Koty u B.Wahl.cz.III.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 26, 2009 0:23

Jana pisze:
Anna_33 pisze:A Panow Rudych ladnie prosze o okreslenie plci i podanie na pw u kogo w dt przebywaja:-)Jakby tak osobne zdjecia byly, to bede zobowiazana :-)

Aniu, już pisałam - to chłopaki (zmacałam kawalerów :oops: ). Ustaliłam z Zosią, że zostaną wykastrowani, z tego co wiem idą do DT u orchidki.

Dwa rude koty-cuda trafiły o 23 do Orchidki na DT i mam nadzieję szybciutko znajdą swoich amatorów.
Nie mają FIV i białaczki!! Są młode, wykastrowane, przemiłe, śliczne i biszkoptowo rude, jeden ma oczka złote, drugi zielonkawe. Miziały się w nowym domku od razu. Zglądały po kątach ciekawsko. Nie bały się. Są naprawdę boskie. Takie piękne, rude cuda.
Do wzięcia od razu!!
Najlepiej w dwupaku.
Rozsyłajcie wici.
Jutro Aga założy im wątek, zrobi zdjęcia w domku, a ja wkleję foty z lecznicy.

Moja radość nie zna granic..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto maja 26, 2009 1:06

Jakies kurna swiatelko w tunelu przed snem.

Oficjalnie oswiadczam, ze nie wleze na watek dyskusyjny przez tydzien. Mozecie mnie w smole i w pierzu obtoczyc jesli sie zlamie..
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto maja 26, 2009 8:25

_espresso pisze:
CoolCaty pisze:
_espresso pisze:Sluchajcie, trzeba jak najszybciej ustalic zasady adopcji wirtualnych - mam zapytanie o taka adopcje (ha! pierwszy mail na nowy adres adopcje@ostatniaszansa.home.pl). Chyba, ze sa jakies zasady, a ja o tym nie wiem?

1. jaka powinna byc stawka miesieczna, i czy zalezy od wielkosci psa?
psy podzielilam na male, srednie, duze i bardzo duze
2. jak zapewnimy, ze kasa pojdzie na tego konkretnego psiaka?
3. co "sie nalezy" osobie adoptujacej wirtualnie? jakies pomysly?

Dziewczyny z zarządu powinny zdecydować o wysokości comiesięcznej opłaty. Wiem, ze w innych schroniskach są podziały wg wielkości psa (mały, średni, duży). Przy dobrze funkcjonujących adopcjach wirtualnych opiekun wirtualny powinien co powien czas otrzymywać informacje o stanie zwierzęcia i jego zdjęcia. W Wieluniu mozna było wysłac paczkę dla swojego podopiecznego.

Rozmawialam z Agnieszka, powiedziala, ze oplata jest 40 zl za malego i sredniego psa, 60 zl za duzego. Ale - ze nie da sie zapewnic, ze wplacone pieniadze pojda na wskazanego psa.

Czy ktos wie, jak wyglada praktyka adopcji wirtualnych gdzie indziej? tak sobie mysle, ze jesli ktos wybral sobie konkretnego psa, to chcialby jego wlasnie finansowac, ale z drugiej strony jak to zrobic... przeciez nie da sie mu oddzielnie jedzenia kupowac, ew. mozna mu finansowac leczenie.
Jakies podpowiedzi? nie mam z tym zadnych doswiadczen :(

W Kocim Świecie mam swoją wirtualną podopieczną, Żabcię. Wpłacam co miesiąc 30,00 zł., ale nie domagam się, żeby jej oddzielnie kupować jedzenie :wink: Przy każdym spotkaniu z Kasią Strzelecką (czasem wpadamy na siebie w lecznicy) dowiaduję się co u Żabci słychać, poza tym dostałam kartkę na święta.

Indywidualne maile są do realizacji w domach tymczasowych, jeżeli wirtualnie adoptowałam zwierzaka ze schroniska, jakoś nie oczekuję ścisłego kontaktu, bo wiem, że to mało realne. Ale oczekiwałabym informacji istotnych, np. w przypadku choroby podopiecznego.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 26, 2009 8:58

Kaprys2004 pisze:
Jana pisze:
Anna_33 pisze:A Panow Rudych ladnie prosze o okreslenie plci i podanie na pw u kogo w dt przebywaja:-)Jakby tak osobne zdjecia byly, to bede zobowiazana :-)

Aniu, już pisałam - to chłopaki (zmacałam kawalerów :oops: ). Ustaliłam z Zosią, że zostaną wykastrowani, z tego co wiem idą do DT u orchidki.

