*************bardzo potrzebne DT, pomoc, adopcje, tymaczasy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 01, 2009 19:38

Keetee pisze:Moze ktos mógłby zrobic banerek dla tej pani
że portrety wykonuje na rzecz bezdomnych kotów czy coś w tym stylu
Te banerki na prawde dużo dają.....(ja tak zakochałam się w mojej juz kici)
Można je na swoich prywatnych stronach umiescić...
Wiele osób chce miec portret pupila...a moze okaze się ze byłby to koniec problemów finansowych tej Pani
Ale wątkia adopcyjne to podstawa...inaczej zaleje ja morze kotów
I nie jest tak ,ze starsze koty nie maja szans...teraz Tygrys 16 letni znalazł dom!!!!
Da się!!!
jak narazie są w pierwszym rzędzie kociaki do oddania, a do jakiego domu trafił ten kot? mam nadzieję, że do odpowiedniego i nie będzie wypuszczany na pole:-(bo to dziadziś już:-(

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pon cze 01, 2009 19:50

nie, ale nie mam czasu robić, już ten wątek jest trochę taki mało sprecyzowany bo sama nie wiem jak temat ugryźć, poczekam aż mi sie uda coś ruszyć z fotkami może, lub z obrazkami, niestety bez tego pomoc żadna nie przyszła:-( tzn żadna konkretna, tylko wsparcie słowem (chocaż to też motywuje), no na jedno rozumiem bo mało zdjęć, dowodów itd. tylko moje słowo a to trochę mało dlatego poczekam i zrobie wkrótce nowy wątek, że tak powiem z pomysłem, albo założymy w końcu ta fundację i zaczniemy działać oficjalnie bez tak zwanego "czajenia się" ale to też roboty dużo a ja czasu mam dość mało:-( ech nie jest łatwo

cangu

Post » Pon cze 01, 2009 19:55

PS Państwo powinno to wszystko opłacać, społeczeństwo a nie my, powinny być kary takie żeby się odechciałao jednemu z drugim nieodpowiednio traktować zwierzaków:-( w żadnym kraju EU tak nie jest jak u nas:-(

cangu

Post » Wto cze 02, 2009 20:39

Mogę w razie czego założyć dodatkowy wątek na Dogomanii.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto cze 02, 2009 22:29

dałam dziś tam aparat do zrobienia zdjęć kociakom, będzię też kilka białaczkowców jak się dowiedziałam w bardzo nie fajnym stanie, jak pisałam tam wszystko jest po poważnych przejściach, ale najbardziej zrobiło mi się kocurka bez łapki, który ma podejrzenie białaczki bo stale łapie jakieś infekcje:-( bez przerwy na antybiotyku:-( jeden kotek ma złamanie biodrowe, które przydałoby się nastawić, jest zrosnięte ale powoduje wadliwą postawę i może spowodować dalsze deformacje. Takie operacje są drogie i tylko w Krakowie, jak będe miała zdjęcia to dam tu na forum

cangu

Post » Śro cze 03, 2009 6:46

Po przeczytaniu wszystkiego, chyba nikt nie ma wątpliwości, że pomoc dla tej Pani powinna iść wielotorowo - i karma i remont i adopcje.

Ja w każdej chwili mogę zrobić allegro zbiorowe kociakom, wezmę kilka zdjęć z netu na razie, ale muszę mieć jakiś namiar na tą panią - ludzie muszą wiedzieć gdzie dzwonić! Ta pani ma telefon? Może ktoś będzie pośrednikiem w tych adopcjach jeżeli nie?

Druga sprawa, jakiekolwiek darowizny na remont czy karmę też trzeba wiedzieć gdzie wpłącać.

Jest podany sklep, ale trochę się boję czy te wpłaty będą realizowane, bo sklep to prywatna instytucja, mogą powiedzieć, że takiej kwoty nie dostali..
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro cze 03, 2009 8:01

kaja555 pisze:Po przeczytaniu wszystkiego, chyba nikt nie ma wątpliwości, że pomoc dla tej Pani powinna iść wielotorowo - i karma i remont i adopcje.

