Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 25, 2009 9:35

dzidzia trzymam kciuki- a baby karmicielki- na plasterki :!:

asia ja też szczerze mówiąc już sie pogubiłam w twoich kotach. pieniąęki sie kończą i boję się sytuacji, że zostaniesz bez dofinansowania z taka dużą liczba kotów. asia sama widzisz, że miśki i kropy nie ma za bardzo kto do siebie zabrać, więc chyba tu zostaje tylko iza5 i jej hotelik dla zwierząt- ale i izie trzeba było by zapłacić. może zrobisz sobie małą przerwę przedwakacyjną z tą całą kociarnią?
bo raz, że ty padasz ze zmęczenia, dwa- twój paweł nie jest pewnie szczęśliwy z tego powodu że przychówek się powiększa, a trzy jak konto zostanie na zero, każda z was będzie musiała organizować kasiorę we własnym zakresie- i tego najbardziej się boję, na moim prywatnym jest trochę grosza- ale są to minimalne wpływy, bo tam stałe przelewy robią tylko 2 osoby.
asia wakacje tuż tuż- a ty prawdopodobnie wyjedziesz, czy jestesś pewna, że uda ci się wyadoptować do tego czasu te wszystkie koty?
dziewczyny wyjeżdżają też odpocząć, ja będę na porodówce- więc żadna w okresie wakacji nie weźmie żadnego tymczasa sobie na głowę. większość z nas robi sobie koci urlop od pracy w DT.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon maja 25, 2009 10:39

maria_z pisze:Uważam, że jako PKDT musimy napisać pismo do UM o dodatkowe sterylki.

Myślę nad tym pismem i poza dodatkowymi sterylkami chciałabym napisać o wcześniejszych terminach zabiegów (zamiast od marca) - kiedy powinny się zacząć darmowe sterylki? Na poczatku lutego już czy to za wcześnie?

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon maja 25, 2009 10:46

yammayca pisze:
maria_z pisze:Uważam, że jako PKDT musimy napisać pismo do UM o dodatkowe sterylki.

Myślę nad tym pismem i poza dodatkowymi sterylkami chciałabym napisać o wcześniejszych terminach zabiegów (zamiast od marca) - kiedy powinny się zacząć darmowe sterylki? Na poczatku lutego już czy to za wcześnie?

Oczywiście wcześniejsze rozpoczęcie sterylek jest bardzo potrzebne z wiadomych względów, ale może być problem z budżetem; dlatego chyba trudno podać konkretny termin, bo pewnie przed uchwaleniem budżetu UM nic nie będzie mógł zrobić. Dlatego trzeba prosić, żeby było jak najwcześniej, bo nawet 2-4 tygodnie wcześniej, to już by było coś. Ale tak czy inaczej - najważniejsze, żeby było ich więcej.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon maja 25, 2009 10:51

Oki, a do kogo adresować pismo? Prezydent Miasta? Wydział Ochrony Środowiska? Kto wydaje te sterylki?

yammayca

Post » Pon maja 25, 2009 11:03

Sterylkami zajmuje się pan Jacek Mikołajewski, ale nie wiem czy on jest głównym decydentem.

Ale chyba wystarczy napisać do Wydziału Gospodarki Komunalnej

Urząd Miejski w Gdansku
Wydział Gospodarki Komunalnej
ul. Nowe Ogrody 8/12
80-803 Gdańsk
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon maja 25, 2009 14:57

dzidzia pisze:Sterylkami zajmuje się pan Jacek Mikołajewski, ale nie wiem czy on jest głównym decydentem.

