http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93244
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Migota pisze:peate pisze:bo to bracia bliźniacy są
Śliczne chłopaki. Napisz o nich coś więcej. W jakim są wieku itd
orchidka pisze:Rude już biegają z moimi kotami. Są zamykane tylko na noc, bo inaczej mam sajgon w domu o 4 rano![]()
Poważnie zaczynam myśleć o adopcji ich osobno...
Sytuacja wyglada tak, że ten nieśmiały jest regularnie napastowany przez drugiego miśka... w rezultacie zaczynają się regularne bójki, bo mój Kacper staje w obronie nieśmiałego...
Po kilku dniach mam wrażenie, że rude miśki dogadały się tylko na czas kryzysu w schronisku...
Wczoraj wieczorem musiałam je rozdzielać spryskiwaczem z wodą, bo Karmel tłukł Toffiego, a Toffi darł się wniebogłosy i próbował się wyrywać... (bo to nie ten typ co odda)...
No i mam dylemat....
Karmel - biszkoptowy, ten bardziej śmiały z ADHD świetnie by się nadawał do domu z dziećmi i młodym kotem, bo można z nim robić wszystko - tarmosić, ugniatać etc i jemu się to wyraźnie podobaŚwietnie też się dogada z młodym kotem o podobnym charakterze (choć ludzie będą mieli w domu tornado
)
Toffi - ten grzeczny i delikatny to typ myśliciela i obserwatora. Na początku nieśmiały, po 2 dniach - rozkwitłPrzychodzi na mizianki, ale nie jest namolny tylko podchodzi i czeka aż go człowiek pogłaszcze
Nie przepada natomiast za długim noszeniem na rękach i miętoszeniem. Po mistrzowsku natomiast strzela baranki
Zdecydowanie dom z dziećmi nie dla niego. Innych kotów trochę się boi i omija łukiem, ale z Pepe i ze Smokiem w miarę się dogadał... Nie jest to kot, który biega jak szalony po mieszkaniu, raczej typ takiego, który będzie leżał obok człowieka na kanapie... Chciałabym go oddać do domu z jakimś małym kociakiem i do domu bez dzieci, bo on zdecydowanie woli spokój...
Mój TŻ twierdzi, że Toffi jest przeuroczy i przesympatyczny, a "ten drugi" to diabeł wcielony....
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 5 gości