PIOTRKOWSKIE KOTY: domy tymczasowe na cito

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 21, 2009 7:51

Dama Ya pisze:Jestem już na finiszu pisania projektu w ramach "małych grantów" TOZu. Muszę się skupić teraz przede wszystkim na tym, na jego poprawności. Bo pieniądze, które ewentualnie można uzyskać, nie są olbrzymie, ale są. Robię to pierwszy raz i boję się, że zawalę coś przy wymogach formalnych. Czy jest tu ktoś, kto się na tym zna?

Mało, że się nie znam, to nawet nie mam pojęcia, co to :oops: ale już z góry mam wątpliwości... skoro to są pieniądze, to one trafią na konto schroniska, prawda? :?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 21, 2009 7:54

fizycznie nie mam jak pomóc ale myślami jestem z Wami :)

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Czw maja 21, 2009 16:26

Georg-inia pisze:
Dama Ya pisze:Jestem już na finiszu pisania projektu w ramach "małych grantów" TOZu. Muszę się skupić teraz przede wszystkim na tym, na jego poprawności. Bo pieniądze, które ewentualnie można uzyskać, nie są olbrzymie, ale są. Robię to pierwszy raz i boję się, że zawalę coś przy wymogach formalnych. Czy jest tu ktoś, kto się na tym zna?

Mało, że się nie znam, to nawet nie mam pojęcia, co to :oops: ale już z góry mam wątpliwości... skoro to są pieniądze, to one trafią na konto schroniska, prawda? :?

Od jakiegoś czasu TOZ organizuje konkurs dla swoich oddziałów pod nazwą "małe granty". Według regulaminu należy opracować projekt, który będzie zrealizowany przez oddział TOZu przy współudziale innych osób i instytucji. Tak jak w każdym grancie są wyraźne wymogi formalne i trzeba mieć 10% wkładu własnego. Należy również do projektu załączyć aneks z budżetem projektu. Ja napisała już projekt i wysłałam do piotrkowskiego oddziału TOZu. Pani prezes TOZu opracowała do niego budżet. Ostateczny termin nadsyłania wniosków upływa z końcem maja. Jeśli ubiegająca się placówka dostanie pieniądze, to musi je oczywiście wydatkować zgodnie z opracowanym budżetem projektu. Maksymalnie można otrzymać 10 tys. złotych. Bardzo bym chciała, żeby nasz projekt przeszedł. Dotyczy zagadnienia sterylizacji, więc byłoby to z korzyścią wielką dla schroniskowych zwierzaków, a poza tym w ramach budżetu uwzględnione mają być (tak przynajmniej ustaliłyśmy na spotkaniu z panią prezes, ale ostatecznie nie ja robiłam budżet) KLATKI POSTERYLIZACYJNE.

Teraz tylko trzeba czekać i mieć nadzieję...

Wiem, że im więcej zgłoszonych projektów, tym mniejsza szansa na wygraną, ale mimo to gorąco Was namawiam (jak nie w tym, to w następnym roku) do wzięcia udziału w konkursie. Cel nam wszystkim przecież przyświeca ten sam.

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Czw maja 21, 2009 16:33

A tak na marginesie, to wykończy mnie ten brak Internetu!!!!!! Cały czas muszę biegać, albo do rodziców, albo do pracy, a do mojego bloku do którego niedawno się przeprowadziłam nie weszła jeszcze żadna firma oferująca net!!!!! Nikt nie chce zarobić. NIENORMALNI, a ja muszę się męczyć!!! I przez to zaniedbuję moje ulubione wątki i pupilów, którym kibicuję :? Ale przysięgam, że o wszystkich pamiętam i trzymam kciuki!!! Przecież wszystkie koty nasze są:)

Dama Ya

Post » Czw maja 21, 2009 16:49

Dama Ya pisze:
iskra666 pisze:wolontariusze to podstawa..
Muszą być minimum trzy dobrze zorganizowane i pomysłowe osoby !!!

samemu to po pierwsze się można paść i fizycznie i psychicznie..
a po drugie.. zwłaszcza na początku trzeba by chyba zrezygnować z pracy jednocześnie rozbijając bank, żeby ogarniać wszystkie wątki, robić ogłoszenia papierowe i internetowe, monitorować adopcje, sprawdzać domki, prowadzić adopcje wirutalne, organizować transporty, jednocześnie ogarniając kociarnię, sprzątając,oswajając, robiąc zdjęcia, głaszcząc i poświęcając czas kotom..

:(

Dama Ya.. trzymam mocne kciuki, żeby wystarczyło Ci sił i czasu..
bo serca jak widzę na bank wystarczy !!! :)

Mam do pomocy męża, ale to rzeczywiście za mało. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zwerbować parę osób. A póki co, robię tylko tyle, na ile mi czas pozwala.

Marzy mi się taka wartka akcja na moim wątku jak u Ciebie albo w łódzkim wolontariacie.

Kochana.. ale u nas jest ten plus, że mamy wszystkie futra pokastrowane i posterylizowane, wiec połowa roboty odpada.. no a poza tym z tego co czytam to u Ciebie są zupełnie inne warunki niż u nas..
a co do maluchów [*] powiem tak... cholernie mnie to smuci, ale i też nie dziwi mnie to że nie przeżyły... u nas maluchy wniesione do kociarni.. padają z dnia na dzień.. dlatego albo nie przyjmujemy maluchów a jak już są to staramy się trzymać je z dala od kociarni.. ale wiadomo.. takie kruszynki nieszczepione.. i ogólnie fruwające w schronie zarazki...
to zazwyczaj nie kończy się dobrze.. :(
Najlepiej by było mieć jakąś osobną budkę czy pomieszczenie wyłożone płytkami gdzie mogły by być kociaki.. po każdym miocie gruntownie to myć.. plus virkonem.. plus zostawiać włączoną lampę bakteriobójczą na minimum dobę.. może wtedy miałyby szansę...

btw.. macie taką lampę w schronie?

