TRAGEDIA 63koty..Ostatnie chorują w wolierze, bez DT umrą!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 03, 2009 21:25

Fabia nie daje mi się na razie dotykać, jedyne zainteresowanie moją osobą wykazuje w momencie podawania jedzonka :)

całe szczęście, że jest takim łakomczuchem, bo tabletki wciąga z mokrą karmą bez mrugnięcia okiem

ze względu na jej niemiłosierne wrzaski otworzyłam jej po południu drzwi do pokoju - Fabisia wybiegła jak huragan na mieszkanie, w trzy minuty zajrzała we wszystkie kąty, wskoczyła na wszystkie łóżka, fotele, biurka, stoły itd.

na koty w ogóle nie spojrzała - Szopen zrobił oczy wielkie jak spodki - biegał za nią, obsykiwał ją z każdej strony, i nie mógł się nadziwić, że w ogóle nie zwraca na niego uwagi

jedyne co, to popstrykała się noskami z Paprochem i nasyczała na swoje odbicie w lustrze :lol:

ogólnie przeniosła się do dużego pokoju - pewnie dlatego, że tutaj cieplej - i wyleguje się na fotelu :)

mam nadzieję, że dla mnie zacznie być milsza - ale wiadomo, że muszę sobie zasłużyć

jutro skoczę z Paprochem na kontrolę - mam nadzieję, że już będzie wszystko dobrze - będzie mi brakować tego fafroła ;)

to tyle na dzisiaj pozdrawiamy
ObrazekObrazek

NinaD.

Od: Pt lis 09, 2007 16:30

Post » Śro cze 03, 2009 21:53

NinaD. pisze:Fabia nie daje mi się na razie dotykać, jedyne zainteresowanie moją osobą wykazuje w momencie podawania jedzonka :)

całe szczęście, że jest takim łakomczuchem, bo tabletki wciąga z mokrą karmą bez mrugnięcia okiem

ze względu na jej niemiłosierne wrzaski otworzyłam jej po południu drzwi do pokoju - Fabisia wybiegła jak huragan na mieszkanie, w trzy minuty zajrzała we wszystkie kąty, wskoczyła na wszystkie łóżka, fotele, biurka, stoły itd.

na koty w ogóle nie spojrzała - Szopen zrobił oczy wielkie jak spodki - biegał za nią, obsykiwał ją z każdej strony, i nie mógł się nadziwić, że w ogóle nie zwraca na niego uwagi

jedyne co, to popstrykała się noskami z Paprochem i nasyczała na swoje odbicie w lustrze :lol:

ogólnie przeniosła się do dużego pokoju - pewnie dlatego, że tutaj cieplej - i wyleguje się na fotelu :)

mam nadzieję, że dla mnie zacznie być milsza - ale wiadomo, że muszę sobie zasłużyć

jutro skoczę z Paprochem na kontrolę - mam nadzieję, że już będzie wszystko dobrze - będzie mi brakować tego fafroła ;)

to tyle na dzisiaj pozdrawiamy

Nina wielkie dzieki za wiadomosci:) Zadzwonie jutro wieczorem
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro cze 03, 2009 21:55

NinaD. pisze:Fabia [...] wybiegła jak huragan na mieszkanie, w trzy minuty zajrzała we wszystkie kąty, wskoczyła na wszystkie łóżka, fotele, biurka, stoły itd.

