**biało biszkoptowo niebieska maciupeńka koteczka MELUZYNA**

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 31, 2009 2:11 **biało biszkoptowo niebieska maciupeńka koteczka MELUZYNA**

http://foranimals.czest.pl/www/meluzyna/

Kolejna koteczka przyniesiona przez dzieci. Maciupeńka, nie umie jeszcze sama jeść… nawet przy chodzeniu plączą jej się łapki. Dzisiaj wujek chrzestny kupił mleczko dla kociąt z butelką i wspólnie karmiliśmy malutką :) Mamy nadzieję, że wyrosnie na wielką kocicę, napewno będzie pyzata i puszysta ;) ma w sobie coś z egzotycznego kotka. Mela będzie do adopcji jak tylko zacznie samodzielnie jeść.

Na razie mieszka w pudełku po butach, jeszcze sie nie załatwiła :? a imię wymyslił wujek :) Meluzyna - w skrócie Mela :1luvu:

szczerze mówiąc jestem przerażona, w życiu nie mialam do czynienia z TAK maleńkim kociakiem... Nawet mój Vasco był bardziej zaradny....

Na zdjeciu z ciocią i wujkiem - pierwsze próby karmienia z butelki :)

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 31, 2009 8:51 przez florida_blue, łącznie edytowano 1 raz

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Nie maja 31, 2009 7:03

Boże -jaka cudna tri :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie maja 31, 2009 8:14

Jakie piękne kociątko! :love:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie maja 31, 2009 8:27

ja wpadłam po uszy :) Imie wybrał wujek - Meluzyna z P. Kleksa :D ostatnio przypominalismy sobie http://www.youtube.com/watch?v=EpgXFcNXjBs

tylko naprawde sie martwie, bo nie załatwiła sie wciąz :roll: Masujemy, ale jakoś efektów nie ma :/

Kociak jest wielki. Taka zwykła dachówka jest szczuplejsza i drobniejsza, biore poprawkę na puszyste futerko ale jednak to jest mala klucha. Wciąż jeszcze niezgrabna, ogonek szpiczasty. Mięso jej nie interesuje, ani w formie surowej ani gotowanej :?
Obrazek

florida_blue

Post » Nie maja 31, 2009 9:56

Ja Was kręcę śliczna, a to dpiero 1/3 sezonu na kocięta............ :roll:
MIKUŚ

Post » Nie maja 31, 2009 23:03

kicia spróbowała ociupkę surowej piersi z kurczaka. sparzoną czy gotowaną zupełnie ignoruje. Dalej walczymy z mlekiem :evil:

Nauczyła sie wygramalać i wgramalać spowrotem do swojego pudełka po butach. Podchodzi do mojej suczki i podgryza ją w łapę.

Korzysta z kuwetki (z pokrywki pudełka od butów), jednak jeszcze nie było kupki :/
Obrazek

florida_blue

Post » Pon cze 01, 2009 10:35

niebieska tricolorka :love:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 01, 2009 11:00

No i co z kupką?
zrobiona wreszcie?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon cze 01, 2009 14:08

no własnie nie :/

chyba ze zrobiona w miejscu niedostępnym :P bo w kuwetce jej nie ma :> za to siuśki się pojawiają regularnie. I brzuszek mniej wzdęty... Już sie zastanawiam czy przypadkiem psica nie ma jakiegoś udziału w braku kupala ;)

Mela ciumka mięsko - dzisiaj w menu była pierś z kurczaka pieczonego (sama robiłam, dałam kawałek z środka, bez przypraw) drobno pokrojona. W większości mieso rozmazane po podłodze, ale chociaż się przymierza ;)

Mała wciąż zamieszkuje pudełko po butach, już coraz lepiej wchodzi i wychodzi, porusza sie generalnie w promieniu metra od swojego łóżeczka :)
Obrazek

florida_blue

Post » Pon cze 01, 2009 15:03

ależ piękna kicia! :D
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon cze 01, 2009 15:07

Piękna kocinka :) Z tą kupką to na pewno piesek się do jej braku w kuwecie przyczycia- coś tak czuję.
A ja właśnie zamierzam się dokocić... :D Namówiłam TŻa na drugiego kotka, bo w końcu moja micia już wysterylizawana i nudzi się jak w pracy jesteśmy :)
Będę śledzić wątek :)

foranimals

Od: Śro lip 30, 2008 13:58

Post » Wto cze 02, 2009 13:47

moja psica jest z tych tępiących koty - i wszystko inne maciupkie kudłate/opierzone i najlepiej piszczące - najlepiej jeśli ucieka , ale jeżem nie pogardzi. Kocięta malutkie mogę przynieść - broń boże nieprychające, nie mogą fukać a tym bardziej uciekać. Jest troche mało delikatna - ale widzę że się stara ;)

Wczoraj nie było mnie w domu dość długo. Wracam, psica sie przywitała, a kota nie ma w pudełku. 8O Myśle sobie - zeżarła mi malucha. Patrze, a Mela zwinieta w kłębuszek na kocyku Milki nawet nie raczyła sie obudzić :)
Była sama i przyszła się przytulić :1luvu:

Obrazek
Obrazek

florida_blue

Post » Wto cze 02, 2009 14:58

Niektóre psy uważają kocie kupki za rodzaj przysmaku. Może i tu tak jest? Jeżeli brzuszek nie jest wzdęty i twardy, kocinka je, to kupka pewnie była i się zmyła... 8)
Ugotuj jej kuraka z ociupinką marchewki (korpus, skrzydełka) w odrobinie wody, zmiel mięso i marchew, dodaj rosołek z gotowania i spróbuj podać. Sama pierś jest sucha, a w tych "resztkach" jest klej z chrząstek, bardzo dobry dla kociaków.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto cze 02, 2009 15:05

Ależ ona piękna :love: :love: :love:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw cze 04, 2009 8:11

piękna :) i charakterek jej wychodzi adekwatny do piękności :twisted:

potrafi sie domagać jedzenia, pakuje sie psu na kocyk - a pies chcąc się położyć - musi jakoś tak, żeby sie zmiescić i paskudy nie przygnieść.

Mruczeć umie i nawet troche sie pomyzia, ale nader chętnie uzywa ząbków i pazurków.

Karmimy się znacznie rzadziej - wczesniej próbowałam co chwile i wciąż była walka przy butelce, wpychanie odrobinki jedzenia, plucie, wylewanie resztki z butelki. Od wczoraj dostała jeść 4 razy, za to wypija wiekszą porcje, bez protestu, ciamka i mlaszcze przy tym więc mamy z górki.
Oprócz tego na miseczke dostaje troche śmietanki, serka białego, żółtko surowe, mieso gotowane z kurczaka (ale nie jako posiłek tylko do spróbowania, bo liźnie kilka razy i odchodzi.)
Obrazek

florida_blue

[następna]