Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2009 22:56

Sabinkozałóż wątek,a może soso założy?Ja wymiękłam a jeszcze muszę posprzątać łazienkę i wogle całe mieszkanie.Kotka szylkretka długowłosa od dzidzi w klatce łapce w garażu jutro sterylka Jutro mam aż 4 sterylki 8O Muszę iść spać....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw maja 28, 2009 23:16

Seja jak cos będziesz wiedziała wiecej o tej kotce z kociakami z ogloszenia to napisz nam proszę
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt maja 29, 2009 1:32

Ja jutro obudzę się coś koło 12-14 :) a tak to będę ryć coś do 6-8 ...
Także najszybciej dam znać jak wstanę i dostanę kawę do łóżka od TŻ'ta 8)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt maja 29, 2009 6:37

Misiaki dwa.

Obrazek

Nasza kotka tymczasowa na nie mocno prycha, więc maluchy siedzą w łazience. W nocy czarnulek głośno płakał, przyszłam pogłaskałam, więcej nie płakał - najpewniej z obawy, żebym nie wróciła ;) Było sioo w kuwetce, więc przynajmniej jeden z nich kuma o co kaman.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt maja 29, 2009 8:42

kinga-kinia pisze:Ja mam tylko dwa tymczasy ale TŻ nie pozwolił mi więcej wziąść mówi ze chce trochę odpocząć (koty szaleją w nocy spać nie dają ) poza tym moje M jest małe Sabina wie coś o tym bo sama jeszcze niedawno w takim mieszkała....pomagam tyle na ile mogę .

kinia to twoje mieszkanko jest naprawdę mikroskopijne, ja w takim dusiłam się 5 lat. nie bierz więcej kociaków póki co bo ci sie tż zbuntuje i jeszcze sobie pójdzie w siną dal.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt maja 29, 2009 9:15

aga, dzidzia- czy te koty z "królikarni" to są te o których wczoraj pisałam :?: :?: :?: czy jakieś inne???
soso, będziesz mieć trudne zadanie z tymi dziczkami- ale pewnie sobie poradzisz? zrobię im zaraz wątek- tylko w wolnej chwili wklej zdjęcie :lol:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt maja 29, 2009 9:20

Sabina, zdjęcie póki co jest tylko to, które umieściłam. Nie chcieliśmy ich stresować zbyt mocno. Kociaczki nie są trudne, ot dzikuski, ale myślę, że nie będą trudne do oswojenia, ani tym bardziej do adopcji. Szczerze, to aż załuję, że tylko DA dla nich jestem, gdyby nie wyjazd, chętnie zostawiłabym je u siebie na tymczsie. Są przesłodkie. ;) Będzie dobrze.

BTW - bardzo się cieszę, że miałam okazję poznać Agnieszkę i Beatę (mam nadzieję, że nie mylę imienia). Agnieszka to heroska - łącznie miała ze sobą 5 kotów - 4 małe i jeden dorosły w bagażniku. Chapeau bas!

EDIT: teraz tak myslę, że Beata to Dzidzia tak? ;)) hah gapa ze mnie :)
Ostatnio edytowano Pt maja 29, 2009 10:18 przez soso, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt maja 29, 2009 9:37

sabina skaza pisze:aga, dzidzia- czy te koty z "królikarni" to są te o których wczoraj pisałam :?: :?: :?: czy jakieś inne???
soso, będziesz mieć trudne zadanie z tymi dziczkami- ale pewnie sobie poradzisz? zrobię im zaraz wątek- tylko w wolnej chwili wklej zdjęcie :lol:

te z Krolikarni zostaly, sa w dobrym stanie, wzięlyśmy 2 maluchy z początkiem kk i są u mnie w łazience, szylkretka jest zlapana na łąkowej gdzie zyje w strasznych warunkach w zatęchlej piwnicy.

Na Krolikarni to w porównaniu z piwnicą na łakowej to prawie Hilton :wink:
Tam jest ogólnie tragedia.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt maja 29, 2009 9:45

dzidzia pisze:
sabina skaza pisze:aga, dzidzia- czy te koty z "królikarni" to są te o których wczoraj pisałam :?: :?: :?: czy jakieś inne???

te z Krolikarni zostaly, sa w dobrym stanie, wzięlyśmy 2 maluchy z początkiem kk i są u mnie w łazience, szylkretka jest zlapana na łąkowej gdzie zyje w strasznych warunkach w zatęchlej piwnicy.