[...] będzie mi brakować tego fafroła ;)

Czyli ... dziewczyna bez kompleksów - "fajnie jest, wszystkie zabawki moje" :smiech3:

Noooo, wszystkie już chyba się z Paproszastym zżyłyśmy. :oops:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 03, 2009 22:02

Ania Z pisze:
aga9955 pisze:Aniu to jest koszt zabiegu jednego kotulka ? Czy obu?

jednego
Alba ma bardzo zły stan uzębienia :(
Amelia całkiem całkiem, nie jest tak tragicznie
z tym ze u Alby ten zabieg może być związany z typem narkozy
ale nie chce sie wypowiadać, bo teraz to juz zaczynam szukać w ciemnych zakamarkach mojej pamięci
jak juz będę wiedzieć co i jak to sie opowiem :)

No to rzeczywscie bardzo drogo. Czy malutka ma z bichemia cos nie tak?
Bo jezeli tak i sa walniete nerki czy watroba to zasadne jest podanie narkozy wziewnej. Natomiast jezeli ma biochemie ok to mysle ze spokojnie mozna podac normalnie znieczulenie i to u naszego weta u ktorego mamy znizke mozna zrobic za 100-150 zl.
Rozumiem ze kicie byly sterylizowane, szkoda ze za jednym znieczuleniem nie zrobiono zebow.
Aniu zorientuj sie jak to wszystko wyglada. Mysle ze jezeli dziewczyny zdecyduja sie jednak zrobic zabieg u swojego weta to na pewno czesc kosztow mozna pokryc. Ale pamietajmy ze do wyciagniecia i leczenia jest Wojtek, oraz musimy wspomoc DT. Nie mowiac juz o Fabii ktorej leczenie trwa. I mala czeka na mozliwosc zabiegu.
Obrazek

aga9955

Post » Śro cze 03, 2009 22:29

Etka pisze:No i nie pisalysmy o tym ale koty sa sa u Pani Basi sa bardzo chore, Honorata zwrocila sie o pomoc do nas, a wiadomo pieniadze zbierane sa na wszystkie rowniez i na te.

Wlasnie skończyłam ponad godzinną rozmowę z p. Basią. Kotki u niej są rzeczywiście bardzo chore... Dwóch weterynarzy, którzy je badali, jednoznacznie powiedziało, że nie da się ich wyleczyć... Mozna podawać leki, dobra karmę, i tyle... Tylko tyle mżna dla nich zrobić...
Jutro odbieram faktury za ich leczenie, cały czas wystawiamy aukcje na allegro na ten cel.
Na pewno przydałaby się im dobra karma, bo bardzo duzo jedzą, a mało przyswajają. Jesli ktos mógłby wspomóc w ten sposób p. Basię, to byłoby super.
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Śro cze 03, 2009 22:38

anova pisze:
Etka pisze:No i nie pisalysmy o tym ale koty sa sa u Pani Basi sa bardzo chore, Honorata zwrocila sie o pomoc do nas, a wiadomo pieniadze zbierane sa na wszystkie rowniez i na te.

Wlasnie skończyłam ponad godzinną rozmowę z p. Basią. Kotki u niej są rzeczywiście bardzo chore... Dwóch weterynarzy, którzy je badali, jednoznacznie powiedziało, że nie da się ich wyleczyć... Mozna podawać leki, dobra karmę, i tyle... Tylko tyle mżna dla nich zrobić...
Jutro odbieram faktury za ich leczenie, cały czas wystawiamy aukcje na allegro na ten cel.
Na pewno przydałaby się im dobra karma, bo bardzo duzo jedzą, a mało przyswajają. Jesli ktos mógłby wspomóc w ten sposób p. Basię, to byłoby super.

Anova napisz jaka karma jest potrzebna. Na co Kicie choruja? Watroba, nerki? To dosc istotne informacje. Moze mozna jakos pomoc. Wspomoc karma lecznicza. Jezeli masz kontakt z Pania Basia to dokladnie sie wypytaj a my postaramy sie pomoc.
Obrazek

aga9955

Post » Śro cze 03, 2009 22:49

aga9955 pisze:Anova napisz jaka karma jest potrzebna. Na co Kicie choruja? Watroba, nerki? To dosc istotne informacje. Moze mozna jakos pomoc. Wspomoc karma lecznicza. Jezeli masz kontakt z Pania Basia to dokladnie sie wypytaj a my postaramy sie pomoc.

