ja sie boje rzygow na zielono na panelach, wiec im kociej trawki nie sieje
w zeszlym roku Telma intensywnie podgryzala rozmaryn (wielki krzaczor), nawet jak juz na zime usechl i mnie sie nie chcialo go wywalac
wnerwilam sie dzisiaj
wczoraj rano zawiozlam 3 pojemniczki z moczem na Sreniawitow, i bardzo czytelnie poprosilam o wyniki na mojego mejla (lab robil tak wczesniej i nie bylo problemu; a mnie wyniki elektroniczne sa potrzebne zeby skonsultowac z D. bez koniecznosci jezdzenia do niej)
bylo wszystko spisane, opisane, wlacznie z adresem emailowym na kazdym zleceniu badania moczu
no i do teraz ich nie mam
lab nie przyslal, dzwonilam dzisiaj do lecznicy 2 razy, zeby spowodowac jakas reakcje - w koncu lab to jest ich klient, ja rozmawiam z nimi i trudno, zebym ja dzwonila do labu w tej sprawie...
nie ma... sa w wersji papierowej w lecznicy...
kurna no
problem polega na tym, ze moje poruszanie sie w tym tygodniu jest dosc ograniczone, dopiero wczoraj zaczelam brac leki (
mam zapalenie rwy kulszowej)
jutro sie jakos do nich dokulam, bo przed chwila

dopiero zlapalam tez mocz Muczaczy, i odbiore te wyniki, ale kurde no - skoro prosilam o wersje elektroniczna, to takiej oczekuje
inaczej bede musiala wszystko recznie dla D. w mejlu przepisywac (z samochodu na razie nie moge korzystac wiec do niej nie podjade)
a teraz rzecz smieszna
Muczacza, jak czesto pisalam, jak chce zajac jakies miejsce (np miejscowke zajeta przez innego kota), to wchodzi i sie mosci

co z tego ze lezy na innym kocie

robi to dosc czesto, wiekszosc (zwykle ofiara pada Daisy) ulega po 2 minutkach i opuszcza miejscowke, a Muczacza sie mocniej i wygodniej rozklada
dzisiaj (pierwszy raz) bylam swiadkiem sytuacji przeciwnej
Muczacza lezal na kanapie po mojej lewej stronie, rozlozony do gory brzuchem
z prawej strony kanapy nadciagnela Daisy, porozgladala sie i .... umoscila sie na Muczaczu

poniewaz on wyluzowany i mu wszystko jedno, opuscila miejscowke z wlasnej woli po kilku minutach
ale wyraz pysia Muczaczy - bezcenny
z jakiegos powodu miejscowka przy mnie po lewej stronie na kanapie to najlepsze miejsce na swiecie, nawet jak nie siedze w danym momencie na kanapie
na drugim miejscu jest najwyzszy hamaczek na drapaku