjęciową.
Jeśli chcecie dołączyć do rodziny i pomagać innym schroniskowcom, to zapraszam do naszej grupki wsparcia :)

Kicia_

Post » Czw cze 04, 2009 14:29

1. Jesli jest gdzieś katalog udomowionych, to chętnie dołączę jej zdjęcie. 2. Myślę właśnie, w jaki sposób mogłabym się przydać...

jaguśka

Post » Czw cze 04, 2009 14:38

jaguśka pisze:1. Jesli jest gdzieś katalog udomowionych, to chętnie dołączę jej zdjęcie. 2. Myślę właśnie, w jaki sposób mogłabym się przydać...

Nie ma specjalnego katalogu, ale możesz o niej co jakiś czas napisać bezpośrednio na wątku schronowym:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92931&start=270

Jeśli chodzi o pomoc, to możesz chodzić z nami do schronu w niedzielę jako wolontariusz, pomagać nam ogłaszać koty, co jakiś czas robimy zbiórkę karmy lub pieniążków na leczenie, możesz też zostać domkiem tymczasowym dla jakiegoś biedaka.

Kicia_

Post » Czw cze 04, 2009 14:55

Kicia_ pisze:
jaguśka pisze:1. Jesli jest gdzieś katalog udomowionych, to chętnie dołączę jej zdjęcie. 2. Myślę właśnie, w jaki sposób mogłabym się przydać...

Nie ma specjalnego katalogu, ale możesz o niej co jakiś czas napisać bezpośrednio na wątku schronowym:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92931&start=270

Jeśli chodzi o pomoc, to możesz chodzić z nami do schronu w niedzielę jako wolontariusz, pomagać nam ogłaszać koty, co jakiś czas robimy zbiórkę karmy lub pieniążków na leczenie, możesz też zostać domkiem tymczasowym dla jakiegoś biedaka.

A każda pomoc na wagę złota :wink: :ok:
Jak na tak duże miasto to niewiele osób chętnych do pomocy a tyle potrzebujących koteczków :( a jak radość i satysfakcja jak uda sie uratować jakieś kocie istnienie :ok: :D

Agness78

Post » Czw cze 04, 2009 15:13

Właśnie uratowałyśmy kolejne :)
Dziękuję Agness78, dziękuję mawin, dziękuję Mruczeńka1981!
Małe nie będzie marzło w nocy w Baraku. Na razie jest u mnie do wieczora, potem jedzie do Mruczeńki zapełnić pustkę po Tadziu :)
Wygląda zdrowo, drze mordkę i próbuje się wydostać z klatki po króliku. Jest śliczną dziewczynką-pingwinką, która bardzo by się chciała zaprzyjaźnić z moim stadem.

Kicia_

Post » Czw cze 04, 2009 18:32

Mała jest już u mnie.Jeszcze nie ma imienia i nie mam jej zdjęcia,bo jest straszliwie ruchliwa.Oj pobawiłaby się z Tadziem...Ale Tadzio już w nowym domku... :cry: :? :lol: No oczywiście się cieszę 8) Ale dobrze,że jest Mała.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw cze 04, 2009 18:41

No dobra-Zuzia cudowny zdrowy pingwinek za dwa tygodnie będzie szukać domu... 8)
Obrazek

Mruczeńka1981

[poprzednia][następna]