DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 23, 2009 21:17

villemo5 pisze:Gdzie te foty, gdzieeeeeeeeeeeeeeeeeeee?

w aparacie...czekają na dzień wolny...

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Wto maja 26, 2009 11:57

Tiris wolny dzień miała i fotek nie ma... :evil:

Zuzia już w swoim domku, na początek porozstawiała psy po kątach... bo domek oprócz trzech kotów zasobny w pieski...

a wczoraj do swojego domku poszła Mania... skóra całkiem wyleczona była, futerko zrobiło się błyszczące i mięciutkie... no i charakter panny... miziak nad miziaki... spokojna... łagodna... będzie radością...

w klatce siedzi nowa... szaro-biała... jeszcze bezimienna... dorosła... albo wyrzucona... albo się zgubiła... na początek podrapała mnie przez rękawice, ale zaraz potem dawała się głaskać... syczy i burczy na inne footra...

rude wkurzają Melisę... stale jakaś zadyma w kuchni... oczywiście zaraz wtrąca się Rata... i Frodo ostatnio też zaczął ingerować...

Ruda już bez szwów i kaftanika... łagodna, spokojna koteczka... trochę chwilami ciapa... ale słodki miziak z panny...

Fuksja mimo depresji kaftanikowej namolna się robi chwilami... i Bazyla sprała, czym bardzo chłopaka zadziwiła...

a w domu kolejny remoncik, w którym footra pomagają...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto maja 26, 2009 12:05

Matahari

Post » Wto maja 26, 2009 18:53

Mania, Fuksja... Jasne... KTO TO JEST?? Zdjęcia dawać!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto maja 26, 2009 23:05

Rany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mania poszła do swojego domku, tego najmniej się spodziewałam, bo to panna wiekowa przecież.
Oj jak się cieszę, oj jak mi miło na sercu :dance: :dance2:
Niech Cię Małgosiu mają w opiece wszystkie bogi i straszydła :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Nie maja 31, 2009 9:31

ćwierć wieku Tiris dzisiaj mija... jesooo... ludzie tak długo nie żyją... :smokin:
najlepszego Tiris... :balony: :birthday: :torte: :surprise:

Matahari

Post » Nie maja 31, 2009 9:48

oooo :D wszystkiego naj :balony: :piwa: :birthday: :D
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Nie maja 31, 2009 10:01

Matahari pisze: ludzie tak długo nie żyją... :smokin:

Hi, hi...

Jak już pisałam u Czarownic: Spokojnej Starości Droga Tiris! :lol:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie maja 31, 2009 11:16

No i sie wydało :D

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Nie maja 31, 2009 16:15

Głośno zaprotestuję!!

Zero wieści, co u kotów!
Zero zdjęć!! :evil:

Kogo tu podziwiać?? Tajemnicze się zrobiłyście drogie Siostry Czarownice!!

Proszę przedstawić chociaż nowych mieszkańców DT Matahari!!
I proszę o jakieś wieści od Zuzi i Puśki!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 01, 2009 7:14

villemo... spokojnie... tyle zmian u nas, że czasu niestety na wszystko nie starcza... ale... zaraz wakacje i czasu powinno być trochę więcej...

najlepszego w Dniu Dziecka dla wszystkich... ja też robię sobie święto i dzień poświęcę na uzupełnienie nowości...

na początek - od wczoraj w klatce siedzą dwa wychudzone maluchy - chłopczyk i dziewczynka... ich historia jest typowa... wczoraj po południu zadzwoniła do mnie pani, która adoptowała małą Melcię - pani Aneta... usłyszałam - mam w samochodzie dwa kociaki, z zalepionymi oczkami... dodam, że pani Aneta mieszka w Toruniu... wykonałam kilka telefonów i kociaki dojechały do mnie... dziewczynka wyszła na dość ruchliwą ulicę i dzięki temu została zauważona, chłopiec leżał na trawniku, a za płotem - jak mówiła pani Aneta - był jeszcze jeden przy matce... dzieciaki mają koci katar, były wychłodzone, zaliczyły weta, mycie oczek, likwidację życia zewnętrznego i po trzy zastrzyki... w domu wsadziłam je na poduszkę, nakarmiłam, kropiłam oczka... spały jak zabite w ciepłej budce... późnym wieczorem ożywiły się trochę... chłopiec nawet skorzystał z kuwetki :D ... dziś już oczka lekko otwarte, maluchy pełne brzuszki mają - chłopak to mały żarłoczek, dziewczynka bardziej kulturalna... oceniam je na około 4 tygodnie, są okropnie wychudzone... już im tak nie charczy w nosku przy oddychaniu... dziś także zaliczą weta- tym razem mojego... zważymy je przy okazji... maluchami najbardziej zainteresowany jest wujek Mikuś - matka karmiąca... maluchy dostały imiona Dodo(chłopak) i Didi(dziewczynka)...

dziś także przyjeżdżają dwa koty z eksmitowanych w Poznaniu, mają być po południu...

a stan kociastych przedstawia się następująco: rezydenci - Zmora, Spacjol, Bazyl i Bajer, tymczasy - Melisa, Klara, Tekla, Rata, Ripley, Mikuś, Świstak, Filemon, Frodo, Ruda, Fuksja, Czarna, Kizia, Ryśka...
Ruda - po sterylce od kici91 spod Bydgoszczy; Fuksja - po sterylce, starsza koteczka z działek spod Bydgoszczy, namolniara i miziak; Czarna i Kizia to kotki wyrzucone z domu po śmierci pani przez męża; Ryśka to kotka znaleziona w Fordonie, miziasta złośnica... no i białaczkowce: Szarlotka, Omar i Żurawinka - tymczas, białaczkowce przytyły, zintegrowały się znakomicie, Omar ma chwilami kłopoty z chodzeniem, ale dzielnie sobie radzi, robi się z niego kawał chłopa... Szarlota namiętnie bawi się ogonami pozostałej dwójki i widać radość bijącą od niej całej, odzyskała apetyt i wigor... Żurawinka jest pierwsza przy mnie jak wchodzę do pokoju...

i parę fotek...
Mania - ObrazekObrazekObrazek

KiziaObrazekObrazek

CzarnaObrazekObrazek

Ruda jeszcze w kaftanikuObrazekObrazek

Matahari

Post » Pon cze 01, 2009 10:22

moja Ruda :1luvu:

kicia91

Od: Pt lut 15, 2008 15:38

Post » Pon cze 01, 2009 11:09

:D dzięki za wieści o Omarku i Żurawince.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pon cze 01, 2009 11:19

potem będą świeżutkie foty... właśnie wgrywają się... a ja zaraz z maluchami do weta zasuwam...

maluchy kuwetkują... oba... mają się chyba ciut lepiej... :D

Matahari

Post » Pon cze 01, 2009 15:25

Matahari... A Fanta?? 8O Zapomniałaś, czy ja nie widzę?
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]