Święte słowa!

Wybaczcie, ze się nie udzielam za bardzo, ale kasy pilnuję! :twisted:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw cze 04, 2009 6:40

Aga, pod wieza rowniez maja narkoze wziewna, nie wiem czy koszt jest taki sam bo nigdy na ten temat nie rozmawialam.

Nina, ale sie usmialam z Twojej relacji szczegolnie w momencie gdzie Fabia nasyczala na wlasne odbicie w lustrze :D

anova, karme kupimy, ale nie powiem ze chcialabym aby zobaczyl te koty Andrzej. Proponowalam juz Ornipural. Sama widzialam na Karotkowej Zuzi jakie cuda potrafi zdzialac ten lek.
Ja caly czas pisalam jestesmy w stanie pomoc, karme przeciez mozna zamowic w Krakvecie ale musimy wiedziec jaka ( z tego co rozmawialam z Honoratka to dla watrobowcow mi sie kojarzy).
Piszcie a bedziemy dzialac bo nie moze byc tak ze te koty zostana bez opieki lekarskiej.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw cze 04, 2009 7:35

Mam wiesci od dwoch kotow:

Rysia Gangstera ;)
Rysio jest rozpieszczanym i kochanym dziabagiem, niestety ostatnio sie pochorowal, mial zapalenie pecherza ale juz jest dobrze, juz zostal wyleczony.
Rysio zostal podroznikim, byl juz na swoich pierwszych wakacjach w Gorach Sowich :) Podroz zniosl dzielnie i bezstresowo co cieszy jego wlascicieli bo bedzie mogl z nimi podrozowac.
W domu psoci i wariuje i swojej Pani nie opuszcza nawet o krok, zawsze musi byc w pomieszczeniu w ktorym i ona jest.
A ostatnio dostal taka oto zabawke ;)
Obrazek

drugie wiesci to od Niuni, zwiedza sobie domek, rozrabia jak szalona, psoci, chyba jest mlodsza niz myslelismy.
Narazie przed swoja Pania zwiewa, ale Pani Dorotka jest cierpliwa i czeka az to ona do niej przyjdzie i jak zaufa. Po pierwszych wpadkach z kuwetka Niunia jest w pelni kuwetkowa, ale kuweta nie moze byc brudna nawet troche ;) ona dama jest a co i trzeba jej ciagle sprzatac. Jest narazie wyploszem ale wierze ze szybko bedzie dobrze.

Etka

Post » Czw cze 04, 2009 8:19

Ryszard! Jak on wypiękniał! No nie ten sam chłopak! I podróżnik! Nowy Tony Halik nam rośnie. :wink:

A to Niuńka jest "niepełnoletnia"? Myślałam, że tylko drobniutka taka 8O
Jak świetnie, że już są "na swoich śmieciach". :)

Dzięki Etka. :love:

zabers

Post » Czw cze 04, 2009 8:47

Jowita, jesteś wielka :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw cze 04, 2009 8:52

anna57 pisze:Jowita, jesteś wielka :1luvu:

e tam wcale nie wielka, poprostu dzwonie do wszystkich wydanych kotow, bo zawsze sie zamartwiam czy napewno wszystko jest ok i dobrze. Taka moja natura...nie powinnam wydawac wiecej kotow bo przybedzie jeszcze wiecej zmartwien ;)

Etka

Post » Czw cze 04, 2009 9:38

:D cudne wiesci
Obrazek

aga9955

Post » Czw cze 04, 2009 10:29

Etka pisze:Niunia jest w pelni kuwetkowa, ale kuweta nie moze byc brudna nawet troche ;) ona dama jest a co i trzeba jej ciagle sprzatac.

Mikita też jest dama 8)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw cze 04, 2009 10:47

-
Ostatnio edytowano Nie paź 04, 2009 8:09 przez Ania_NSP, łącznie edytowano 1 raz

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

[poprzednia][następna]