Na Krolikarni to w porównaniu z piwnicą na łakowej to prawie Hilton :wink:
Tam jest ogólnie tragedia.

agnieszko czyli to zgłoszenie które miałam wczoraj było nieprawdziwe? te 2 czarne dorosłe koty nie były umierające? :conf:
następnym razem powiem w podobnej sytuacji, żeby sobie osoba dzwoniąca sama dzwoniła do azylu i dawała zgłoszenie na odległość. kobieta mówiła z wielkim przekonaniem, ze koty z królikarni nie mają szansy przeżyć. z jednej str. cieszę się, że nie było alarmu bombowego, ale z drugiej strony czuje się jak frajer-pompka....przyjmuję zgłoszenie, nagłaśniam, wy tam jedziecie i okazje się że nie ma paniki, że wszytko jest ok. denerwuje mnie coś takiego strasznie......

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt maja 29, 2009 9:56

Sabinko widzialysmy tam rudo bure kocice i jednego czarnego ale nie byl umierający i jednego czarno białego. Może te chore czarne nie pokazały się albo już umarły, nie wiem.

Ale wizyta na Krolikarni przydała sie bo uratowałysmy te dwa kocialki :D no i szylka z zatęchlej piwnicy zlapana na sterylkę :D
dobrze , ze tam pojechalysmy.
Obrazek

dzidzia

Post » Pt maja 29, 2009 10:07

dzidziu to się cieszę, ze nie jesteście na mnie złe za ta interwencję :lol:
jakoś ciężko mi odmawiać gdy kobieta prawie płacze i błaga o pomoc.....
i tak często- gęsto odmawiam, bo telefon INFO PKDT dzwoni niemalże codziennie, nawet w niedzielę i zazwyczaj ludzie chcą oddawać nam koty, więc szybko kończę rozmowę.

soso i inne nasze drogie forumowiczki- wątek "obłużaków" od soso, podbijajcie do góry :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94 ... highlight=

ela wklej tą fotkę oki???????????

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt maja 29, 2009 10:14

dzidzia pisze:no i szylka z zatęchlej piwnicy zlapana na sterylkę

W jakim wieku jest kicia? Mam kilka osób szukających szylkreci, może podeślę im fotki :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt maja 29, 2009 10:28

Ma ok 3 lat na oko.Jest piękna dlugowlosa tzn teraz jest taka wypłoszała ale bedzie piekna
Ostatnio edytowano Pt maja 29, 2009 10:40 przez dzidzia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dzidzia

Post » Pt maja 29, 2009 10:29

Sopociaki :

Zdjęcia z dziś:

Obrazek
To jest coś co złapałam dziś chyba kotka ale nie jestem pewna na 100%

Obrazek
To jest koteczka na 100% próbowałam ją złapać ale mi sie nie udało

Obrazek
To jeden z kilku kocurków

Obrazek
To jest koteczka czarna z białymi wąsami która ma duży luźny brzuch i powiekszone cycuszki chyba jest karmiąca.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt maja 29, 2009 10:33

Coś złapałam dziś rano w Sopocie, nie całkiem to co planowałam Confused , biała/łaciata koteczka bardzo nieśmiała była nie udało mi sie jej złapać, ta czarna karmiąca też była, i przyszło jeszcze coś czego ostatnim razem nie widziałam co ma 2/3 ogonka jest czarne z białymi stópkami, ma buźke podobną do Kalipso i takie same obłędnie zielone oczy, wszystkie pozostałe osobniki miały na 100% jajka u tej jajek dopatrzeć się nie mogłam , była drobniejsza niż kocurki, byłam przekonana ze to koteczka jest, jednak troche zwątpiłam jak się zsiurała w nerwach w transporterku i zaczęło być czuć jakby kocurem Confused ale to było jak już byłam w Gdańsku, wiec osobnik pojechał z Agnieszką do lecznicy, zobaczymy gdyby był to jednak kocurek to najwyżej niepotrzebnie ma stresy dziś i ja trochę podrapane ręce.

Tu foto jak jedzą:
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]