Dwa rude koty-cuda trafiły o 23 do Orchidki na DT i mam nadzieję szybciutko znajdą swoich amatorów.
Nie mają FIV i białaczki!! Są młode, wykastrowane, przemiłe, śliczne i biszkoptowo rude, jeden ma oczka złote, drugi zielonkawe. Miziały się w nowym domku od razu. Zglądały po kątach ciekawsko. Nie bały się. Są naprawdę boskie. Takie piękne, rude cuda.
Do wzięcia od razu!!
Najlepiej w dwupaku.
Rozsyłajcie wici.

To ja jeszcze dodam, że ten nieco mniejszy i ciemniejszy (zielone gałki) jest bardziej charakterny od jaśniejszego (złote gałki). Tak wnioskuję z ich zachowania podczas pobierania krwi do testów. :lol:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto maja 26, 2009 10:18

Proszę Państwa, możecie podziwiać dwóch rudych panów i pana Ajaxa :D

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Kaprys2004

Post » Wto maja 26, 2009 12:00

Kaprys2004 pisze:
Jana pisze:

Do wzięcia od razu!!
Najlepiej w dwupaku.
Rozsyłajcie wici.

Dwóch rudych śmiga po pokoju aż miło:) Sztuczne myszki i piłeczki poszły w ruch jeszcze wczoraj. Kuweta zaliczona. Animondę wciągnęły.
Dziś była próba integracyjna - Smok nie mógł znieść, że za drzwiami są jakieś nieznane koty i się wcisnął między nogami, jak wchodziłam. Obwąchali sie i tyle - ze Smokiem wszystko się dogaduje i vice versa:)

Mąż po powrocie (z imprezy) stwierdził: "niedobrze, wypiłem tylko dwa piwa, a widzę dwa koty..." Wczoraj był wykład umoralniający mnie w kwestii ilości tymczasów w domu. Dziś już się zakochał i z nimi rano siedział:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Wto maja 26, 2009 12:15

Zazdroszczę :wink: Fajne są (choć nie lubię rudych). Mają już imiona?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto maja 26, 2009 12:18

Zofia&Sasza pisze:Zazdroszczę :wink: Fajne są (choć nie lubię rudych). Mają już imiona?

Może Chip and Dale Rescue Rangers a dokładniej RESCUED :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=MRb5sY2TPLE&feature=related
Ostatnio edytowano Wto maja 26, 2009 13:59 przez teapot, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Wto maja 26, 2009 12:21

Moze mu pozwol nastepnym razem wypic cztery... :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto maja 26, 2009 12:34

Anna_33 pisze:Moze mu pozwol nastepnym razem wypic cztery... :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto maja 26, 2009 12:35

Przeciez nie może facet pić codziennie tyle piwa. :wink:
A kiedyś będzie musiał wytrzeźwieć. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 26, 2009 12:57

Maciej to fajny facet. Kiedyś będzie musiał pewnie wypić 4 piffka.. :lol:

Kaprys2004

Post » Wto maja 26, 2009 14:37

Info z Boguszyc: Szczeniaki u Krzętowskiej (rodzeństwo Ninki) mają krwawą biegunkę!!!!!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto maja 26, 2009 14:44

Taa, a Wy się dziewczyny ( :aniolek: ) martwiłyście, że gdybyście nie pokastrowały tych suk to miałybyście co najmniej 50 psów więcej.
Otóż nie, nie miałybyście :evil:

Wszystko opada i zieje smutkiem :(

@sica

Od: Śro lip 07, 2004 12:12

Post » Wto maja 26, 2009 15:09

@sica, ciicho.One przezyja, juz mnie bardziej nie dobijaj. Prawie im wszystkim domy zalatwilysmy. Za tydzien jest szansa, ze wyjada..
Obrazek Obrazek

Anna_33

[poprzednia][następna]