Gliwice.Murzynek już w DS. Następny czarny mały grzdylek:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2009 12:05

Idula pisze:
halbina pisze:naradzajcie się! Czaruś u mnie nadal mało ufny... je i rządzi się w swoim pokoju... dziś wydałam do cudownego domku Wegę... przejmuję też dziś szczeniaki ze stajni (Gosiary)... no i chcę wprowadzić Czarusia w stadko...

ale to chyba z Tobą ma być narada!!! :lol:

ja tez mam obawy bo chciałabym żeby słodziak trafił na najlepszy dom. a wiadomo że niewychodzący domek to lux...
niestety moja Mam ma specjalne wyjście dla Bzyka który kursuje w te i we wte (z domku na dwór i na odwró) kiedy tylko chce więc nie ma szans żeby Czaruś nie wyszedł na zewnątrz... myślę że przez najbliższe dni można by wyjście zlikwidować i pilnować Bzyka żeby wchodził/wychodził przez drzwi...ale po jakimś czasie staje się to kiedpsko funkcjonujące bo Mamy nie ma pół dnia.

dlatego prosiłam o przemyślenie sprawy. Miłości i troski na pewno mu nie zabraknie!!!

Tu jeszcze jest pytanie, czy Czaruś będzie chciał wychodzić?
Może po przeżyciach które miał w swoim młodym, kocim zyciu nie będzie miał na to ochoty?
Przynajmniej na początku :D

-------------------------------------------------------------

Zapraszam na Bazarek dla Tuptusia :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4510555#4510555
Ostatnio edytowano Czw cze 04, 2009 12:42 przez Amanda_0net, łącznie edytowano 1 raz
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Czw cze 04, 2009 12:18

Amanda_0net pisze:
Idula pisze:
halbina pisze:naradzajcie się! Czaruś u mnie nadal mało ufny... je i rządzi się w swoim pokoju... dziś wydałam do cudownego domku Wegę... przejmuję też dziś szczeniaki ze stajni (Gosiary)... no i chcę wprowadzić Czarusia w stadko...

ale to chyba z Tobą ma być narada!!! :lol:

ja tez mam obawy bo chciałabym żeby słodziak trafił na najlepszy dom. a wiadomo że niewychodzący domek to lux...
niestety moja Mam ma specjalne wyjście dla Bzyka który kursuje w te i we wte (z domku na dwór i na odwró) kiedy tylko chce więc nie ma szans żeby Czaruś nie wyszedł na zewnątrz... myślę że przez najbliższe dni można by wyjście zlikwidować i pilnować Bzyka żeby wchodził/wychodził przez drzwi...ale po jakimś czasie staje się to kiedpsko funkcjonujące bo Mamy nie ma pół dnia.

dlatego prosiłam o przemyślenie sprawy. Miłości i troski na pewno mu nie zabraknie!!!

Tu jeszcze jest pytanie, czy Czaruś będzie chciał wychodzić?
Może po przeżyciach które miał w swoim młodym, kocim zyciu nie będzie miał na to ochoty?
Przynajmniej na początku :D

oj tak, nasz Czarnulek np wychodził głownie tylko na ogródek (a jest bardzo duży), było to dla niegu terytorium wystaczające.
Bzyk natomisat prawie od początku i po dziś dzień pierwsze kroki kieruje do ogrodu sklepu ogrodniczego który jest koło nas. tam zresztą znają go i nie przeszkadza to im specjalnie (jeden jedyny raz martwiłysmy się co to bedzie jak im wyłapał wszytkie ryby z oczka wodnego :twisted: ) - ale problem się rozwiązał bo oczko zostało zlikwidowane :lol: pewnie się zastanawiali gdzie się podziały ich ryby??????
Bzyk na noc jest wołany (jeśli sam nie przyjdzie) i śpi w łóżku, żadko kiedy jest na zewnatrz w nocy (choć ja bym była spokojniejsza gdyby powłóczył się w nocy bo wiadomo że jest bezpieczniej). u nas w domu nie ma nawet kuwety bo Bzyk udaje że nie wie do czego służy...
może Czarusia tez nie będzie ciągnęło poza ogród...
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Czw cze 04, 2009 12:23

a to ze mną ma być ta narada... (A, Boryna... nie dosłyszałam pytania... - znacie ten tekst z kabaretu?...) ja nie bardzo łapię po tym majowym szaleństwie... taka jestem padnięta... nie mam nic przeciwko domkom wychodzącym, jeśli tylko obok nie ma ruchliwej drogi... i jeśli sąsiedzi nie są wredni...
Amando, zapraszam w sobotę po 15.00 (pracuję, chałupa nadal nie odsprzatana, a i stadko zaaniedbane... więc raczej nie zamierzam na razie podróżować)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw cze 04, 2009 12:30

halbina pisze:a to ze mną ma być ta narada... (A, Boryna... nie dosłyszałam pytania... - znacie ten tekst z kabaretu?...) ja nie bardzo łapię po tym majowym szaleństwie... taka jestem padnięta... nie mam nic przeciwko domkom wychodzącym, jeśli tylko obok nie ma ruchliwej drogi... i jeśli sąsiedzi nie są wredni...
Amando, zapraszam w sobotę po 15.00 (pracuję, chałupa nadal nie odsprzatana, a i stadko zaaniedbane... więc raczej nie zamierzam na razie podróżować)

ja tak zrozumiałam... :lol: że z Tobą :)