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw maja 21, 2009 16:59

iskra666 pisze:
btw.. macie taką lampę w schronie?

Żartujesz chyba sobie. :?

Dama Ya

Post » Czw maja 21, 2009 17:36

Dama Ya pisze:A tak na marginesie, to wykończy mnie ten brak Internetu!!!!!! Cały czas muszę biegać, albo do rodziców, albo do pracy, a do mojego bloku do którego niedawno się przeprowadziłam nie weszła jeszcze żadna firma oferująca net!!!!! Nikt nie chce zarobić. NIENORMALNI, a ja muszę się męczyć!!! I przez to zaniedbuję moje ulubione wątki i pupilów, którym kibicuję :? Ale przysięgam, że o wszystkich pamiętam i trzymam kciuki!!! Przecież wszystkie koty nasze są:)

A nie możesz skorzystać z którejś z ofert bezprzewodowego internetu od jakiegoś operatora komórkowego? Teraz jest w czym wybierać.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw maja 21, 2009 18:32

Kurcze.. Dama.. jakbyście mieli jakiekolwiek fundusze to na moje oko, to pierwsza rzecz do zakupu to taka lampa.. z tego co się orientuję to one nie są takie masakrycznie drogie.. ceny zaczynają się od 250 zł...za 350-400zł można już kupić większą i dobrą... do tych grantów możesz dopisać też przecież..

[tylko trzeba pamiętać, że w naświetlanym pomieszczeniu nie może być żadnych zwierząt ani ludzi ! ]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw maja 21, 2009 21:37

Dama Ya pisze:A tak na marginesie, to wykończy mnie ten brak Internetu!!!!!! Cały czas muszę biegać, albo do rodziców, albo do pracy, a do mojego bloku do którego niedawno się przeprowadziłam nie weszła jeszcze żadna firma oferująca net!!!!! Nikt nie chce zarobić. NIENORMALNI, a ja muszę się męczyć!!! I przez to zaniedbuję moje ulubione wątki i pupilów, którym kibicuję :? Ale przysięgam, że o wszystkich pamiętam i trzymam kciuki!!! Przecież wszystkie koty nasze są:)

zaleciało mi tutaj Majką Jezowską

pozdrowionka i kciuki za wytrwałość :ok: :ok: :ok: :ok:

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pt maja 22, 2009 8:49

http://www.mnitelecom.pl/
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt maja 22, 2009 14:45

piotr568 pisze:

A nie możesz skorzystać z którejś z ofert bezprzewodowego internetu od jakiegoś operatora komórkowego? Teraz jest w czym wybierać.

W tym miejscu, gdzie znajduje się mój blok mogę tylko u operatora komórkowego liczyć na najsłabszą prędkość - modemową :? Niestety muszę poczekać na kablówkę, chociaż będę jej używać tylko do Internetu, bo jestem z tych co nie mają w domu telewizora. :D

Dama Ya

Post » Pt maja 22, 2009 14:54

iskra666 pisze:Kurcze.. Dama.. jakbyście mieli jakiekolwiek fundusze to na moje oko, to pierwsza rzecz do zakupu to taka lampa.. z tego co się orientuję to one nie są takie masakrycznie drogie.. ceny zaczynają się od 250 zł...za 350-400zł można już kupić większą i dobrą... do tych grantów możesz dopisać też przecież..

[tylko trzeba pamiętać, że w naświetlanym pomieszczeniu nie może być żadnych zwierząt ani ludzi ! ]

Projekt na grant już został napisany i prawdopodobnie wysłany. Niestety nie miałam wpływu na budżet projektu, nawet nie wiem czy trafiły do niego planowane wcześniej przeze mnie klatki.

Sama zbieram prywatnie pieniądze na klatkę, bo mam w domu kotkę chorowitkę Benię i ewentualny kociak ze schroniska, który będzie u mnie tymczasowo wracał do zdrowia musi być odseparowany w klatce w innym pomieszczeniu. Nie dam rady kupić jeszcze lampy :( Poza tym z lampą jest jeszcze taki problem, że koty w piotrkowskim schronie są wszystkie w jednym pomieszczeniu, drewnianej szopie z małym wybiegiem i nie mam możliwości przeniesienia ich na czas dezynfekcji gdziekolwiek. Ratują nas wyłącznie domy tymczasowe i sterylizacja!!

Dama Ya

Post » Pt maja 22, 2009 16:12

A jak Zibi reaguje na inne koty ?

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt maja 22, 2009 16:50

nika28 pisze:A jak Zibi reaguje na inne koty ?

Wszystkie koty w piotrkowskim schronisku są w jednym pomieszczeniu. Zibi jest przyjaźnie nastawiony i do ludzi i do innych kotów. Tych agresywnych unika, nie wdaje się w bójki. Bardzo jest zazdrosny o inne koty, ale nie pokazuje tego agresją w stosunku do nich, tylko zniecierpliwieniem w stosunku do człowieka. Jest po prostu nachalny, barankuje na siłę w co się da :D

Dama Ya

Post » Pt maja 22, 2009 17:44

DOBRE WIEŚCI!!

Dostałam dwa PW w sprawie domów tymczasowych dla Zibiego i dla dzieciaków Karotki. Jutro jadę w południe do schroniska zbadać sytuację i jak wszystko dobrze pójdzie, to Zibi w niedzielę jedzie na DT!!
:dance: :dance: :dance:

Nie wiem natomiast, jak z maluchami Karotki, bo niestety nie jest pewne, czy żyją :(

Dama Ya

[poprzednia][następna]