Ale chyba wystarczy napisać do Wydziału Gospodarki Komunalnej

Urząd Miejski w Gdansku
Wydział Gospodarki Komunalnej
ul. Nowe Ogrody 8/12
80-803 Gdańsk

maju ja kompletnie nie wiem jak zabrać się za takie pismo, ale moją sugestią jest również złożyć do UM na władka w gdyni.
przez ciapkowo idzie wolno, bo tam trzeba pojechać po skierowanie, złapać konkretnego kota: samice lub samca, a nigdy nie wiemy co wskoczy nam do klatki. jak złapiemy innej płci to skierow.przepada, poza tym tam się czeka czasem i po 2-3 mies na skierowanie,bo limity miesięczne są małe. a potem wiadomo- może być już po ptakach.......... poza tym kota trzeba wieźć aż na apisa na chwarzno- a to jest za obwodnicą koniec świata i kto nie ma samochodu, nie ma praktycznie szans tam się dostać. potem kota trzeba odebrać i znów tranzolić się kawał drogi....gdynia ma problem sterylek mało przystępnie rozwiązany.
można by spróbować to zmienić.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon maja 25, 2009 15:57

Dokładnie tak jak Sabina mówi-dobrze, że w Gdyni darmowe sterylki są, ale rozwiazanie jest średnio przystępne. Ja z braku czasu i kasy oraz z powodów podanych powyżej po prostu nie mam szans załatwić niczego dla moich podwieżowcowych. Rezultat to trzy kilkudniowe świeżynki od zeszłorocznej kici w jednej z moich budek i kilka następnych świeżynek na dniach, obecnie jeszcze w brzuchu superpłodnej i cwanej Tri. Mój wet za ciachniecie wolnobytującej kotki życzy sobie ok. 150-170 zetów i niestety dla mnie to stawka "nieco" za wysoka, a do Ciapkowa i na Chwarzno to po prostu dla mnie wyprawa...

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Pon maja 25, 2009 17:38

sabina skaza pisze:

przez ciapkowo idzie wolno, bo tam trzeba pojechać po skierowanie, złapać konkretnego kota: samice lub samca, a nigdy nie wiemy co wskoczy nam do klatki. jak złapiemy innej płci to skierow.przepada

Wystarczy u weta powiedziec, ze zlapal sie kociak innej plci niz na skierowaniu. Wtedy doktor nanasi poprawke na skierowanie i wycina co trzeba ;) Takie skierowania nie przepadaja.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon maja 25, 2009 18:13

IZABELA TO DOBRZE, ŻE MÓWISZ, BO JA ZAWSZE Z DRŻENIEM PUPY ŁAPIĄC SAMICĘ BAŁAM SIĘ, ŻE WPADNIE MI CHŁOP DO KLATKI :wink: miło cię gościć znowu na naszym wątku
!!!!!!!!!wpadaj do nas częściej!!!!!!!
przepadają niestety skierowania niewykorzystane w danym miesiącu, ja np. miałam kilka łapanek na zuzię trikolorkę z obłuża i zawsze z efektem marnym. a już w następnym miesiącu skierowanie traciło ważność. ale dobrze że w ogóle istnieje coś takiego jak skierowanie z ciapkowa. dr benkowski kroił moją czarno- białą zuzannę i to było za totalna darmochę, więc jedną udało mi się zrobić na koszt państwa, tyle że dojazd daleki i rychu nieco się "pluł" jak musiał tam zuzannę wieźć i przywozić- bo ja nie mam pojęcia jak na apisa dotrzeć autobusem :roll: :oops:
inna koteczkę pokryło PKDT a do kolejnej dołożyłam z włąsnej kieszeni u dr podgóskiego. ale tak czy siak - jedno skierow. na miesiąc z cipkowa czy z UM- TO ZA MAŁO NA JEDNEGO KARMICIELA. ja muszę jeszcze na obłużu ciachnąć ze 4 koteczki- nie daje mi to spać po nocach :(

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon maja 25, 2009 18:37

No niestety, skierowania maja waznosc tylko miesiac :( a dojazd na Apisa z kontenerem pelnym kotow to porazka. Wiem, bo mobilna nie jestem.
Ale macie super weta dr Łukucia z Korczaka :) Chodze do niego z Kokim i polecam go serdecznie! Bardzo dobry lekarz z ogromna pasja :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon maja 25, 2009 18:51

Dr Łukuć jest super, to prawda! Moją Kalipso trafnie zdiagnozował i leczył za stosunkowo niewielkie pieniądze. Na Stryjskiej zapłaciłabym za całe leczenie z 4 razy więcej :?