[quote="Amanda_0net] Może w piątek zabiorę Czarusia od Halbinki to będziemy obgadywać opcję domku i transportu ajajajjj :D[/quote]

sąsiedzi są raczej prozwierzęcy. a na pewno nie agresywni. ulice wokół domu są średnio ruchliwe. głowna ulica jest w pewnym oddaleniu o nawet mój włóczykij się tam nie wypuszcza. ma bardzo dużo atrakcji w sklepie ogrodniczym...dużo myszek, ptaszków...nie szuka atrakcji nigdzie indziej. Raz zaginął na trzy dłuuugie i straszne dni...ale jesteśmy pewne że został nam skradziony. dziwnym trafem wrócił jak tylko pojawiły się ogłoszenia że jest przewlekle chory i musi przyjmowac leki...zrezstą długa to historia i nie ma co śmiecić wątku Czarusia.
muszę być szczera jak wygląda przyszły ewentualny domek :) dlatego tak szczególowo opisuję co i jak...
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Czw cze 04, 2009 15:32

Czaruś jednak zostanie w swoim pokoiku...
:roll:
wróciłam od Formici , czuję sie pocieszona po wydaniu Wegi... dostałam już dwie fotki mms-em z jej domku... Formica uszczęśliwiła mnie Misiaczkiem (bardzo grzeczny malutki kawaler!) i w promocji dorzuciła Liptona (mały biało-czarny kociak z kk)... a wieczorem spodziewam się jeszcze brązowego Karmelka... i jak tu się dołować?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw cze 04, 2009 18:42

No Halbinko widzę, że wcale a wcale Ci się nie nudzi :twisted:
Zabiorę Czarusia to Ci się pokój zwolni dla nowych lokatorów :wink:
Już nie mogę się doczekać Puchatego Misiaczka :oops:
Ktoś z Gliwic z Allegro pytał ale po odpowiedzi mojej nastąpiła głucha cisza :wink:

----------------------------------------------------------------
Zapraszam do Bazarku dla Tuptusia Smile
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4510322#4510322

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt cze 05, 2009 8:33

Amanda_0net pisze:Ktoś z Gliwic z Allegro pytał ale po odpowiedzi mojej nastąpiła głucha cisza :wink:

może jeszcze się odezwą... :? uh! to by było na pewno lepsze dla misiaka niż długa podróż...
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Pt cze 05, 2009 9:40

Idula pisze:
Amanda_0net pisze:Ktoś z Gliwic z Allegro pytał ale po odpowiedzi mojej nastąpiła głucha cisza :wink:

może jeszcze się odezwą... :? uh! to by było na pewno lepsze dla misiaka niż długa podróż...

Czy ja wiem? :? Jeszcze zależy od podejścia domku do Kota 8)
Ale nie odezwali się więcej, niema o czym mówić :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt cze 05, 2009 10:31

Nie wiedzą,co stracili ;-)
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Pt cze 05, 2009 12:16

Amanda_0net pisze:
Idula pisze:

Czy ja wiem? :? Jeszcze zależy od podejścia domku do Kota 8)
Ale nie odezwali się więcej, niema o czym mówić :wink:

:lol:
kiedy narada??? jutro??
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Pt cze 05, 2009 16:05

tak, jutro po 15.00... bójcie się! Czaruś samotny bardzo i stęskniony... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt cze 05, 2009 19:48

to ja potrzymam choć kciuki za najlepszy dom dla Czarusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ps. wieszać to ogłoszenie adopcyjne w lecznicy, czy nie?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt cze 05, 2009 21:15

Sama nie wiem, w razie czego wieszaj :?
Ode mnie kotek jechał już pociągiem do Białegostoku, tak, że nie ma strachu koty są wytrzymałe na podróże :twisted:
Myślę, że Czaruś miałby fajny domek w tej Zielonce i fajnych towarzyszy i Dużych... taki wymarzony dom :oops:
Domku to jak? Bo ja już sama zgłupiałam :oops:
Wezmę go jutro i do soboty przetrzymam.Wymiziam, poprzytulam, żeby się tak nie stresował zmianami miejsca. Myślę, że Czaruś miałby dobrze w Zielonce 8) :D

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt cze 05, 2009 21:31

tak, Amando, musisz nadrobić te klika dni niemiziania... Czaruś bardzo samotny... a jak już wejdę do niego, to ucieka do kątków... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt cze 05, 2009 21:41

halbina pisze:tak, Amando, musisz nadrobić te klika dni niemiziania... Czaruś bardzo samotny... a jak już wejdę do niego, to ucieka do kątków... :roll:

Halbinko złap go jutro bo ja go jutro zabiorę i muszę szybko z powrotem wracać do Gliwic. Mam pilną sprawę do załatwienia a jak na złość nikt nie ma czasu podjechać ze mną :( Muszę autobusem :?
Tak, że szybciutko muszę sprawy pozałatwiać i dobrze by było tak w progu go przejąć i zmyknąć :wink:

aaa i na jakim przystanku mam wysiąść, będę jechała z Gliwic 32.

ObrazekObrazek

Amanda_0net

[poprzednia][następna]