Ja w każdej chwili mogę zrobić allegro zbiorowe kociakom, wezmę kilka zdjęć z netu na razie, ale muszę mieć jakiś namiar na tą panią - ludzie muszą wiedzieć gdzie dzwonić! Ta pani ma telefon? Może ktoś będzie pośrednikiem w tych adopcjach jeżeli nie?

Druga sprawa, jakiekolwiek darowizny na remont czy karmę też trzeba wiedzieć gdzie wpłącać.

Jest podany sklep, ale trochę się boję czy te wpłaty będą realizowane, bo sklep to prywatna instytucja, mogą powiedzieć, że takiej kwoty nie dostali..

Co do sklepu to ja mam do nich pełne zaufanie, nie raz mnie wspomogli, że tak powiem "na kreskę" jak miałam problemy, są super!. Ta Pani jest w trakcie rejestracji stowarzayszenia ale cały czas jej jakieś papiery odsyłają itd. do tego momentu jest troche obawa zbierać pieniądze, że tak powiem oficjalnie na jej nazwisko.
Co do allegro to będe miała zdjęcia, zeszło im ostatnio znowu 10 kociaków (tzn. do adopcji) ale właśnie się koci jedna znajda więc generalnie bedzie co oddawać. Co do innych kotów nie wiem, powiedziałam by zdecydowały się, które do adopcji i zrobiły zdjęcia. One (w szczególności ta Pani) są bardzo związane z dorosłymi kociakami, które są u nich już po 7 lat np. dlatego będzie to trudna decyzja. Napewno mogą wydawać nowo przychodzące bo nie ma takiej więzi ale zobaczymy. Ja mam już teraz 5 i po tym co razem przeszliśmy nie wyobrażam sobie ich oddać:-) na początku tak ale potem, no chyba, żeby znalazł sie jakiś naprawde wspaniały domek dla nich:-) dlatego rozumiem, że nie jest łatwo.

Co do ogłoszeń poczekaj może jak będą fotki kociaków a telefon daj mój, w ogłoszeniu, jak będzie ktoś normalny przekaże dalej. A i ta Pani nie zgadza się na wysyłanie zwierząt daleko! ona musi mieć możliwość kontroli, no i umowa adopcyjna, wiadomo.

Z tym sklepem to na razie najlepszy pomysł dlatego, że kasa nie dla niej tylko dla kociaków! więc generalnie nikt jej nie zaszkodzi, do tego te obrazki ale nad tym popracujemy jak bedą pieniążki na zainwestowanie w listwy, materiał itd. zrobimy kilka przykładowych obrazków i wystawimy na lecznie najgorszych przypadków. No może powoli coś się ruszy bo narazie stoi wszystko w miejscu.

cangu

Post » Śro cze 03, 2009 11:32

A czy tam są też jakieś psy?

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Czw cze 04, 2009 9:01

ok, to jak będą zdjęcia zrobię allegro, tylko jeszcze na PW nie zapomnij mi podać numeru tel.

wpłacę jakiś malutki grosik na ten sklepik w przyszłym tygodniu
może kotś jeszcze pomoże?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt cze 05, 2009 6:42

podrzucę, bo nikt tu nie zagląda
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt cze 05, 2009 11:36

ok, zrobiłam na razie takie allegro, ale jak ludzie będą dzwonić, to na bank będą chcieli więcej wiedzieć o tych kociakach:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=654954814

Oby pomogło!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt cze 05, 2009 12:05

w Katowicach jest parę prozwierzecych organizacji, np. centrala FFA (pini), moze skontaktujcie sie w sprawie chociażby pomocy w adopcjach lub skorzystania z doswiadczenia, czy , gdzie i jak mozna spóbowac udac sie po pomoc, moze kotki chore na białaczke mogłaby fundacja wziac pod opieke? Może gdzies bliżej Jaworzna jest jakaś organizacja prozwierzęca, z która można porozmawiać o współpracy j/w?- to taki luźny pomysł, mysle,ze nie zaszkodzi porozmawiać :wink:

tutaj osoba z Gliwic szuka kotka , moze to sznasa dla jakiegoś malucha?:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4512517#4512517

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 05, 2009 12:14

podnosze

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Pt cze 05, 2009 12:23

:!: :!: :!:
2 kotki

monia_k