Iza, ja w razie czego mogę pomóc z dowiezieniem kotów do Apisa, tylko muszę zawsze wiedzieć dzień wcześniej, aby sobie pracę ustawić :)

yammayca

Post » Pon maja 25, 2009 19:12

IZABELA, A CZY SĄ JESZCZE STERYLKI NA MAJ/CZERWIEC????????????
wzięłabym kilka jeżeli jest taka możliwość na dziewczyny z gdyni- bo mamy kilka koteczek do ciachnięcia a konto ogromnie nam ostatnio zubożało na naszych biednych weteranów. dr łukuć i dr podgóski to moi idole :!:
aczkolwiek jakby udało się cichnąc kilka koteczek z puli miasta, było by to genialne rozwiązanie.
maja ma auto i to by znacznie ułatwiło sprawę.
teraz tylko czekam na agnieszkę marczak w sprawie złapania zuzi trikolorki, bo już tylko ona mi pozostała....wszyscy ja już łapali i nikomu się nie udało. aguś jak ci się zmniejszy twoje przedszkole- wpadaj mi pomóc plissssssssssssssssssssssssssssssssss :!: :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon maja 25, 2009 19:13

sabina skaza pisze:IZABELA, A CZY SĄ JESZCZE STERYLKI NA MAJ/CZERWIEC????????????
wzięłabym kilka jeżeli jest taka możliwość na dziewczyny z gdyni- bo mamy kilka koteczek do ciachnięcia a konto ogromnie nam ostatnio zubożało na naszych biednych weteranów. dr łukuć i dr podgóski to moi idole :!:
aczkolwiek jakby udało się cichnąc kilka koteczek z puli miasta, było by to genialne rozwiązanie.
maja ma auto i to by znacznie ułatwiło sprawę.
teraz tylko czekam na agnieszkę marczak w sprawie złapania zuzi trikolorki, bo już tylko ona mi pozostała....wszyscy ja już łapali i nikomu się nie udało. aguś jak ci się zmniejszy twoje przedszkole- wpadaj mi pomóc plissssssssssssssssssssssssssssssssss :!: :lol:

28.05 na 15 trzeba ją złapać pasuje Ci?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon maja 25, 2009 19:18

agnieszko kochana, miałam iść do lekarza- ale pójdę w poniedziałek!!!!!!! na jasne, że jak mi tylko pomożesz- to mi pasuje!!!!!!!!! już dzwonie do karmicielki!!!!!!!!! wpadniesz po mnie na demptowo? czy mam już czekać na ciebie na stolarskiej- w moim byłym miejscu zamieszkania????????o której dokładnie się spotykamy?????? zapiszę PRZYPOMINANIE :wink: boże - ale ty jesteś kochana. weź swoją klatkę łapkę, bo ta nasza na kuny co już jest na stolarskiej nie łapie zuźki. robimy sterylkę na koszt gdańska? :wink:
karmicielka odłożyła 200 zł to by dała nam na operację miśki.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon maja 25, 2009 19:27

sabina skaza pisze:agnieszko kochana, miałam iść do lekarza- ale pójdę w poniedziałek!!!!!!! na jasne, że jak mi tylko pomożesz- to mi pasuje!!!!!!!!! już dzwonie do karmicielki!!!!!!!!! wpadniesz po mnie na demptowo? czy mam już czekać na ciebie na stolarskiej- w moim byłym miejscu zamieszkania????????o której dokładnie się spotykamy?????? zapiszę PRZYPOMINANIE :wink: boże - ale ty jesteś kochana. weź swoją klatkę łapkę, bo ta nasza na kuny co już jest na stolarskiej nie łapie zuźki. robimy sterylkę na koszt gdańska? :wink:
karmicielka odłożyła 200 zł to by dała nam na operację miśki.

Darmowe sterylki są tylko dla kotów z Gdanska,ale Ulewicz robi tanio za 150 zł
Będę u Ciebie w domu tak do południa jeszcze dokładnie podaj mi adres na PW
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

[poprzednia][następna]