Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Izo,
do tego wątku nie jestem wprawdzie zapisana, ale chętnie odpowiem, a raczej zadam dodatkowe pytania.
1. Czy mogłabyś dopisać jednostki i wartości brzegowe wykonanych badań i uzupełnić je wynikami elektrolitów i całej zrobionej morfologii. Napisałaś wprawdzie, że jonogram jest w normie, ale ważne jest również, czy ta norma jest bliżej górnej lub dolnej granicy, czy też po środku. Ma to znaczenie m.in. przy podawaniu kroplówek. Piszesz też, że morfologia jest w normie, ale za mało erytrocytów. A więc w normie nie jest. Jeśli byś mogła, wpisz proszę te wszystkie wyniki wraz z normami i jednostkami.
2. Jaki antybiotyk dostał Koki?
3. Piszesz, że podajesz regularnie kroplówki. Czy robisz kroplówki podskórne, czy dożylne?
4. Dlaczego zalecany jest furosemid? Czy Koki ma problemy z sercem?
5. Witamina B 12 jest na pewno dobra. Furosemid odwadnia, wypłukuje wszystkie rozpuszczalne w wodzie witaminy, a poza tym potas.
6. Jak wygląda z żelazem? Jeśli wstawiłabyś całą morfologię, to można by to wyliczyć.
Wiele pytań, żadnej odpowiedziBez tych danych jakiekolwiek odpowiedzi to używanie jedynie zdań typu: Jeśli .... to, a jeśli nie ..... to co innego.
Pozdrawiam serdecznie
Pedro pisze:Jak Wasze kotki reagowaly na podanie Peritolu? Czy mialy wiekszy apetyt i jak dlugo? Jakie dawki dawaliscie?
Pedro pisze:Jak Wasze kotki reagowaly na podanie Peritolu? Czy mialy wiekszy apetyt i jak dlugo? Jakie dawki dawaliscie?
aga9955 pisze:Pedro pisze:Jak Wasze kotki reagowaly na podanie Peritolu? Czy mialy wiekszy apetyt i jak dlugo? Jakie dawki dawaliscie?
Moja mama podaje Peritol w tabletkach i jej kot po dwoch tygodniach karmienia na sile (kot nerkowy) coraz lepiej radzi sobie z jedzeniem.
zaraz poprosze ja o wpisanie jak to dawkuje.
Ja-Ba pisze:Witam
Zastanawiam się czy założyć osobny wątek dla tego tematu, najpierw jednak postanowiłam tutaj zorientować się na ile problem jest poważny wśród forumowiczów opiekujących się kotami z przewlekłą niewydolnością nerek.
Tak więc ważne pytanie - czy karmicie swoje koty karmą Animonda Protect Nieren - suchą? jeśli tak, to proszę, przeczytajcie uważnie.
Marcelibu pisze:Pedro pisze:Jak Wasze kotki reagowaly na podanie Peritolu? Czy mialy wiekszy apetyt i jak dlugo? Jakie dawki dawaliscie?
U mnie po syropie Hugo się potwornie ślinił, był bardzo zestresowany. I w dodatku nie widziałam zwiększonego łaknienia.
Może spróbuj z Catosalem lub ostatecznie Relanium (koty po 1 kresce zaczynają jeść), ale kurcze, skutki uboczne. Weta zapytaj.
Ściskam mocno za Krawateczkę.
casica pisze: Nie wiem jak wygląda wnętrze buzi Krawateczki, ale może przedyskutuj z wetem użycie sterydu? Może to mniejsze ryzyko? W podobnej sytuacji zdecydowałam się na steryd. Wiedziałam, że nie nakarmię Dracula na siłę, a narkoza w jego wieku i stanie to ogromne ryzyko. Wiedziałam też czym jest nie jedzenie u kota nerkowego. Po sterydzie jego dziąsełka się wygoiły, nadżerka też i jak do tej pory (już 1,5 roku) nie było nawrotu.
Trzymam cały czas kciuki za koteńkę, i za Ciebie też
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości