_espresso pisze:CoolCaty pisze:_espresso pisze:Sluchajcie, trzeba jak najszybciej ustalic zasady adopcji wirtualnych - mam zapytanie o taka adopcje (ha! pierwszy mail na nowy adres
adopcje@ostatniaszansa.home.pl). Chyba, ze sa jakies zasady, a ja o tym nie wiem?
1. jaka powinna byc stawka miesieczna, i czy zalezy od wielkosci psa?
psy podzielilam na male, srednie, duze i bardzo duze
2. jak zapewnimy, ze kasa pojdzie na tego konkretnego psiaka?
3. co "sie nalezy" osobie adoptujacej wirtualnie? jakies pomysly?
Dziewczyny z zarządu powinny zdecydować o wysokości comiesięcznej opłaty. Wiem, ze w innych schroniskach są podziały wg wielkości psa (mały, średni, duży). Przy dobrze funkcjonujących adopcjach wirtualnych opiekun wirtualny powinien co powien czas otrzymywać informacje o stanie zwierzęcia i jego zdjęcia. W Wieluniu mozna było wysłac paczkę dla swojego podopiecznego.
Rozmawialam z Agnieszka, powiedziala, ze oplata jest 40 zl za malego i sredniego psa, 60 zl za duzego. Ale - ze nie da sie zapewnic, ze wplacone pieniadze pojda na wskazanego psa.
Czy ktos wie, jak wyglada praktyka adopcji wirtualnych gdzie indziej? tak sobie mysle, ze jesli ktos wybral sobie konkretnego psa, to chcialby jego wlasnie finansowac, ale z drugiej strony jak to zrobic... przeciez nie da sie mu oddzielnie jedzenia kupowac, ew. mozna mu finansowac leczenie.
Jakies podpowiedzi? nie mam z tym zadnych doswiadczen

W Kocim Świecie mam swoją wirtualną podopieczną, Żabcię. Wpłacam co miesiąc 30,00 zł., ale nie domagam się, żeby jej oddzielnie kupować jedzenie

Przy każdym spotkaniu z Kasią Strzelecką (czasem wpadamy na siebie w lecznicy) dowiaduję się co u Żabci słychać, poza tym dostałam kartkę na święta.
Indywidualne maile są do realizacji w domach tymczasowych, jeżeli wirtualnie adoptowałam zwierzaka ze schroniska, jakoś nie oczekuję ścisłego kontaktu, bo wiem, że to mało realne. Ale oczekiwałabym informacji istotnych, np. w przypadku choroby podopiecznego.